Hjem / Kultur / Casa Batlló
Eixample

Casa Batlló

Casa Batlló er ett av to forbløffende mesterverker som ble designet av den verdenskjente katalanske arkitekten Antoni Gaudí tidlig på 1900-tallet, mer enn et århundre siden. Det er virkelig et mesterverk som forfører besøkende med sitt eksepsjonelle design. Bygningen står i Barcelonas mest elegante boulevard, lokalisert i hjertet av byen; PASSEIG DE GRACIA, som er lett tilgjengelig med offentlig transport og turistbusser.

Finn din overnatting nå!

Nabolaget som omringer Casa Batlló er et beundringsverdig syn i seg selv. Det er mange LEILIGHETER i området, hvorfra man enkelt kan komme seg til dette bemerkelsesverdige mesterverket. Det eksepsjonelle designet av bygningen og de delikate sekvensene av artistiske detaljer som fengsler tallrike forbipasserende på PASSEIG DE GRACIA. Denne attraksjonen er definitivt et må-se når man besøker Barcelona.

Når man ser på bygningen, er det tydelig at denne forfinede arkitekturen designet av Gaudí er et bemerkelsesverdig monument, som skildrer hans modigste verk, som presenterer datidens prakt og er en utstilling av innovasjon. Gaudís verk kan bare bli identifisert som Modernisme eller Art Nouvou i den bredeste sans. Det er i dag en av de mest besøkte turistattraksjonene i Barcelona, og en av de mest populære blant besøkende.

Bygningen er også kjent som ”huset av bein”, av de lokale i Barcelona, siden det har en skjelettaktig organisk kvalitet ved seg. Dette kan i hovedsak bli sett gjennom eksteriøret i bygningen, hvor balkongene er formet som masker som projiserer et hodeskallelignende bilde og søylene som støtter dem har et særegent utsende som bein. Typisk for Gaudí, rette linjer er unngått alle steder hvor det er mulig. Første etasje har ujevne, irregulære ovale vinduer.

Interiøret i bygningen portretterer kreativiteten og oppmerksomheten til detaljer som Gaudí brukte på sitt design. Fra den kreative eksplosjonen av farger og former som man finner i forskjellige områder av bygningen, til strukturen og arkitekturen av bygningen selv. For eksempel, dette kan man se i dekorasjonen av mosaikk laget av brukne keramikk fliser, til fargen valgt på fasaden, som projiserer det marine livet han fant inspirasjon fra.

Som historien til Casa Batlló: bygningen ble designet av Gaudí, som et lukseriøst hjem til Joseph Batlló, som var en velstående aristokrat i tekstil industrien. Señor Battló bodde i de nedre to etasjene i bygningen med sin familie, og de øvre etasjene ble leid ut som leiligheter.

Det kulturelle besøket er en fortryllende reise som man kan oppleve gjennom omvisningen som varer i ca.1 time. Den går gjennom den noble etasjen, takterrassen og de mytiske skorsteinene (hvor du kan se den berømte ryggvirvelen til dragemordet ved SAINT JORDI, eller Saint George), og det fantastiske bygningens brønn (som en gang var en offentlig trapp). Billetter kan man kjøpe HER.

View Larger Map

Leiligheter i Barcelona

Vis Alle

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-of-barcelona-nb must-see-in-barcelona-nb museums-in-barcelona-nb about-barcelona-nb sightseeing-barcelona-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen