Hjem / Distrikter / La Barceloneta in Ciutat Vella, Barcelona

La Barceloneta in Ciutat Vella, Barcelona

La Barceloneta er et nabolag langs kysten av Barcelona. Det er et triangel av land som grenser mot Middelhavet, Port Vell og nabolaget El Born, i tillegg til å være omringet av sandstrender. Selv om det ikke ligger i sentrum av byen, er det likevel regnet med som en del av nabolaget Ciutat Vella. Stranden summer av liv på varme sommerdager, og klubbene linet opp langs strand-avenyen er også yrende av liv helt fram til tidlig på morgenen. La Barceloneta var en gang hjem for fiskere og fabrikkarbeidere, siden det var mange mennesker som var involvert i fiske og metallindustriene, som bosatte seg her.  

Finn din overnatting nå!

Med sine smale, rettlinjede gater, La Barceloneta ble bygget på en militær rutenett-struktur for å tilby HUSROM til de tidligere beboerne i La Ribera. Dette boligområdet ble etablert for å tilby husrom til menneskene som ble omplassert da Kong Philip V forlangte at store deler av La Ribera skulle rives til grunnen for å gi rom til konstruksjonen av et nytt stort fort, der hvor Parc de la Ciutadella er i dag. Dette skjedde i kjølvannet av Barcelonas fall i 1714 for Philip’s styrker i krigen for spansk arvefølge. I nyere tid, under Olympiaden i 1992, ble fasaden til Barceloneta forandret ved å fjerne den gamle strandsonen med restauranter og offentlige bad. Området ble renovert for å skape et sterkere samspill mellom sjø og strand-livet her, og bylivet. Husene som ble bygget i Barceloneta var lavblokker og nokså små for å hindre at de ødela utsikten fra leilighetene i høyere klasse-områder i byen.  

Stranden er helt klart hovudattraksjonen i Barceloneta, og er absolutt overfylt med både lokale og turister hele sommeren igjennom. Takket være selgere som patruljerer frem og tilbake og selger alt mulig fra sandwicher til donuts, vann til drinker, massasjer til bikinier, så kan du slappe av på stranden uten så mye som å flytte deg en centimeter.  

Det er utallige Chiringuitos (strandbarer) langs med stranden, som er flotte steder for en drink eller en snack. Barceloneta er også veldig kjent for sine berømte sjømatrestauranter, som man finner langs promenaden og i området rundt havnen.  

Hva man bør få med seg i La Barceloneta

Det er ikke en gang verdt å nevne at strandenBarceloneta er noe man må få med seg når man er i Barceloneta. Dette er det første på noenhvers liste siden det er den største attraksjonen i hele Barceloneta. Utenom det, det er tallrike attraksjoner rundt omrking i Barceloneta, spesielt for familier. En av hovedattraksjonene er AKVARIET, som er det største i Europa og IMAX, som er både et magisk og minneverdig sted for barn, og spesielt et godt alternativ dersom du ønsker å rømme unna varmen eller regnet. En annen populær attraksjon er Taubanen Montjüic, som tilbyr en uforglemmelig opplevelse. Fra bilene kan du ta inn en oppsiktsvekkende utsikt over hele byen. La Barceloneta er et magisk nabolag som vil tilfredsstille en stor variasjon av besøkendes preferanser. Dersom du ønsker å få gjort unna litt shopping også, er MARE MAGNUM det perfekte valget for deg. Det ligger like ved havnen og på en øy man kommer til via en bro. Dersom du liker å gå på rulleskøyter, er Barceloneta et bra sted for dette. Å jogge langs promenaden er også en populær aktivitet, spesielt i skumringen, når været er hakket kjøligere. Om du ønsker en mer kulturell opplevelse i Barcelona, kan du besøke det Catalunya Historiske Museum, for å lære mer om byen. Like over gaten fra museet er metrostoppet Barceloneta, som kun er et stop fra sentrum, eller du kan like enkelt gå langs Las Ramblas i bare 15 minutter.  

Hvor man kan spise i La Barceloneta

Når vi snakker om restauranter i området, så har du virkelig et hav av muligheter. Det nyeste av Barcelonas 5-stjerners hotel, W Hotel, minner om den berømte Burj Al Arab i Dubai. De har et vakkert område med en strandbar, hvor du kan få en drink for €14 og nyte atmosfæren og utsikten. El Mirador de Sant Just er et bedagelig område med en restaurant plassert på innsiden av en skorstein fra den gamle sementfabrikken ”Sanson” i Sant Just Desvern. Det er absolutt verdt turen opp hit for den forbløffende utsikten over sjøen og byen. På den andre siden, den moderne sesongbaserte maten vil heller ikke skuffe deg. Segons Mercat, som på katalansk betyr ”det andre markedet”, og tilbyr lokale katalanske sjømat klassikere, og er å finne i Michelin guiden. Sett bort i fra alle de fancy restaurantene er det mange fine lokale restauranter for reisende på et begrenset budsjett. La Malandrina er et kult sted, for eksempel. Det tar ikke kredittkort, så vær forberedt på å betale kontant og nyte autentiske Uruguayanske bocadillo sandwicher. Can Paixano bar er også sterkt anbefalt for sine gode tapas, billige cava og sin festlige atmosfære med mange gjester. Kanskje du ikke har hørt om La Cova Fumada, men du har definitivt drømt om la bomba de Barceloneta, en katalansk tapa som består av en potetmos-ball fylt med kjøtt. La Cova Fumada opner dører til 1945 og la bomba er den retten med størst utbredelse. Casa Alfonso er en ordentlig restaurant som tilbyr tradisjonell top-kvalitet spansk mat. Etter å ha vært i virksomhet i mer enn 80 år, er klassikerne spesialitetene for dette stedet: jamón, ost og olivenolje mangler det aldri på her. Spiser du her, vil du føle det som om du spiser hos dine besteforeldre. Barceloneta Market er ett av de viktigeste markedene for fisk – og sjømatrestauranter i byen. Det ble nylig renovert fra topp til tå og er et flott sted å utforske i helgene.

Konstruksjonen av nabolaget Barceloneta har en moderne atmosfære. Langs promenaden og i området rundt vil du finne forskjellige moderne bygninger og skulpturer. Likevel, om du vandrer gjennom bakgatene, har området fortsatt den karakteristiske gamleby-atmosfæren. Et bra sted å ha pikniken er i Parc Ciutadella, som ligger bare en kort spasertur fra Barceloneta. Dette nabolaget er også veldig nær sentrum, og kan nås ved å spasere eller ta metroen (Barceloneta, L4). Dersom du planlegger å tilbringe mest mulig tid på stranden når du er i Barcelona, er nabolaget Barceloneta det perfekte stedet for deg.  


View Larger Map

Dersom du planlegger å bestille Overnatting i Barcelona, tilbyr vi hos BARCELONA HOME et bredt utvalg av leiligheter til leie for familieferier, for et besøk med en gruppe venner eller til og med for romantiske turer for par. Det er uendelig med fordeler ved å bo nære stranden. Det er den ideelle feriedestinasjonen for hele Barcelona, og det er lokalt og et godt utgangspunkt for å besøke de andre nabolagene i byen, spesielt sentrum og den berømte La Rambla. Vi kan vise og RESERVERE LEILIGHETER I BARCELONETA, eller dersom du ønsker noe mindre kan du BESTILLE ROM I BARCELONETA til den beste prisen.  

Leiligheter Barcelona

Vis alle

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

neighbourhoods-nb about-barcelona-nb beaches-in-barcelona-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen