Hjem / Kultur / La Sagrada Familia
sagrada familia

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia er en kolossal romersk-katolsk kirke under konstruksjon og er en av de mest populære turistattraksjonene i verden og er på UNESCOs verdensarvsliste. Den var konstruert og erklært som en mindre basilika av Pave Benedikt XVI, og i løpet av de siste årene har den blitt et universelt symbol på BARCELONA og Spania. Konstruksjonen av Sagrada Familia negynte i 1882 og med arkitekten Francesc de Paula del Villar i Lozano.

Finn din overnatting nå!

 

 

I 1883, Antoni Gaudí ble tildelt oppgaven å fortsette arbeidet og han dedikerte livet sitt til å realisere dette monumentet. Frem til 1910, arbeidet han med mange bygninger og snart etterlignet han den modernistiske bevegelsen. Han hadde allerede et rykte som storartet når han startet på Sagrada Familia. Omringet av religion begynte han å se på byggeprosessen som et hellig oppdrag. Han investerte alle sine penger og sin tekniske kunnskap i en rekke symboler som representerer Jesus fødsel, død og oppstandelse. Han døde i 1926 og etterlot monumentet uferdig.

Byggeprosessen ble avbudt i 1936, men fortsatte i 1952 takket være planene og de eksisterende modellene. De to sidene som er synlige i dag er langsidene av katedralen; hovedsidene gjenstår å bygges. Den første siden representerer Jesus Fødsel, organisert rundt tre portaler: Tro, Håp og Kjærlighet. Den andre siden representerer Lidenskap, som minnes Jesus siste levedager. Hovedsiden vil representere Ære, kronet med fire tårn.

Sagrada Familia vil kunne gi plass til over 13.000 mennesker og et kor bestående av 1.500 mennesker. Basilikaen er forventet å stå ferdig i 2026; århundret for Guadí’s død. Hele bygningen er en allegori av den kristne religionen. Som en fantastisk bygning av monumentale proporsjoner og nøyaktige dekorasjoner, er Sagrada Familia en av de flotteste monumentene av dette århundret. Til tross for kranbiler og stillas, en uvanlig skjønnhet kommer fra dette stedet.

Selv om Sagrada Familia er langt fra ferdig, er den definitivt verdt et besøk. Denne kirken er ekstremt rik på ornamenter og symbolisme, og har hvelvinger med spennvidde på 70m. Du kan til og med besøke krypten der Gaudí ligger begravet. Et museum forteller historien om denne fantastiske arkitekten og historien til kirken. For å komme seg til toppen av tårnene må besøkende ta en heis. Adgangen til tårnet er ikke inkludert i inngangsbilletten. Det koster ekstra €4. Fra toppen av tårnet kan du oppleve den kanskje aller vakreste utsikten over Barcelona.

Det er bedre å besøke Sagrada Familia tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen når refleksjonene fra solen forsterker strukturen til katedralen. I tillegg er det et godt råd å KJØPE DINE BILLETTER online, for å unngå timesvis i kø. For en mer oppkvikkende og detaljrik opplevelse av katedralen finnes det også en GÅ-FORBI-KØEN GUIDET TUR, hvis du er veldig interessert!

Lydguide:

  • Tilgjengelige språk: Katalansk, Spansk, Engelsk, Fransk, Italiensk, Tysk, Portugisisk, Russisk og Kinesisk.
  • For barn: fortelling tilpasset for barn mellom 6-12 år som vil guide dem gjennom turen, og gi dem muligheten til å lære, lett og morsomt, om ting fra hvordan man kan se forskjell på ulike typer stein til måten ulike elementer fra naturen er innlemmet i arkitekturen.

Sagrada Familia er omringet av et nydelige bygningslandskap, så viss du ønsker å bo nær denne attraksjonen for å ha lett adgang, så se og BESTILL LEDIGE LEILIGHETER OG ROM nå!


VIS STØRRE KART

 

Information

  • Adresse: Carrer de Mallorca 401, 08013, Barcelona
  • Transport: by metro – Sagrada Familia (L2 eller L5)
  • Priser: uten lydguide: €14.80, €12.80 for student og honnør. Med lydguide: €19.30, €16.30 for student og honnør. €18 med lydguide, €11.50 for studenter, under 18 år eller honnør, €15 med lydguide. Et tillegg på €4.50 for å besøke tårnene.
  • Åpningstider: April til September: kl. 9.00 – 20.00. Oktober til March: kl 9.00-18.00. Unntak: 25. og 26. Desember, 1. og 6. Januar: kl. 9.00-14.00.
  • Telefon: +34 935 132 060
  • Fax: +34 937 761 011
  • Email: [email protected]

 

Overnatting Barcelona

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-of-barcelona-nb about-barcelona-nb sightseeing-barcelona-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen