Home / Over Barcelona / Buurten / Gracia Barcelona
gracia barcelona

Gracia Barcelona

Gracia Barcelona ligt op ongeveer 1 km ten noorden van het centrum van Barcelona, aan het noordelijke uiteinde van de Passeig de Gràcia; deze Catalaanse wijk kan worden gevonden door op loopafstand van het centrum. Een welvarende wijk Gràcia heeft toch meer van een lokale dan kosmopolitische sfeer, bruisende nachtleven op de vele pleinen.

Vind nu uw accommodatie!

Gracia is te onderscheiden om zijn smalle straatjes, een eenduidige tegenstelling tot de brede, moderne boulevards van L’Eixample. Deze wijk staat bekend als een modieuze omgeving met een actieve en politiek-bewuste gemeenschap. Hier vindt u een aantal dynamische pleinen, bars en restaurants, maar het is een beetje meer ingetogen van andere culturele wijken, zoals Born of El Raval.

Sightseeing in Gracia Barcelona

Gràcia staat ook bekend om zijn festival dat wordt gehouden voor 5 dagen in augustus en zijn de lokale bevolking aan het concurreren op straat decoratie. De resultaten zijn meestal spectaculair, en ’s nachts het festival komt tot leven met drank kraampjes en stadia van de live muziek van elke soort. In het bijzonder wordt Festa Major de Gracia gehouden voor een week, het toont het beste van de Catalaanse met een misviering in de straten en wordt erkend als een van de grootste festivals in Barcelona!

De meest bekende attractie in Gracia is de Gaudí’s Park Güell; Dit project werd omgezet in een openbaar park. Het is gelegen op ongeveer een 10-15 minuten lopen ten noorden van het centrum van Gracia op El Carmel Mountain. Casa Vicens, eerste belangrijke werk van Gaudí en een UNESCO World Heritage Site, is ook gelegen in Gracia.

Gracia was ook de oorspronkelijke thuisbasis van Teatre Lliure, een van de meest prestigieuze theaters in Spanje; maar dit theater is sindsdien verhuisd naar Montjuic. Er zijn een aantal opmerkelijke pleinen in Gracia waaronder Plaça del Sol, Plaça de Rius i Taulet en Plaça de la Virreina. Net ten westen van Plaça del Sol vindt u de Mercat de la Libertat, een mooie modernistische markt ontworpen door assistent Antoni Gaudí te vinden.

Hotspots in Gracia Barcelona

Hier is een lijst van slechts enkele van de spectaculaire restaurants die Gracia te bieden heeft:

Botafumeiro Restaurant – beroemdste zeevruchten en vis restaurant van de stad

Kibuka – Sushi plaats

Ugarit – Serveert ongelooflijke Libanese gerechten

Sol Soler – Voor de beste huisgemaakte Tapas!

La Piadina – Voor de heerlijke Italiaanse keuken

Ikastola – Galicische sandwich en salade winkel

Criolo – Empanada afhaalmaaltijden winkel

Gelateria Italiana – Deze ijssalon heeft de beste Gelato in de stad

 

Waar wonen in Gracia Barcelona?

In termen van de locatie, Gracia geeft u een uitstekende toegang tot veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, die zo dicht bij La Rambla is, dat alles op loopafstand is. Niet te vergeten dat het niet een geboed is overspoeld door toeristen, zodat u de authentieke Barcelona ervaring met wonen op dit gebied zal krijgen! In termen van de accommodatie in Barcelona, voor uw verblijf zijn er tal van opmerkelijke appartementen te huur voor een familievakantie, een bezoek met een groep vrienden of zelfs kamers voor echtparen. Er zijn eindeloos veel voordelen van het wonen Gracia, van de prachtige bezienswaardigheden van de geweldige restaurants; het is de perfecte vakantiebestemming. Bekijk nu en huur een appartementen in de Gracia of als je iets kleiner zoekt, huur kamers in Gracia voor aannemelijke prijzen.


Vergroot map

Geschiedenis van Gracia Barcelona

Heel Spanje’s 1e en 2e Republieken was er een Burgeroorlog tussen 1936-1939. Het is komt nog steeds vaak voor dat je anarchistische vlaggen tegenkomt op flatgebouwen en andere tekeningen van politieke radicalisme op straat, pleinen, restaurants en bars.

Gracia was oorspronkelijk een eigen dorp en werd onderscheidt van de rest van de stad. Echter, wanneer Eixample werd gebouwd in de late 19e eeuw, diende het om oude Barcelona en Gracia te verbinden. Zo werd Gracia opgehouden een stad te zijn en wordt een wijk in de grote metropool die we nu kenen en liefhebben als Barcelona.

 

 Samenvatting

  • Adres: Gràcia Barcelona, Spain.
  • Transport: Metro Stations: Fontana (L3), Lesseps (L3).

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven