Home / Barcelonassa / Gracian Kaupunginosa Barcelonassa
gracia barcelona

Gracian Kaupunginosa Barcelonassa

Gracian kaupunginosa Barcelonassa sijaitsee noin kilometrin päässä kaupungin keskustasta, Passeig de Gracia – kadun pohjoispäässä. Itse asiassa Gracian alue alkaa heti tämän luksusmerkeillä täytetyn ostoskadun päätyttyä. Hyvin katalonialaisena pidetty Gracia on siis aivan kävelymatkan päässä kaupungin keskusta-alueelta. Vauraassa Graciassa voi aistia enemmänkin paikallisen kuin kosmopoliitin tunnelman, ja tämä kaupunginosa herää henkiin lukuisilla julkisilla aukioilla etenkin myöhään illalla.

Löydä majoituksesi nyt!

Gracialle tyypillistä ovat kapeat kadut, jotka edustavat täysin päinvastaista tyyliä kuin L’Eixamplen kaupunginosan leveät ja modernit bulevardit. Gracia tunnetaan myös muodikkaana alueena, jossa vaikuttaa aktiivinen ja politiikasta hyvin tietoinen yhteisö. Tältä seudulta löytyy myös huomattava määrä persoonallisia aukioita, baareja ja ravintoloita, mutta ne ovat selvästi hillitympiä kuin vastaavat Bornin tai El Ravalin alueilla.

Gracian Nähtävyydet

Gracia on erityisen tunnettu alueella elokuussa järjestetystä viiden päivän pituisesta festivaalista, jolloin kilpaillaan katujen koristelussa. Kilpailun tulokset ovat usein upeita ja näkemisen arvoisia, mutta ilta-aikaan festivaali todella alkaa elää juomakojujen ja jokaiseen makuun sopivien live-musiikkilavojen ilmestyessä Gracian alueelle. Erityisesti yhtenä Barcelonan suurimpana festivaalina pidetty viikon kestävä Festa Major de Gracia tarjoaa parhaan palan Kataloniaa kansan juhliessa massoittain kaduilla.

Yksi Gracian tunnetuimmista nähtävyyksistä on Gaudin Parc Güell, projekti, joka on muutettu julkiseksi puistoksi. Puisto sijaitsee noin 10-15 minuutin kävelymatkan päässä Gracian keskustasta, El Carmenin kukkulalla. Gracian kaupunginosassa sijaitsee niin ikään Gaudin Casa Vicens, joka tunnetaan hänen ensimmäisenä tärkeänä työnään ja UNESCOn maailmanperintökohteena. Graciassa oli alkuperäisesti myös teatteri Lliure, joka kuitenkin myöhemmin uudelleensijoitettiin Montjuiciin.

Graciasta voi löytää monia hienoja aukioita, joita ovat esimerkiksi Plaça del Sol, Plaça de Rius i Taulet ja Plaça de la Virreina. Länteen Placa del Sol –aukiolta mentäessä sijaitsee Mercat de la Libertat, joka on Antoni Gaudin assistentin suunnittelema kaunis ja moderni kauppatori.

Kokeilemisen Arvoiset Ravintolat Graciassa

Botafumeiro Restaurant – Kaupungin tunnetuin merenelävä- ja kalaravintola

Kibuka – Sushiravintola

Ugarit – Tarjoaa uskomattoman hyvää libanonilaista ruokaa

Sol Soler – Jos haluaa parhaita kotitekoisia tapaksia!

La Piadina – Hyvää italialaista ruokaa

Ikastola – Galicialaisia voileipiä ja salaatteja myyvä kauppa

Criolo – Empanada takeaway

Gelateria Italiana – Tämä paikka tarjoaa kaupungin parhaat jäätelöt

Asuminen Graciassa

Sijainnin puolesta Gracian kaupunginosa Barcelonassa tarjoaa erinomaiset yhteydet kaupungin päänähtävyyksille, koska se sijaitsee lähellä La Ramblaa eli on kävelymatkan päässä kaikesta. Gracia on lisäksi alueena siitä ihanteellinen, että lyhyistä etäisyyksistä huolimatta tämä kaupunginosa ei ole täynnä turisteja, jolloin on mahdollista kokea aitoa Barcelonalaista elämäntyyliä. Graciasta löytyy paljon hyviä majoitusmahdollisuuksia niin perheille, ystäväporukoille kuin pariskunnille.

Graciassa majoittumisessa on loputtomasti etuja aina loistavista ravintoloista upeisiin nähtävyyksiin ja lyhyeen etäisyyteen keskustasta. Esimerkiksi näiden hyvien syiden vuoksi Gracia on täydellinen lomakohde Barcelonaan matkaaville.


Näytä suurempi kartta

Gracian Historiaa

Läpi Espanjan ensimmäisen ja toisen tasavallan sekä sisällissodan aikaan vuosina 1936-1939 Gracia oli vahvasti liberaali tasavaltalaisuuden kannattaja, kunnes 60- ja 70-luvuilla ajatusmaailma muuttui jälleen boheemiksi. Yhä nykyäänkin on tavanomaista nähdä anarkistien lippuja roikkumassa asunnoista tai muita poliittiseen radikalismiin viittaavia merkkejä Gracian kaduilla, aukioilla, ravintoloissa ja baareissa.

Gracia oli alun perin oma itsenäinen kaupunki, mutta se yhdistettiin Barcelonaan pian sen jälkeen, kun Eixamplen kaupuginosa rakennettiin 1800-luvulla tarjoten suoran kulkuyhteyden Barcelonasta Graciaan. Nykyään Gracia on siis yksi upea kaupunginosa Barcelonan suuressa metropolialueessa.

Yhteenveto

  • Osoite: Gràcia Barcelona, Espanja
  • Julkinen liikenne: Metropysäkit: Fontana (L3), Lesseps (L3), Gracia (L6,L7)

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta kaupunginosat

Majoitus Barcelona


Scroll To Top