Hjem / Distrikter / Gotiske Kvarter i Ciutat Vella, Barcelona
The Gothic Quarter in Ciutat Vella, Barcelona

Gotiske Kvarter i Ciutat Vella, Barcelona

Dette vakre nabolaget kjent som det Gotiske Kvarter var tidligere en romersk landsby og således har det levninger fra sin fantastiske fortid. Barcelona er en by som originalt kombinerer ekkoer fra middelalderen med moderne arkitektur fra nåtidens trender. Det Gotiske Kvarter er et av de mest berømte områdene i byen, og ligger i hjertet av gamle Barcelona. Det består av tilfeldig lokaliserte labyrinter av smale gater; dette området er påvirket av historien og legendene fra den forgangne æra. Dette heller mindre men omfattende delen av byen var bygget, hovedsakelig på 1300-1400-tallet, og på tomten til de tidligere bosetninger av romerriket.

Finn din overnatting nå!

Hva kan man se i det Gotiske Kvarter? 

De smale, svingete gatene i dette området skaper en labyrint og hvis du skal et sted; gi deg selv tid til å finne riktig retning! Pass på å alltid se opp og rundt deg så du ikke går glipp av de beste blikkfang. Mens du spaserer gjennom dette nabolaget, vil du passere handelsmanns palasset Carrer Montcada, stå hyptonisert ved utsiktstårnet på Placa del Rei, eller du kan beundre klostergangene og koret i den stive, men imponerende Gotiske Katedralen. Dersom du ser forbi den middelalderske pynten, vil du finne rester fra den eldgamle romerske byen Barcino og kunne oppleve det fantastiske Picasso Museet, et ”must-see” på din liste over ting å gjøre i Barcelona. Du kan til og med besøke Les Quatre Gats, som er kjent for å være stedet for Picassos første utstilling. Han var også kjent for å drikke der nokså jevnlig.

Shoppingen er også ganske fantastisk i det Gotiske Kvarter, fra det mer kommersielle området i Calle Portal de L’Angel til de små butikkene på Calle Avinyo. Vær sikker på at du får gått rundt og oppleve så mye du kan; det Gotiske Kvarter er det perfekte sted for en ettermiddagstur. På toppen av La Rambla finner du PLACA CATALUNYA, hvorfra du kan ta inn på PASSEIG DE GRACIA, hvis dine shopping preferanser er litt dradd mot designere, eller du ønsker å se Antoni Gaudi’s bemerkelsesverdige bygninger.

Placa Reial The Gothic Quarter Barcelona

Organ of Santa Maria del Mar, Barcelona

Hvor kan man spise i det Gotiske Kvarter?

Du vil bli skjemt bort av det brede utvalget av restauranter og barer, spesielt rundt Placa Reial som alltid er stappfull dag og natt. Å si at utelivet i det Gotiske Kvarter er livlig er en underdrivelse, og du vil alltid finne et sted å spise eller danse. Calle Ferran, som er like til den ene siden av PLACA REIAL og leder videre til Placa Sant Jaume, som er omringer av regjerings bygninger, er også et utmerket sted for barer og kafeer. SATAN’S COFFEE CORNER har kanskje den beste kaffen i byen. FEDERAL er et bra sted å gå for brunch på en rolig søndag. Gaten petritxol er et veldig kult sted å bare henge. Du vil gå deg på to berømte churros steder her og mange bra bakerier. Denne gaten er et minutt fra La Rambla, og er definitivt verdt et eventyr.

Hvor kan man bo i det Gotiske Kvarter?

Når det kommer til lokalisering, så gir det Gotiske Kvarter deg utmerket tilgang til mange av byens hovedattraksjoner, siden det ligger så nærme LA RAMBLA, som vil si at alt er innan gåavstand. Når det kommer til overnatting i Barcelona, så er det utallige, utmerkede leiligheter til leie for familieferier, besøk med en gruppe venner eller til og med rom for par. Det er uendelige fordeler med å bo i det Gotiske Kvarter, fra de vakre historiske områdene til det summende utelivet; det er den perfekte feriedestinasjon. Du kan se og LEIE LEILIGHETER I DET GOTISKE KVARTER, eller dersom du ønsker noe mindre, lei rom i det Gotiske Kvarter til fantastiske priser.

Barrio Gotico Neighbourhood in Barcelona Spain

Gargolas en Barcelona Barrio Gotic

Historien til det Gotiske Kvarter i Barcelona

Bak historien til de Gotiske bygninger, er det en annen hemmelig by av folkehistorier og hemmelige tradisjoner som ble samlet mellom 1920-1950 av den bemerkelsesverdige katalanske folkloristen Joan Amades. En av de mest berømte historiene er om den Jødiske alkymisten og hans datter. Den siste bygningen på Arc de Sant Ramon del Call var eiet av alkymisten. Han hadde en vakker datter, som den gamle mannen beundret. Ryktene om denne vakre jenten nådde en ung kristen ridder, som mot alle odds kapret det ettertraktede hjertet til den unge piken. Men til hans store fortvilelse, avslo hun å gifte seg med han. Den unge mannen ble fylt med sinne og la i vei til den berømte jødiske alkymisten og fortalte han at han ønskte å hevne en utro elsker.

Alkymisten satt i mørkret og vurderte ønsket om substansen, aksepterte den rike mannens syv gullbiter og lagde den unike formelen. Så tilførte han et par dråper med dødelig væske på den unge noble herrens roser, kjøpt til alkymistens egen datter. Når hun mottok buketten fra ridderen, inhalerte hun den giftige parfymen, falt om og døde i en forferdelig dødskamp i farens armer. Han hadde drept sin egen datter og var utrøstelig. Som en straff, lovte han å vandre inn i det ukjente for resten av sitt liv, men før han gjorde det, mens folk samlet seg rundt han, så at han låste dørene til sitt hjem for siste gang, fremsa han en forbannelse fremfor hele folkemengden at hvem som helst som flyttet inn i huset ville møte den samme skjebnen som hans datter. Og derfor forble huset tomt.

Praktisk informasjon

Addresse: El Barri Gòtic Barcelona, Spain.

Offentlig transport: Det er flere metrostopp på begge sider av det Gotiske Kvarter, og det er 3 på La Rambla som går oppover på den ene siden av området, og på den andre siden ligger Jaume I. Uansett, du er i sentrum av byen og mange av byens attraksjoner er innen gangavstand.

HUSK at når du krysser Via Liaetana er du ikke lenger i det Gotiske Kvarter. Du er nå i La Ribera.


View Larger Map

Leiligheter Barcelona

Vis alle leiligheter

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

neighbourhoods-nb about-barcelona-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen