Home / Om Barcelona / Nabolag / Gracia Barcelona
gracia barcelona

Gracia Barcelona

Gracia Barcelona ligger ca. 1 km. nord fra byens centrum. I nord enden af Passeig de Gracia, kan dette udpræget nabolog findes, kun en kort gåtur fra byens midtpunkt. Det velstående kvarter har en lokal følelse, et fangende natteliv samt mange hyggelige pladser.

Find overnatning nu!

Gracia Barcelona skiller sig ud ved sine atypiske bredde gader og sine moderne boulevarder gennem L’Eixample. Dette område er kendt som et moderne område med en politisk aktiv befolkning. Her vil man finde en masse dynamiske pladser,  barer, restauranter men stadig mere afdæmpet end områder som  Born eller El Raval.

Sightseeing i Gracia Barcelona

Gracia er kendt for sin festival, som bliver holdt fem dage i August, hvor de lokaler dyster om den flotteste dekorering i nabolaget. Resultatet er meget spektakulært, og om aftenen kommer festen rigtig til live med drinks og forskelligt slags musik. Normalt bliver Festa Major de Gracia holdt i en uge og indeholder det bedste af catalonien, gadefester samt et rygte for at være en af de største festivaller i Barcelona.

Den mest anerkendte attraktion i Gracia er Gaudí’s Parc Guell, som er blevet en offentlig park. Parken ligger ca. 10-15 min. nord fra Gracia’s centrum på El Carmel bjerget. Casa Vicens var Gaudí’s første vigtig værk samt UNESCO World Heritage, som også ligger i Gracia.

Gracia var oprindeligt hjem til Teatre Lliure, et af de mest prestigefyldte teatre i Spanien, teatret er dog siden blevet rykket til Montjuic. Der er mange iøjefaldende pladser i Gracia inklusiv Placa del Sol, Placa de Ruis i Taulet og Placa de la Virreina. Vest for Placa del Sol finder man Mercat de la Libertat, et smukt  modernistisk marked, som er designet af Antoni Gaudi’s assistent,

Hotspots i Gracia Barcelona

Her er nogle af de fantastiske restauranter Gracia tilbyder:

Botafumeiro Restaurant – Byens mest fantastiske fiskerestaurant

Kibuka – Sushi sted

Ugarit – Her serveres der fantastisk libanesisk mad

Sol Soler – For den bedste hjemmelavet Tapas!

La Piadina – Super italiensk mad

Ikastola – Galician sandwich og salater

Criolo – Empanada takeaway shop

Gelateria Italiana – Denne isbar har den bedste gelato i byen

Hvor skal man bo i Gracia Barcelona

I forhold til beliggenheden giver Gracia adgang til mange af byens hovedattraktioner. Området ligger tæt på La Rambla, som betyder at alt er indenfor gåafstand. Dette område er heller ikke proppet med tursister, så man får let en autentisk fornemmelse af Barcelona! I Gracia er der utallige fantastiske ledige lejligheder tilgængelige til din ferie. Der er endeløse fordele ved at bo i Gracia fra de smukke varemærker, til de utrolige restauranter – er dette en perfekte feriedestination. Man kan se lejligheder i Gracia, eller værelser til leje i Gracia, hvis man søger noget mindre til overkommelige priser.


Vis større kort

Historien om Gracia Barcelona

Gennem Spanien’s første og anden borgerkrig i 1936-1939 var det en republikansk/liberal gæv. Gracia blev igen mere boheme i 1960’erne og 70’ernne. Det er stadig vant at se antikrist flag hænge fra lejligheder i bygningerne  samt andre former for politisk radikalisme på gaderne, restauranterne, pladserne og barer.

Gracia var oprindeligt en landsby, som ikke var en del af resten af byen. Allligevel da Exiample blev bygget i det sene 19’ende århundrede blev det sat sammen med det gamle Barcelona. Gracia blev derfor senere et kvarter af det store metropol, i stedet for at være en by for sig selv.

Praktisk information

  • Adresse: Gràcia Barcelona, Spain.
  • Transport: Metro Stationer: Fontana (L3), Lesseps (L3).

Overnatning i Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

neighbourhoods-da about-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top