Hjem / Om Barcelona / Den magiske fontenen ved Montjüic
The Magic Fountain of Montjuic Barcelona

Den magiske fontenen ved Montjüic

Hver helg er det en forestilling i Barcelona som presenterer ett fantastisk eventyr av bevegende vann-fontener, opplyst av skiftende skygger og farger, synkronisert til lys og musikk. Oppvisningen er virkelig fascinerende med sine spektakulære syn og er veldig populær i Barcelona.

For å finne den perfekte overnattingen nær den Magiske Fontenen, ta en titt på en av våre LEILIGHETER I PLACA D’ESPANYA!

Finn din overnatting nå!

Den magiske fontenen innholder 3.620 vann-dyser, og hver og en av de kan skyte vannet opptil 4 meter opp i luften. Det er en verdenskjent attraksjon ved foten av Montjüic i sentrum av Barcelona. Fontenen er en av de mangfoldige turistattraksjonene og er et flott sted å slappe av, nyte kvelden og føle på den unike sjarmen til den katalanske metropolen. Til og med når fontenen ikke operer, er det et fint sted likevel som tilbyr en spektakulær utsikt over Barcelona fra PLAZA ESPANYA til åsen TIBIDABO.

Attraksjonen er basert mellom fjellet Montjüic og Plaza Espanya, og ved slutten av gaten Avenida Reina Maria Cristina, like under Palau Nacional. Monumentet var designa av Carles Buigas og åpnet i 1929. Fontenen ble totalrenovert i 1992 i forkant av de olympiske leker, som ble holdt i Barcelona det året. Fontenen har et resirkuleringssystem som retter seg etter rettsbestemmelsene for å hindre tørke, som ble innført av den katalanske regjeringen i 2008.

Den magiske fontenens show

Showet begynner med musikk fra 70- og 80-tallet og fortsetter med klassisk musikk og nyere musikk. Kombinasjonen av farger, musikk og bevegelsene i vannet gjør kvelden til et uforglemmelig eventyr. Den magiske fontenen i Barcelona presenterer forskjellige sekvenser av musikalsk koreografi som strekker seg fra filmmusikk til klassisk musikk, en zarzuela, som er en remix eller en pop mix av 1900- og 2000-tallets sang ”Barcelona” av Freddie Mercury og Montserrat Caballé.

De lange trappene som strekker seg fra fontenen til Palau Nacional er det beste stedet og observerer showet fra. Vi anbefaler å ankomme i god tid, for ellers kan det være vanskelig å finne en god plass. Den enkleste måten å komme seg dit på er med metro, via linje L1 (rød) og linje L3 (grønn) som stopper ved Plaza Espanya. Derifra kan du bare følge folkemengden. Uansett hvor du bestemmer deg for å BO I BARCELONA, den magiske fontenen er lett å forflytte seg til enten via metro eller buss. Dette er en must-see under ditt opphold i Barcelona. Oppvisningen er ekstravagant og virkelig svær. Og sist, men ikke minst – barna kommer til å elske det.

Rundt 2,5 millioner mennesker besøker den magiske fontenen hvert år. Området er åpen for alle og det er gratis inngang. I desember har de et spesielt juleshow på fredager og lørdager, i tillegg til 25. desember og 1. januar mellom kl. 19.00 – 21.00. Hvert år er Montjüics magiske fontene også den valgte lokasjonen til Piromusical, en stor fyrverkeri-oppvisning med musikk og laser show, som er avsluttningsseansen for Barcelonas største festival, LA MERCÈ.

For å finne den perfekte overnatting nær den magiske fontenen, ta en titt på våre LEILIGHETER I SANTS-MONTJUIC!

Hvordan komme seg dit:

Adresse: Pl. Carles Buïgas 1, 28080 Barcelona, Spain

Transport: Metro – L1 og L3, stop Plaza Espanya. Med bus – 9, 13, 27, 30, 37, 50, 55, 56, 57, 65, 79, 109, 157 og 165. Med FCG – stop Plaza Espanya. Med Turbuss – stop CaixaForum – Pavello Miles van der Rohe

Åpningstider:

Fra 30. april – 30. september:
Torsdag til søndag, kl. 21.00 – 23.30. Showene starter kl. 21, 21.30, 22, 22.30 og 23.

Fra 1. oktober – 30. april:
Fredag og lørdag, kl. 19.00 – 21.00. Showene starter kl. 19, 19.30, 20, 20.30 og 21.

Jul og påske:
Torsdag til søndag, kl. 19.00 – 21.00. Showene starter kl. 19, 19.30, 20, 20.30 og 21.

Fontenen er stengt hvert år fra midten av januar til midten av februar for årlig vedlikehold.

 


Show larger map

 Leiligheter Barcelona

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

about-barcelona-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen