Home / Vrije tijd / Sport / Alles over FC Barcelona
FC Barcelona Kings Cup Final 2012

Alles over FC Barcelona

FC Barcelona is in 1899 opgericht door Hans Gamper, een emigrant uit Zwitserland die een advertentie plaatste in een sport tijdschrift vragend naar personen die geïnteresseerd zouden zijn in het vormen van een voetbal club in Barcelona. De club was toen opgericht en bestond uit zowel Catalaanse spelers als buitenlandse spelers. Tien jaar later werd het eerste stadion van de club gebouwd op Carrer d’Industria.

Het aantal leden groeide enorm, dit blijft zo tot de dag van vandaag. Het begon met een paar honderd en is nu gegroeid tot een meer dan 100,000 leden wereldwijd. In 1957 werd het nieuwe Camp Nou stadion geopend,met een capaciteit van 90,000. Deze capaciteit is nu gegroeid tot 110,000, wat ervoor zorgt dat dit het grootste stadion in Europa is.

Vind uw accommodatie nu!

“Mes que un club” (Meer dan een club) werd gezegd tijdens de acceptatie uitspraak van club voorzitter Narcis de Carrera in 1968. Deze slogan is nog steeds van een grote waarde voor de club. Het blijft namelijk groeien, niet alleen in grootte maar ook in andere sectoren. De club bestaat nu niet alleen meer uit een voetbal club maar bijvoorbeeld ook uit mannelijk en vrouwelijk rolstoel basketbal, rolstoel hockey en handbal teams.

In 1994, de Barcelona Foundation was opgericht als een non-profit organisatie, verbonden met het team als een deel van het maatschappelijk verantwoordelijk plan. Het heeft verschillende partners waarmee ze samenwerken, inclusief UNICEF waaraan de stichting 1.5 miljoen jaarlijks doneert en draagt het UNICEF logo op de t-shirts als teken van steun. Sinds 2010 hebben spelers en personeel een bijdrage geleverd aan de stichting door het doneren van een deel van hun lonen.

FC Barcelona wedstrijden en tickets:

Als u geluk heeft en in Barcelona verblijft tijdens een wedstrijd, raden wij u aan om zo snel mogelijk een ticket te boeken. Tickets voor FC Barcelona worden vaak 1-3 weken voor de wedstrijd uitverkocht, vooral als het een belangrijke wedstrijd is. U kunt het makkelijkst online een ticket boeken. De tickets kunnen vanaf €50,- kosten, afhankelijk van de plaats, de wedstrijd en hoever van tevoren u boekt.

Camp Nou Belevenis:

Als u niet in staat bent om een wedstrijd te zien tijdens uw verblijf, dan zou een tour door het stadium de volgende activiteit kunnen zijn. De openingstijden zijn in het algemeen van 10:00 uur  tot 18:30 op maandag tot en met vrijdag, zondag is het van 10:00 tot 14:30. In de zomer maanden worden deze tijden verlengd.
Kaartjes kosten €23 voor volwassenen, voor kinderen onder de 5 en voor leden van FC Barcelona zijn ze gratis. Het is het beste om online te reserveren, vooral in de zomer maanden wanneer de kaartjes snel uitverkocht kunnen zijn. Voor actuele tijden gedurende het jaar kunt u het beste op de officiële website kijken.

Hoe bereikt u Camp Nou:

Metro:
L3 Maria Cristina, Palau Reial en Zona Universitària
L5 Collblanc en Badal
Zelfs voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in voetbal is het leuk om te komen. De club had namelijk een unieke en interessante rol gespeeld in de geschiedenis van Barcelona. Het is het zeker waard om tenminste een bezoekje te brengen aan het stadion om de fascinerende geschiedenis van een van de grootste voetbal clubs te leren kennen. Voor degene die de ideale accommodatie zoeken voor tijdens het verblijf in Barcelona, bezoek www.barcelona-home.com

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

sporten vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven