Home / Over Barcelona / De stad / Parc Güell
Parc Güell

Parc Güell

Van alle projecten die Antoni Gaudí heeft aangenomen is er geen een die inkapselt het complete en perfecte harmonie van natuur en architectuur als die van Parc Güell. Het park was in opdracht van Eusebi Güell die in gedachte een stijlvol en luxe park voor aristocraten in Barcelona wilde opzetten. Het park bevat indrukwekkende structuren, spectaculaire gedetailleerde tegelwerk en fascinerende gebouwen, langzamerhand begint het erop te lijken dat dit de meeste ongebruikelijk openbare park van Barcelona wordt.

De architect heeft gekozen voor een De architect koos voor een oneffen terrein met een oppervlakte van 15 hectare, waar 40 vrijstaande woningen zouden worden gebouwd. Slechts twee waren eigenlijk afgerond, en Gaudí woonde in een van hen. Het is momenteel een museum toegewijd aan de archtitect zijn leven en levenswerk. Gaudí   bereid het terrein van Parc Güell tussen 1900 en 1914, presentatie van zijn stedenbouwkundige bezwaren door het bouwen van paden, arcades en viaducten die volledig werden geïntegreerd in de natuurlijke omgeving van Barcelona. Het park bevind zich in de Gracia district.

Vind nu uw accommodatie!

Wanneer u de entree  van Parc Güell passeert, het opmerkelijke Dragon fountain trekt de aandacht van voorbijgangers. Deze draak is met schitterende gekleurde tegels juwelen getooid wat nogal hypnotiserend en betoverend aanslaat. Er is een mooi wandelpad ondersteund door draaiende rotspilaren die lijken te groeien uit de grond als boomstammen. Hoewel deze pilaren enigszins  een eigenaardige  vorm hebben, voelen ze bizarre genoeg wel natuurlijk aan. Gaudí werd sterk beïnvloed door natuurlijke vormen en gebruikt ze dan ook veel in zijn werk.

Mocht u de top van Parc Güell  bereiken, dan vind u daar een zalig terras met uitzicht op de stad, waar u tevens ook een mooie uitzicht hebt over het park. Hier vind u een explosie van kleuren inclusief de  mooie gekleurde tegels van mosaic seats. De warme kleuren van de tegels zijn daadwerkelijk adembenemend. Park Güell bevat ook een klein huis, waar Gaudí eens heeft gewoond op een gegeven moment. Het huis is nu omgezet tot een museum en bevat interessante meubelwerk en kunstvoorwerpen die ook door Gaudí zijn ontworpen.

In Parc Güell zijn er twee huizen die zijn afgerond als paviljoens die voor bezoekers en parkhouders  zijn. De paviljoenen ontworpen door Guadí zijn geinspireerd door Hans en Grietje, met gebogen daken die zijn bedekt met stralend gekleurde tegels en versierde torens. Het trapwerk bij de entree van het park is een geweldig plaats, het eerste gezicht neemt u ver mee terug in de tijd, dit is tevens ook een van de indrukwekkende werk van Gaudí. De draak-achtige hagedis, die versierd is met veelkleurige tegels, is in het midden van de trap en het is het meest bekende symbool van het park.

Voor een meer gedetailleerd bezoek kunt u een tour afleggen in Parc Güell met de aanwezigheid van een professionele gids. De gids zal u gewoonlijk rondleiden naar de meest fascinerende werken van Gaudí met daarnaast waardevolle informatie en verhalen met betrekking tot de creatie van het park. De Parc Güell is zeker weten iets wat u gezien moet hebben tijdens uw verblijf in Barcelona en het is tevens een eenmalige ervaring in het leven!

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

de-stad must-sees-over-barcelona over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven