Hjem / Distrikter / Gracia Barcelona
gracia barcelona

Gracia Barcelona

Gracia Barcelona ligger omtrent 1 km fra Barcelona senter, ved den nordlige delen av Passeig de Gràcia; dette karakteristiske nabolaget man enkelt kan oppsøke siden det er innen gåavstand fra sentrum. Et blomstrende nabolag, men Gracia har likevel en mer lokal enn en kosmopolitisk atmosfære, med et summende liv om kvelden på de mange offisielle placaene.  

Finn din overnatting nå!

Gracia Barcelona skiller seg ut med en gang for sine smale gater, en uambisiøs kontrast til de brede, moderne allèene i L’Eixample. Dette området er kjent for å være et moderne nabolag, med et aktivt og politisk opptatt samfunn. Her vil du finne tallrike dynamiske placaer, barer og restauranter, men det er litt mer dempet i forhold til andre kulturelle senter som Born eller El Raval.

Sightseeing i Gracia

Grácia er godt kjent for sin festival som blir holdt i 5 dager i løpet av August og viser hvordan de lokale konkurrerer i å lage de fineste gate-dekorasjoner. Resultatet er uvanlig spektakulært, og om kvelden blir festivalen levende med drikkeboder og scener med live musikk av alle sjangrer. Festa Major de Gracia varer i 1 uke, og viser det beste fra den katalanske kulturen med massefeiringer i gatene, og er anerkjent som en av de største festivalene i Barcelona!

Den mest velkjente attraksjonen i Gracia Barcelona er Gaudi’s Parc Güell; dette prosjektet ble omgjort til en offentlig park. Den ligger ca. 10-15 minutters gange nordover fra sentrum av Gracia, på El Carmel fjellet. Casa Vicens, Gaudi’s første viktige arbeid som også er på UNESCOS Verdensarvliste, ligger i Gracia.

Gracia var i utgangspunktet hjem til Teatre Lliure, et av de mest prestisjetunge teatrene i Spania; det er nå flyttet til Montjuic. Det er mangfoldige placaer i Gracia som er verdt å få med seg, som Plaça del Sol, Plaça de Rius i Taulet og Plaça de la Virreina. Like vest for Plaça del Sol finner du Mercat de la Libertad, et vakkert modernistisk marked designet av Antoni Gaudi’s assistent.

Populære steder i Gracia Barcelona

Her er en liste over noen av de mest spektakulære restaurantene Gracia har å tilby:

Botafumeiro Restaurant – Byens mest kjente fisk og sjømat restaurant

Kibuka – Sushi restaurant

Ugarit – Tilbyr fantastisk libanesisk mat

Sol Soler – For den beste hjemmelagde Tapas!

La Piadina – For nydelig italiensk mat

Ikastola – Galisisk sandwish og salat butikk

Criolo – Empanada take away butikk

Gelateria Italiana – Dette iskrem stedet har den beste Gelato-en i byen

Hvor skal man bo i Gracia

In terms of location, Gracia gives you excellent access to many of the city’s main attractions, being so close to La Rambla means that everything is within walking distance. Not to mention it is not an area flooded with tourists so you will get the authentic Barcelona experience living in this area! In terms of accommodation in Barcelona, for your stay there are numerous, remarkable apartments available to rent for family holidays, visiting with a group of friends or even rooms for couples. There are endless advantages of living Gracia, from the beautiful landmarks to the amazing restaurants; it’s the perfect holiday destination. You can view and rent apartments in the Gracia or if you want something smaller, rent rooms in Gracia for amazing prices.

Når det kommer til BELIGGENHET, så er Gracia et utmerket utgangspunkt for mange av byens hovedattraksjoner, og siden det er så nær LA RAMBLA betyr det at alt ligger innen gangavstand. Vi må heller ikke glemme at dette er et område som ikke er fylt opp med turister, så du vil få den autentiske Barcelona – opplevelsen ved å bo i dette området! Når det kommer til overnatting i Barcelona, så er det tallrike, bemerkelsesverdige leiligheter tilgjengelig for leie for familieferier, for vennegrupper på besøk eller til og med rom for par. Det er uendelige fordeler med å bo i Gracia, fra de flotte attraksjonene til de fantastiske restaurantene; det er den perfekte ferie destinasjon. Du kan se og LEIE LEILIGHETER I GRACIA, eller dersom du ønsker noe mindre kan du LEIE ROOM I GRACIA til fantastiske priser.


View larger map

Historien til Gracia Barcelona

Gjennom Spania’s 1. og 2. republikker og borgerkrig mellom 1936 – 1939, var det republikansk / liberal livskraftig; Gracia ble igjen bohemsk på 1960 – og 70-tallet. Det er fremdeles vanlig å se anarkistiske flagg hengende fra leilighetsbygninger, eller andre tegn på politiske radikalisme i gatene og på placaene, i restauranter og barer.

Gracia ble originalt sin egen landsby og ble avgrenset fra resten av byen. Likevel, når Eixample var bygget sent på 1800-tallet, fungerte det som en kontakt mellom det gamle Barcelona og Gracia. Så ble Gracia en by og et nabolag i den store metropolen som vi kjenner og elsker som Barcelona.

 Oppsummering

  • Addresse: Gràcia Barcelona, Spania
  • Transport: METRO Stasjoner: Fontana (L3), Lesseps (L3).

Overnatting Barcelona

Vis alle

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

neighbourhoods-nb about-barcelona-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen