Hjem / Om Barcelona / Placa Reial
Amazing view of Placa Reial Barcelona

Placa Reial

Placa Reial, også kjent som ”den kongelige plass”, er en åpen plass i det GOTISKE KVARTERET i Barcelona. Det ligger like ved LA RAMBLA og er det eneste overbygde torget i byen, noe som gir det en spesiell karakter og gjør det eksepsjonelt. Torget grenser mot Rambla dels Caputxins, Calle Ferran, Calle Colon og Calle Escudellers. Plassen utgjør også en kjent turistattraksjon, spesielt om kvelden, og er berømt for sine utendørs terrasser og populære møtesteder gjennom sommeren.

Finn overnatting nå!

 

Historien til Placa Reial

Mellom 1842-1848, var et kloster som senere ble omgjort til et teater, fra starten av basert her på det som nå er kjent som Placa Reial. Det var designet av Francesc Daniel Molina Casamajó på 1800-tallet som en plass som skulle bli bosatt av velstående familier; da klassen forsvant førte det til en omvendt konsekvens av populariteten. Etter en grundig renovering av plassen i 1982, er den nå mer populær enn noensinne, både dag og natt.

Interessante steder på Placa Reial

Som folkenes redning siden 1823, Herboristeria del Rei, på Carrer Vidre (like ved plassen) er sagt å skulle være en av de eldste butikkene i Barcelona. Det som er igjen av de originale dekorasjonene fra den Elisabetanske stilen var laget av Soler Rovirosa, en av de største teater-scenografene på 1800-tallet. Det brede utvalget av naturlige medisiner som finnes her gjør butikken definitivt verdig et besøk.

Midt på plassen er det en jernfontene som heter ”Tres Gràcies” (tre gudinner), og er designet av ANTONI ROVIRA I TRIAS, og to lanterner som var designet av ANTONI GAUDÍ. Se på toppen av en hjelm på lampen, som understreker en svingende drage som uttrykker heroismen fra de Catalanske krigerne i middelalderen. Rundt plassen kan du se utallige detaljer, som byster av seilere og amerikanske oppdagere.

Begivenheter på Placa Reial

Siden den ble åpnet i 1848 for å hylle konge Ferdinand VII, derav navnet ”den kongelige plassen”, har den mistet litt oppmerksomhet. Likevel, plassen er fortsatt kjent for mange utendørs arrangementer og begivenheter som er sentrale for plassen.

Den viktigste årlige katalanske feiringen er LA MERCÈ. Siden 1871 har La Fiesta de la Virgen Mercè holdt fester på Placa Reial den 24. September hvert eneste år. Det er en festival med levende musikk, fyrverkeri og ”gegants i capgrossos” (mennesker på stylter med gigantiske papirmâché-hoder som paraderer i gatene).

Uavhengig av om du er i Barcelona i September eller ikke, så er det en gratis utendørs konsert klokka 12.00 hver lørdag. Og hver søndag morgen mellom kl. 10.00 og 14.30 er det frimerke og myntsamlinger fra hele verden som kjøpes og selges.

Så snart det er over, vil et improvisert loppemarked finne sted – ledet av lokale eldre mennesker. Uansett, pass godt på sakene dine siden lommetyver elsker alle slags markeder! 

Uteliv på Placa Reial

I dag er plassen mest kjent for sitt uteliv og variasjonen i klubber som hver og en retter seg mot ulike smaker i musikk og underholdning. Pass på å få med deg den ”hemmelige” klubben Pipa Club (klubb hvor de røyker pipe). Gjemt bort, opp en harmløs trapp åpner klubben kl. 23 og det serveres drinker med utsikt over plassen til kl. 5 eller 6 om morgenen. Prisen for drinkene ligger rundt €3 for en øl og €5 for drinker.

De mest populære er Sidecar, Factory Club og Karma. De er alle trygge valg for en gøy kveld på byen, og besøkes av turister og lokale hele året. Inngangen ligger å rundt €5-15, avhengig av hvilken underholdning det er den kvelden.

Sala Tarantos og Sala Jamboree er knyttet sammen innvending, og begge tilbyr egne typer musikk. I ukedagene spilles det hovedsakelig jazz på Jamboree, mens Tarantos tilbyr flamenco, dans og musikk. Hver dag er det opptredener, i lett tilgjengelige og korte format. Med priser som starter på €5 er det fantastiske måter å oppleve lidenskapen og stilen av den latinske kulturen. I helgene er Jamboree mer et samlingspunkt for turister, og musikalsk beveger det seg mer mot sjangrer som dance og R’n’B. Og gjennom sommernettene er plassen summende av spenning og folk fra hele verden.

Bo nær Placa Reial

Hvis du skal bo i Barcelona, er det ideelt å bo nærme den berømte plassen da det er et rolig område og veldig sentralt, i hjertet av byen. Vi må heller ikke glemme den slående utsikten av vakre lange palmer, praktfull arkitektur som går tilbake til 1800-tallet og den summende atmosfæren – hele året. Der finnes mange ledige leiligheter nære plassen og La Rambla generelt. Pass på å få med deg Placa Reial og BESTILL DIN OVERNATTING i forveien!


View larger maps

Viktig informasjon:

  •  Adresse: Plaça Reial 1, 08002 Barcelona, Spain
  • Transport:metro: metro Liceu eller Drassanes. Busser: bus 14, 59, 91. Til fots: følg La Rambla nedover mot havet så langt som til La Rambla dels Caputxins, så videre til Theatre del Liceu og på den andre siden av gata tar du Carrer de Colom, som leder deg til plassen.
  • Et tips:av og til kan turister forveksle Placa Reial og det lignende navnet Placa del Rei. Hvis noen gir deg retningen til en av de to, ta en dobbeltsjekk og spør igjen hva for en av de to plassene de viser til.

Overnatting Barcelona

Vis alle

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

about-barcelona-nb the-city-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen