Hjem / Om Barcelona / Plaza Catalunya Barcelona
Plaza Catalunya Barcelona

Plaza Catalunya Barcelona

Plaza Catalunya er en plaza som ligger i sentrum av Barcelona som er generelt sett på som både byens sentrum og stedet hvor gamlebyen og 1800-talls Eixample møtes. Designet av Ildefons Cerda i 1859 for å bli hjertet av byen, så har Plaza Catalunya Barcelona litt av hvert: modernistiske kafeer og monumenter, beundringsverdige fontener, butikker og barer. Plaza Catalunya, en stor plaza omgitt av monumentale bygninger, er Barcelonas travleste plass. Den ligger mellom Ciutat Vella og nabolaget Eixample fra det 19. århundre.

Finn din overnatting nå!

Noen av byens viktigste gater og avenyer møtes ved Plaza Catalunya; det er også skjæringspunktet mellom LAS RAMBLAS, Pirtal del Àngel, Ronda de Sant Pere og PASSEIG DE GRACIA og binder sammen Barri Gotic med Eixample. Plazaen okkuperer et område på ca. 50.000 kvadratmeter. Den er spesielt kjent for sine fontener og statuer, dens nærhet til noen av Barcelonas mest populære attraksjoner, og for flokken av duer som samles i sentrum.

To av Barcelonas mest berømte gater, La Rambla og Passeig de Gràcia starter ved Plaza Catalunya. Selv om plassen er enorm i størrelse, er den konstant fylt med mennesker som går til og fra en av de ni gatene som går ut fra plassen.

Historie

Frem til midten av 1800-tallet var Plaza Catalunya et landlig område like utenfor bymurene. I 1858 bestemte endelig den sentrale regjeringen i Madrid at de beskyttende bymurene skulle rives ned. Det ble også godkjent med konstruksjoner utenfor bymurene slik at en offentlig konkurranse ble organisert for designet til det nye distriktet.

Fontener og monumenter

Plassen er designet med parkbenker, nydelige fontener, reflekterende basseng og flerfoldige ny-klassiske monumenter og skulpturer. Noe man spesielt kan legge merke til, er den elfenbensfargede, La Deessa, eller gudinnestatuen av Josep Clara, som forestiller en naken kvinne som bader. Denne utsøkte skulpturen er plassert på kanten av et fredelig reflekterende basseng, som tiltrekker seg mange besøkende. Andre skulpturer av kunstnere som Josep Llimonaand og Pablo Gargallo som pynter opp plassen. De nyeste tilførelsene er ett moderne betong monument dedikert til Francesc Macià, den tidligere katalanske presidenten designt av Josep Subirachs, den nåværende arkitekten av Sagrada Familia. Dette futuristiske monumentet ble satt opp i 1991.

Shopping og kaféer

I disse gatene vil du finne utallige forskjellige butikker som rangerer fra designer butikker til store kleskjeder, men kanskje den mest kjente av alle ligger midt på selve plassen: el Corte Inglés. Dette enorme kjøpesenteret, som er spredt over 3 nærliggende plasseringer, tilbyr 9 etasjer med alle slags spanske varer, og du vil finne alt mulig fra et supermarked fult med gourmet varer til klær, møbler og elektronikk.

Det er også en kafé i toppetasjen med utsikt over plazaen nedenfor. Etter litt shopping terapi, gå for litt forfriskninger i kaféen med en fantastisk utsikt over hjertet av Barcelona. I tillegg finner du mange kaféer som omringer plassen, inkludert Hard Rock Café og den veldig populære Café Zurich i en nylig renovert bygning. Café Zurich er fylt opp dag og natt av mennesker som nyter et bakverk eller et glass vin og ser på folkemengdene som passerer plazaen.

Sentralt transportsenter

Plaza Catalunya fungerer som et senter for byens offentlige transport. Under plassen ligger hovedstasjonen for alle metrostasjonene: tre metrolinjer og en bytoglinje møtes her. Mange av byens busser, i tillegg til flybussen og turistbussene stopper her ved plazaen. Området er et knutepunkt mellom nabolaget Eixample og byen, og har et areal på minst 50.000 m2, som er like stort som St. Petersplassen i Roma.


View Larger Map

Praktisk informasjon

    • Addresse: Placa de Catalunya 08002 Barcelona.
    • Transport: Med metro – L1, L2, L3. FCG (Ferrolcarriles) S1, 2, 5, 55, L6 og 7. Med buss 9, 14, 16, 17, 24, 28, 41, 42, 47, 55, 58, 62, 66, 67, 68, 141. Med Shuttle Bus (A1 og A2) til begge terminaler (T1 og T2) ved flyplassen.
    • Tips: dersom du ankommer plazaen direkte fra flyplassen, kan du finne Barcelona turistinformasjonssenter her som ligger under plazaen.

Bo nær plazaen

Når du planlegger reisen din til Barcelona, er det å bo nær eller rundt Plaza Catalunya-området ofte ønsket blant mange besøkende. Dette er pga. plasseringen og å være i nærheten til alt, aktiviteter, attraksjoner og andre forskjellige destinasjoner i Barcelona som blir veldig lett tilgjengelig. Så derom du reiser med en gruppe, BESTILL DIN LEILIGHET på forhånd for å sikre deg et komfortabelt opphold under ditt besøk. Dersom du planlegger å besøke Barcelona som par eller i mindre grupper, så SE PÅ LEIDIGE ROM OG BESTILL NÅ!

Leiligheter Barcelona

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

about-barcelona-nb the-city-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen