Home / Cultuur / Fiestas de Gracia
FiestasdeGraciaa-Agosto

Fiestas de Gracia

Als je in de periode van 15 t/m 21 Augustus in Barcelona te vinden bent kun je het leukse straatfestival van Barcelona genaamd Fiestas de Gracia meemaken. De openingstoespraak van het festival word altijd een dag voor het eigenlijke festival gehouden door artiesten. Het festival begint met een parade waar iedereen in aansluit naar het eigenlijke festa major de Gracia. Tijdens dit festival zie je draken, reuzen, kannibalen en nog veel meer verschillende soorten mensen en levensgrote poppen.

Vind nu uw accommodatie!

Tijdens deze week zijn er meer dan 500 activiteiten te doen en zien. Er hangt een geweldige sfeer in de drukke straten. De hele week door zijn er parades, open lucht concerten, dansers, workshops, theathervoorstellingen en vuurwerk. Veel mensen bezoeken dit festival om de geweldige sfeer te proeven. Meer dan 116 jaar geleden heeft dit festival voor het eerst plaatsgevonden net buiten Barcelona, maar tegenwoordig hoort het echt bij de stad.

Profiteer van deze geweldige en unieke kans en doe tijdens uw vakantie mee met deze lokale cultuur. Het is een gratis evenement. De lichten gaan aan rond 20.30 en dit is ook de beste tijd om de straat op te gaan aangezien alle locals dit ook zullen doen!

Zorg dat je dit energieke en leuke festival niet mist! Boek op tijd een accommodatie om er zeker van te zijn dat je deel kunt nemen aan deze traditie!

Elk jaar doen er verschillende straten mee en in sommige straten hangen veel versieringen. Elk jaar wordt er een straat uitgeroepen tot meest smaakvol ingerichte straat van Gracia. De mensen in de wijk nemen de wedstrijd erg serieus! Maandenlang zijn ze bezig om de straten van Barcelona om te bouwen tot een echte sprookjeswereld. Elke straat heeft zo zijn eigen thema, en dit thema blijft tot de opening van het festival een verrassing!

Een andere populaire traditie tijdens dit festival zijn de vuurwerk spelen, met mensen die in kostuums dansen en rondrennen tussen het vuurwerk. De duivels, draken en monsters dansen op een ritme van drums en spugen vuur. Maar, maak je geen zorgen als je kinderen bij je hebt, want er is een speciale, minder angstaanjagende vuurwerkshow voor kinderen. Is dit toch niet helemaal je ding, maak je dan geen zorgen! Er is voor iedereen wel iets te vinden, zoals live concerten en de traditionele Catalaanse dans.

Elk jaar is het festival net iets groter en beter dan het jaar ervoor. Dit jaar heeft iedereen de kans gekregen om de winnaar te kiezen met een gratis app op je smartphone.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur muziek-en-evenementen

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven