Home / Om Barcelona / Kvarter / Gracia i Barcelona
feature3-620x330

Gracia i Barcelona

Gracia i Barcelona , ligger ungefär 1 km norr om Barcelona centrum, vid den norra änden av Passeig de GraciaDet går alltså lätt att ta sig hit till fots från centrala Barcelona. Gracia har en småstads atmosfär trots det centrala läget mitt i storstaden, med ett myllrande nattliv på alla små torg runt om i stadsdelen.

Hitta din bostad nu!

Gracia kännetecknas av de trånga gränderna, en stor kontrast mot Eixamples vida, moderna avenyer. I det här trendkänsliga området, känt för att ha en aktiv och politisk gemenskap, hittar du otaliga mysiga torg, barer och restauranger, men hit hittar inte lika många turister som till exempelvis Born eller Raval.

Sightseeing

I augusti hålls en 5 dagar lång festival i Gracia i Barcelona, där de boende i området tävlar i att dekorera gatorna, som är mycket omtalad och uppskattad. Resultaten är för det  mesta spektakulära, och en kväll på festivalen blir oförglömlig med hjälp av dryck- och matstånd och scener med alla typer av musik. Sammanfattningsvis, Fiesta Mejor de Gracia visar upp det bästa av Katalonien med ett livligt firande på gatorna och det är känt som en av de största festivalerna i Barcelona.


Den mest välkända sevärdheten i Gracia är Gaudís Park Güell, trädgården som gjordes till en offentlig park. Det ligger ungefär 10-15 minuters promenad från norra Gracia, El Carmel Mountain. Casa Vicens, Gaudís första viktiga verk, ett världsarv enligt UNESCO, ligger också i Gracia.

Teatern Lliure grundades ursprungligen i Gracia, en av de mest presitgefyllda teatrarna i Spanien. Idag har teatern flyttat sin verksamhet till Montjuic. Det finns flera iögonfallande torg i Gracia så som Placa del Sol, Placa de Rius i Taulet och Placa de la Virreina. Precis väster om Placa del Sol hittar du Mercat de la Libertad, en vacker, modernistisk marknad designad av Antoni Gaudis assistent.

Rekommendationer:

Här är en lista på några måsten gällande de härliga restaurangerna som du finner i Gracia:

Botafumeiro Restaurant – Stans mest kända skaldjurs och fiskrestaurang.

Kibuka – Fantastisk sushi!

Ugarit – Serverar otrolig libanesisk mat.

Sol Soler – För de bästa hemlagade tapasen!

La Piadina – Bra italiensk mat

Ikastola –  Känd för sin smörgås som härstammar från Galicien och sitt salladsutbud

Criolo – Empanadas för takeaway!

Gelateria Italiana – Den bästa italienska glassen i hela stan hittar du här.

Boende

Vad det gäller boende ger Gracia dig ett perfekt utgångsläge för att ta dig till stans mest kända sevärdheter. Inom någon minut med metron är man på La Rambla, och det betyder att det är enkelt att nå alla platser härifrån. Som innan nämnt är det inget område vart turisterna vallfärdar, vilket gör att du kommer uppleva det verkliga Barcelona om du väljer att bo här. Med sina underbara restauranger, härliga atmosfär och med närhet till de stora sevärdheterna är Gracia det perfekta området för dig som vill åka på semester till Barcelona.
Du kan se och hyra lägenheter i Gracia här, eller om du vill ha någonting mindre, kan du hyra rum i Gracia för bra priser.

 


Visa större karta

Boende Barcelona

Visa Fler

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kvarter om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top