Home / Over Barcelona / De stad / Plaza Catalunya
Plaza Catalunya Barcelona

Plaza Catalunya

Plaza Catalunya is een plein in het centrum van Barcelona, ​​die over het algemeen wordt beschouwd als zowel de binnenstad en de plaats waar de oude stad de 19e-eeuwse gebouwde Eixample ontmoeten. Ontworpen door Ildefons Cerdà in 1859 in het hart van de stad, het Plaza Catalunya in Barcelona heeft een beetje van alles: modernistische cafés en monumenten, opvallende fonteinen, winkels en bars. Plaza Catalunya, heeft een groot plein, omringd door monumentale gebouwen, is het drukste plein van Barcelona. Het is gelegen tussen de Ciutat Vella en de negentiende-eeuwse wijk Eixample.

Vind uw accommodatie nu!

Enkele van de belangrijkste straten en lanen ontmoeten op Plaza Catalunya in de stad; het is ook de kruising tussen Las Ramblas, Portal del Angel, Ronda de Sant Pere en Passeig de Gracia en verbindt de Barri Gotic met de wijk Eixample. Het plein heeft een oppervlakte van ongeveer 50.000 vierkante meter. Het is vooral bekend om zijn fonteinen en standbeelden, de nabijheid van enkele van de populairste attracties van Barcelona, en voor de zwermen duiven die samenkomen in het centrum.

Twee van de beroemdste straten van Barcelona, La Rambla en de Passeig de Gràcia beginnen bij het ​​Plaza Catalunya. Hoewel het rechthoekig is, lopen er mensen constant van straat tot straat.

Geschiedenis

Tot het midden van de negentiende eeuw was de Plaza Catalunya een landelijk gebied net buiten de stadsmuren. In 1858 hadden centrale regering in Madrid eindelijk toestemming gegeven om de verdedigingsmuren te slopen. Hij keurde ook de bouw buiten de muren, zodat een openbare wedstrijd werd georganiseerd voor het ontwerp van een nieuwe wijk.

 

Fonteinen en monumenten

Het plein is ontworpen met bankjes in het park, mooie fonteinen, fonteinen, en diverse neo-klassieke monumenten en stukken van de beeldhouwkunst. Van bijzonder belang is de ivoorkleurige, La Deessa, of de godin standbeeld van Josep Clara, waar een vrouw naakt baden verbeeldt. Deze prachtige sculptuur zit op de rand van een rustig nadenken pool, het aantrekken van veel bezoekers. Andere sculpturen van kunstenaars als Josep Llimona en Pablo Gargallo sieren het plein. De nieuwste aanwinst is een moderne betonnen monument gewijd aan Francesc Macià, de vroegere Catalaanse president ontworpen door Josep Subirachs, de huidige Sagrada Familia architect. Dit futuristische monument werd toegevoegd in 1991.

 

Shoppen en cafés

Op deze straten vindt u tal van verschillende outlets variërend van designerwinkels tot high street merken te vinden, maar misschien wel de meest bekende van alle is gelegen op het plein zelf: El Corte Ingles. Deze enorme warenhuis, verdeeld over 3 andere steden beschikt over negen verdiepingen van allerlei Spaanse gemaakt consumptiegoederen, krijgt u alles van een supermarkt vol met gastronomische producten, kleding, woninginrichting en elektronica te vinden.

Er is ook een cafe op de bovenste verdieping met uitzicht op het plein beneden. Na een beetje shoppen, kan je wat verfrissing nemen in het cafe voor een prachtig uitzicht op het hart van Barcelona. Extra cafes langs het plein zijn een Hard Rock Cafe en de zeer populaire Cafe Zurich in een onlangs gerenoveerd gebouw. Het Cafe Zurich is altijd overvol, dag en nacht kun je genieten van een gebakje of een glas wijn, en het kijken naar de massa mensen die op de Plaza rondlopen.

 

Centrale transport hub

De functies Plaza Catalunya als een hub voor het openbaar vervoer van de stad. Onder het plein zijn de belangrijkste metro knooppunt; drie metrolijnen en een stad spoorlijn ontmoeten hier. Veel van de stad bussen, evenals airport express en toeristische bussen stoppen hier op het plein. De ruimte is als een interface tussen de wijk Eixample en de stad en heeft ten minste circa 50.000 m² wordt zo groot als het Sint Peter’s in Rome.


Grotere kaart weergeven

 

Praktische informatie

  • Adres: 08002 Barcelona Catalonië Square.
  • Vervoer: Met de metro – L1, L2, L3 | Door FGC (Ferrolcarriles) – S1, 2, 5, 55, 7 en L6 | Met de bus – 9, 14, 16, 17, 24, 28, 41, 42, 47, 55, 58, 62, 66, 67, 68, 141 | met de shuttlebus – (A1 en A2) naar beide terminals (T1 en T2) van de luchthaven.
  • Tip: Als je aankomt op de Plaza direct vanaf het vliegveld, dan kunt u zien dat de Barcelona Tourist Information Centre zich bevindt onder het plein.

Verblijf dichtbij de plein

 

Bij het plannen van uw reis nar Barcelona, is het aangeraden om in de buurt te verblijven rond de Plaza Catalunya door vele bezoekers. Dit is vanwege de ligging, die centraal in alles is, activiteiten, plaatsen en andere bestemmingen in Barcelona zijn erg toegankelijk. Dus als je met een grote groep komt, boek uw appartement op van te voren om een ​​comfortabel verblijf te regelen tijdens uw verblijf. Als u van plan bent om Barcelona te bezoeken als een stel of in kleinere groepen, kijk dan naar de beschikbare kamers en reserveer nu!

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

de-stad over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven