Hjem / Distrikter / Eixample
District: Eixample, Barcelona

Eixample

Til deg som er på jakt etter det unike nabolaget i Barcelona, så har vi funnet den perfekte plassen for deg: Kom til Eixample, den ytterligere bydelen. Dette området ble planlagt av Ildefonso Cerda tidlig på 1900-tallet.  

Det er karakterisert av vide alleer og kvadratiske bygårder. En heller uvanlig struktur i Europa helt til nå. Alle gater møtes i en rett vinkel, med flere utstående modernistiske bygninger. Denne strukturen gir et organisert og systematisk uttrykk.

Finn overnatting nå!

Nabolaget er delt inn i 6 mindre områder: Dreta de l’Eixample, Antigua Esquerra de l’Eixample, Nova Esquerra de l’Eixample, Fort Pienc, Sagrada Familia and Sant Antoni. Likevel blir de oftest omtalt som Esquerra (left) og Dreta (right) Eixample. De modernistiske bygningene langs Diagonal Avenua er svært godt vedlikeholdt, og ble bygget på en veldig gjennomført og systematisk måte. Her er de mye renere og flottere enn hva som gjelder for resten av byen.

I tillegg vil du kunne se mangfoldige attraksjoner i Eixample, som Passeig de Gracia, som er Barcelonas store allé med flere utsøkte restauranter, designer butikker og to av Antoni Gaudi’s arkitekturiske Casa Terrades, som også er kjent som Casa de les Punxes, som er en magisk bygning med tydelige elementer fra middelalderen. Den gotiske borgen er å finne like ved Diagonal allé og den flotte fasaden tiltrekker seg mye oppmerksomhet.

Eixample

Du vil finne mange forskjellige arkitektoniske stilarter i dette området, som er et annet kjennetegn ved Eixample. Mesterverker som Casa Milá, for den adelige familien Milá, og Casa Battló. Hans mest kjente verk er den romersk-katolske basilikaen Sagrada Familia, der byggingen startet i 1882 og fremdeles holder på. Målet er å få den ferdig til 2026, da det er 100 år siden Gaudis’ død.  

Hvis du ikke kan vente med å utforske dette området, bestill din leilighet i Eixample og ha en uforglemmelig opplevelse i Barcelona!  

Overnatting Barcelona

view more apartments danski

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

neighbourhoods-nb the-city-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen