Imagen con Licencia Creative Commons de Luke The Look
Imagen con Licencia Creative Commons de Luke The Look

Parc Güell

Av alle prosjektene til ANTONI GAUDÍ, er det ingen som innkapsler den komplette og perfekte harmonien mellom natur og arkitektur som Park Güell. Park Güell var gitt fullmakt til av EUSEBI GÜELL, som søkte etter å skape en stilfull og overdådig park for aristokratiet i Barcelona. Parken har bemerkelsesverdige skulpturer i stein, spektakulær detaljert mosaikk og fascinerende bygningern, og har blitt Barcelona’s mest uvanlige offentlige park.

Finn din overnatting nå!

Arkitekten valgte en ujevn tomt som dekker et areal på 15 hektar hvor 40 frittliggende hus skulle bygges. Bare to var faktisk ferdige, og Gaudí bodde i ett av dem. Det er nå et museum tilegnet arkitektens liv og arbeid. Gaudí forberedte tomen til Park Güell mellom 1900 og 1914, som en presentasjon av hans beymringer for byplanlegging ved å bygge stier, bueganger og viadukter som var fullstendig integrert i Barcelonas naturlige omgivelser. Parken ligger i distriktet GRACIA.

Parken

Når du spaserer gjennom inngangen av Park Güell, vil den bemerkelsesverdige dragefontenen utvilsomt fange oppmerksomheten til forbipasserende. Dragen er utsmykket med vakre fargede fliser og det er noe heller hypnotiserende og fortryllende med den. Det er en vakker sti som er støttet av vridde steinstøtter som ser ut som de vokser ut av bakken, som trerøtter. Selv om disse støttene er noe spesielle i fasongen, er de også på en måte merkelig naturlige. Gaudí var i stor grad påvirket av naturlige former og brukte de mye i sitt arbeid.

Dersom du når toppen av Park Güell, er det et lykksalig terrasse-område med utsikt over byen, hvor du kan få en fortreffelig utsikt over parken og selvfølgelig byen Barcelona. Her vil du finne en eksplosjon av farger med de vakre flislagte mosaikkbenkene. De livlige fargene på flisene vil virkelig ta pusten fra deg. Park Güell har også et lite hus i parken, hvor Guadí bodde på et tidspunkt. Huset har nå blitt forvandlet til et museum og inneholder interessante møbler og kunstgjenstander som også ble designet av Gaudí.

I Park Güell er det to hus, som ble fullført sammen med paviljongene for besøkende og parkholdere. Paviljongene, designet av Gaudi, ser ut som de er inspirert av eventyret om Hans og Grete, med kurvede tak som er dekket av fargede fliser og ornamenterte spir. Trappene ved inngangen av parken er et storartet syn, ved første blikk vil synet ta deg litt på sengen, og dette var også designet av Gaudí. Den dragelignende firfisle, som er ornamentert med mangefargede fliser, står i midten av trappen og er det mest kjente symbolet for parken.

Parck Güell

Billetter

Park Güell ligger i nabolaget GRACIA. Du må betale for å komme inn i det monumentale området av parken hvor alle bygningen vi skrev om på bloggen er. Det er anbefalt å BESTILLE BILLETT ONLINE på forhånd for å være sikker på at du får komme inn i parken, siden antall besøkende per dag er begrenset. Likevel, du kan også gå fritt rundt omkring i de andre områdene av parken.

Godt å vite

  • Adresse: Carrer d’Olot 5, 08024 Barcelona, Spain
  • Transport: med metro – Vallcarca eller Lesseps metrostasjoner (Grønn linje, L3). Når du forlater metroen, følg skiltene i gaten for parken. Buss – 24 og 92. Barcelona Bus Turístic, stop Park Güell.
  • WEB
  • Priser: Parc Guell har en delvis betalt inngang for mosaikk-delen, som koster maksimum 8 €.
  • Åpningstider: Høst – Vinter; fra 27. Oktober – 23. Mars: kl. 08.30 – 18.00. Vår – Sommer; fra 24. Mars – 26. Oktober: kl. 08.00 – 21.30.
TIP

Dersom du drar til parken via metro, vær forberedt på å gå i minimum 20 minutter. De siste 200 metrene er opp en bratt bakke. Dersom du har problemer med å gå opp bratt trapper, kan det være bedre å ta en taxi eller en buss som transport. Du vil finne informasjon om bussene på turist informasjonen på Placa de Catalunya.

Adgang:

Mennesker med redusert mobilitet kan ha vanskeligheter med å bevege seg rundt på det Monumentale området, på grunn av de arkitektoniske karakteristikkene ved parken, med mange trapper og ujevne stier.

Park Güell er utvilsomt et besøk du ikke kan gå glipp av under ditt opphold i Barcelona, og er en helt spesielt opplevelse!


Show larger map

OVERNATTING Barcelona

VIS ALLE

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

must-see-in-barcelona-nb about-barcelona-nb the-city-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen