Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Plaza Espanya in Barcelona
Feature

Plaza Espanya in Barcelona

Plaza Espanya in Barcelona, die ook bekend staat als het Plaza de España in het Spaans is een van de belangrijkste pleinen van Barcelona. Josep Maria Puig i Cadafalch kreeg de opdracht om het plein te ontwerpen, het werd gebouwd voor de 1929 International Exhibition, die werd gehouden aan de voet van Montjuïc, in de wijk Sants-Montjuïc. Het is een levendig plein en het ligt net buiten het centrum van de stad, waar veel van het belangrijkste wegen in Barcelona zijn, zoals de Gran Via, Parallel, Avinguda Reina Maria Cristina, Carrer Tarragona en Carrer de la Creu Coberta.

Vind nu uw accommodatie!

Bezienswaardigheiden in de buurt van Plaza Espanya in Barcelona

De belangrijkste bezienswaardigheid van Plaza Espanya is het Palau Nacional, het Museum van Catalaanse kunst, staat vorstelijk aan de kant van de Montjuïc. Het is prachtig en er is nooit een betere tijd om het te zien dan wanneer het ’s nachts wordt, verlicht met de Magische Fontein van Montjuic. De Magische Fontein is een gratis muziek-en lichtspel gebaseerd rond de fonteinen. Het huisvest ook een van de mooiste musea van Catalonië, het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), die  ontworpen is door Josep amargos.

Het is ook de thuisbasis van oud stierengevechtsarena van Barcelona, die in 1900 werd gebouwd in de Moorse Revival stijl, die nu is omgebouwd tot een winkel-en recreatiecomplex. Het kan worden gezegd dat het niets anders dan een schil van wat het vroeger was. Bij de ingang van de Avinguda Maria Cristina, zijn twee hoge torens, die de wacht houden over Saint Mark’s Campanile in Venetië. Het gebouw Barcelona Olympic Stadium (Estadi Olimpic), ligt op zo’n 20 minuten lopen van Plaça Espanya.

Hotspots

Er zijn tal van geweldige restaurants om uw smaakpapillen in de buurt van Plaza Espanya tintelen. Alle top restaurants bevinden zich in de Arena van Barcelona. Het voormalige arena is een commercieel compel geworden, dat is gelegen in Plafza Espanya.Het adembenemend restaurant El Xalet, is gelegen in een idyllische omgeving op de top van de heuvel Montjuïc. Het restaurant biedt het beste uitzicht over Barcelona vanaf het eetzalen en een prachtig panoramisch terras. Abrassame, is een fantastisch restaurant gelegen op de top van Las Arenas de Barcelona winkelcentrum. Het prachtige terras biedt een spectaculair uitzicht over de stad en een geweldige selectie van zeevruchten. Een ander restaurant op het dak van Las Arenas is Watatsumi, waar de beroemde chef-kok Ángel Camacho presenteert bij de sushi bar of buiten op het terras met een prachtig uitzicht, een uitzonderlijke Japanse keuken met een zeer persoonlijke creatie.

Waar in Plaza Espanya wonen?

In termen van de locatie, Plaza Espanya biedt u een uitstekende toegang tot veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, die zo dicht bij La Rambla betekent dat alles is op loopafstand. Niet te vergeten is het niet een gebied overspoeld met toeristen, zodat u de authentieke Barcelona kunt ervaren. In termen van de accommodatie in Barcelona, voor uw verblijf zijn er talrijk, opmerkelijke appartementen te huur voor een familievakantie, een bezoek met een groep vrienden of zelfs kamers voor echtparen. Er zijn eindeloos veel voordelen van het wonen in dit gebied, van de prachtige bezienswaardigheden van de geweldige restaurants; het is de perfecte vakantiebestemming. U kunt bekijken en huur appartementen in de buurt van Plaza Espanya of iets kleiners, huur kamers in de buurt van Plaza Espanya voor geweldige prijzen.

Geschiedenis van Plaza Espanya Barcelona

Het plein werd gebouwd op een een plek dat eerder werd gebruikt voor openbare bouwunste. Na de afbrak van fort Ciutadella in 1715, werd de galg geplaatst. Het werd ontworpen in 1915 en gebouwd in 1929, zodat het klaar was voor de Wereldtentoonstelling in 1929. Het plein is sindsdien te bewonderen voor het publiek.

 

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

bezienswaardigheden cultuur over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven