Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / La Sagrada Familia
La sagrada familia

La Sagrada Familia

Je kunt Barcelona niet verlaten voordat je de beroemde La Sagrada Familia hebt gezien! Deze indrukwekkende kerk is een must-see monument in de stad, je kunt het gewoon niet missen! Het is een van de meest beroemde monumenten in Spanje, en ook in de hele wereld! La Sagrada Familia is een Romeinse kerk ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudi.

La Sagrada Familia is een Romeinse kerk ontworpen door Gaudi. Het is een van de beroemdste monumenten ter wereld en zeker de meest emblematische van de stad. Gestart dankzij donaties, begon het werk in 1882 en is nog steeds aan de gang. De site is in 2003 geclassificeerd als werelderfgoed door Unesco. Het is zeer controversieel vanwege de architectuur die verschillende architectuurstijlen met elkaar verbindt, maar we zijn het er allemaal over eens dat het de onmisbare kerk is om te bezoeken in Barcelona.

Geschiedenis van La Sagrada Familia

La Sagrada Familia is een kolossale Rooms-katholieke kerk die nog steeds in de bouw is. Het is een van de meest populaire toeristische trekpleisters ter wereld en het staat ook op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het werd ingewijd en uitgeroepen tot een belangrijke basiliek door paus Benedictus XVI en in de loop der jaren is het het universele symbool geworden van Barcelona en Spanje. De bouw van La Sagrada Familia begon in 1882 met de architect Francesc De Paula Del VillarI Lozano.

In 1883 werd Antoni Gaudi gevraagd om de werken voort te zetten en wijdde hij zijn leven aan de realisatie van dit monument. Tot 1910 werkte hij aan veel gebouwen en verpersoonlijkte hij snel de modernistische beweging. Hij had al een grote reputatie toen hij La Sagrada Familia oprichtte. Doordrenkt van religie, begon hij het gebouw te beschouwen als een heilige missie. Hij investeerde al zijn geld en zijn technische kennis met een reeks symbolen die de geboorte, dood en opstanding van Christus vertegenwoordigen. Hij stierf in 1926 en liet het monument onafgemaakt.

sagrada-familia-exterior-1

Onderbroken in 1936, werd de bouw hervat in 1952 dankzij de plannen en bestaande modellen. De twee zijden die op dit moment zichtbaar zijn, zijn de zijkanten van de kathedraal; de hoofdzijden worden nog steeds gebouwd. De eerste kant is de geboorte van Christus, georganiseerd rond drie portalen: hoop, liefde en geloof. De tweede kant is de Passie, die herinnert aan de laatste dagen van Christus. De belangrijkste zijde is die van de Glorie, bekroond met vier torens.

De SAGRADA FAMILIA zal plaats bieden aan meer dan 13.000 mensen en een koor van 1.500 mensen. De verwachte einddatum is 2026, en in 2026 zal het de eeuwige dood van Gaudí zijn. Het hele gebouw is een allegorie van de christelijke religie. Als een geweldig gebouw van monumentale proporties en minutieuze decoraties, is La Sagrada Familia een van de grootste monumenten van de eeuw. Ondanks kranen en steigers, komt er een vreemde schoonheid uit deze plaats.

sagrada familia

Kaarten voor La Sagrada Familia

Hoewel La Sagrada Familia nog lang niet compleet is, is het zeker een bezoek waard. De kerk is buitengewoon rijk aan versiering en symboliek en heeft kluizen die 230 voet bereiken. Je kunt zelfs de crypte bezoeken waar Gaudi begraven ligt. Een museum vertelt het verhaal van deze grote architect evenals de geschiedenis van de kerk. Om naar de top van de torens te komen, moeten bezoekers de lift nemen. De toegang tot de toren is niet inbegrepen bij het toegangsticket. Maar je moet nog steeds gaan want vanaf de top van de torens heb je een van de mooiste uitzichten van Barcelona.

Prijzen zonder audiogids: € 17 | Prijzen met audiogidsen: € 25.
Een extra toeslag van € 4,50 wordt gevraagd om de torens te bezoeken.

Een aantal tips

Het is beter om La Sagrada Familia te bezoeken in de vroege ochtend of de late namiddag wanneer de weerspiegeling van de zon de structuur van de kerk vergroot. Bovendien is het een goede suggestie om UW TICKETS ONLINE TE KOPEN, om lange uren in de rij te voorkomen. Voor een meer opwindende en gedetailleerd beladen ervaring van de kerk, is er ook een SKIP-THE-LINE RONDLEIDING beschikbaar, als je heel enthousiast bent!

Als je zoveel mogelijk informatie wilt leren zonder een fortuin te betalen voor een rondleiding, wees gerust, audiogidsen zijn beschikbaar in maximaal 15 talen voor het bezoek van de kerk.

3ca6b020234e47448d46547ff3ac6b3f4cd3445021dd40a4b2b7c87a21e6393db4dfb7b3184c43458817d714db48db6b

Hoe kom je er?

  • Adres: Carrer de Mallorca, 401, 08013 Barcelona
  • Met de metro: stop bij Sagrada Familia – Lijn 2 (Paarse lijn) en Lijn 5 (Blauwe lijn)

Goed om te weten

Openingstijden:

  • Van april tot september: van 9.00 tot 20.00 uur
  • Van oktober tot maart: van 9.00 tot 18.00 uur
  • Uitzonderingen op 25, 26 & 1 en 6 december: van 9.00 tot 14.00 uur

Als je meer informatie over de Sagrada Familia nodig hebt, kun je ze altijd bellen of een e-mail sturen. Hier zijn hun contactgegevens:

Tel .: +34 935 132 060
E-mail: [email protected] [/ box]

De Sagrada Familia is omgeven door vele prachtige gebouwen, dus als je in de buurt van deze monumentale kerk wilt wonen, kijk dan op onze website en de aanbiedingen die we hebben.

Boek nu je kamer!
button_du    button2_du

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven