Home / Om Barcelona / Konstnärer som kommer från Costa Brava regionen

Konstnärer som kommer från Costa Brava regionen

Genom alla tider så har Costa Brava varit en födelseplats av flertalet stora och kända artister och konstnärer. Under tidiga 1900-talet lockades många extremt inflytelserika artister och konstnärer dit på grund av dess vackra natur, vilket inkluderar bland annat Picasso, Rusinol och Dalí.

Dessa artister var de första att upptäcka den naturliga skönheten som Costa Brava har, och att även uttrycka detta i vackra tavlor så att andra människor även kan ta del av stadens vackra natur. I själva verket var konstnärerna även ibland beskrivna som nybyggarna av landet.

Hitta ditt boende nu!

Santiago Rusiñol

Santiago var den största representanten av KATALANSK MODERNISM i slutet av 1800-talet och tidigt 1900-talet. Hans liv var ett perfekt exempel på hur det är att vara konstnär, då man sysslar med både målning, litteratur, poesi och teater. Rusinol var den person som förvandlade SITGES till huvudstaden inom modernism och staden var även värd för fem olika modernistiska fester på vilka samtliga högt representativa personer inom den katalanska modernismen sammanstrålade.

Pablo Picasso

Den spanske konstnären och skulptören var en av konstnärerna som inte kunde motstå Costa Bravas charm. Under hans tid i Horta de Sant Joan, Tarragona, blev Picasso inspirerad av naturen och de modernistiska influenserna som fanns i området. Detta ledda även till att hans karriär tog fart och att hans ” blåa perioden” skapades. Under våren denna period började Picasso även jobba med ”La vie”, som är en av hans mest komplexa målningar.

Picasso bodde i Costa Brava vid två tillfällen, första gången var under cirka 9 månader mellan 1898-1899 och den andra gången var en period på ungefär 10 månader när han då återvände med sin musa Fernande Oliver.

Salvador Dali

Denna konstnär är känd för att ha varit härskaren av surrealismen under 1900-talet. Salvador Dali föddes och levde mestadels av sitt liv i COSTA BRAVA. Det var även där han upptäckte sin passion för konst. Där kunde han måla fritt med ljuset och naturen runt omkring sig, vilket även fungerade som inspiration. Han tyckte även om att spendera somrarna tillsammans med sina föräldrar hemma. Men när hans far fick den chockerande nyheten om att Salvador hade umgänge med en äldre kvinna förbjöd hans far honom att besöka dem längre.  Konstnären köpte därför en liten Portlligat där han sedermera bosatte sig med kvinnan vid namn Galia. I detta hus bodde Dali och arbetade mycket till hans flyttade till Pubol slott, vilket blev hans sista målarverkstad och även mausoleum för hans hustru Galia.

Om du planerar att besöka Costa Brava och upptäcka hur livet av dessa inflytelserika konstnärer var finns det flera sätt man kan göra detta! Och glöm inte, ifall du bor i BARCELONA så ligger inte Costa Brava långt borta. Vi har LÄGENHETER I COSTA BRAVA och även BOENDEN I SITGES som kommer att uppfylla alla dina krav på boende!

Foto: Andrea Clambra CC

Hur man tar sig dit:

  • Flygplan: Den mest centrala flygplatsen vid Costa Brava är Girona och därifrån kan du ta en buss för att nå den slutgiltiga destinationen.
  • Bil: Du kan ta vilken som helst av de olika landsvägarna som finns eller så tar du medelhavs motorvägen A7, som kan ta en från Frankrike hela vägen till Algeciras och som även kan ta en till samtliga destinationer av Costa Brava.
  • Tåg: Det finns flertalet tåg som går att från Sants och Catalunya stationen till Costa Brava. Vi rekommenderar att kolla både tidtabell och priser innan du väl åker.

view more apartments swedish

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top