Home / Om Barcelona / Metroen i Barcelona
Barcelona Metro Map

Metroen i Barcelona

Metroen i Barcelona, er en af de mest benyttede ressourcer for turstier. Det er sikkert at bruge metroen uanset tidspunktet. Det vigtigste af det hele, er at man kan komme rundt i hele byen, og prisen er ganske overkommelig. Metroen i Barcelona, har en guide som vil hjælpe dig med at komme sikkert rundt i byen.

Find overnatning nu!

Hyppige toge med tidspunktet angivet, gør metroen til en hurtigt og simpelt mulighed. Man kan se metrooversigterne på de fleste kort over Barcelona og i guidebøger. Her angives det gerne hvilket stop, der er tættest på hvor du er.
Uanset hvor du bor, vil metroen være tæt på.

Vil de fleste stationen vil der være rulletrapper, til dem med barnevogne, ydermere er der gerne elevatorer også. Ved de største stationen har gerne lifte, man skal måske bare lede lidt efter dem. Led efter det skilt der har en boks med mennesker på, når du skal af toget.

Metroens kørertider

 

Linje 1, 2, 3, 4, 5 og 11

Mandag – torsdag 05:00 – 00:00 midnat
Søndage og helligdage 05:00 – 00:00 midnat
Fredag 05:00 – 02:00
Lørdag, d. 01 januar, 24 juni, 15 august og 24 September Kontinuerlig service
24 December 05:00 – 23:00

 

Vigtig information: De overstående tider kan muligvis ændre sig ved helligdage eller under fiesta. Normalt vil metroen køre om natten og aftenen ved helligdage, men det anbefales at tjekke tiderne alligevel.

Billetter

Metrobilletten er gældende i en time og 15 min. Der er forskellige rejsekort i Barcelona, som er gældende for forskellige transportmidler. Man kan købe det kort som passer en bedst:

Enkel billet –Dette er den dyreste af alle, og kan bedst betale sig, hvis man kun planlægger en enkel rejse. Denne billet er ikke gældende til lufthavnen.
Pris: 2,15

10 ture billet – også kendt som 10 rejser metrokort. Denne billet er gældende til slutningen af januar det næste år. Man kan også bruge dette kort ved TMB busserne, og kan deles med flere personer.
Pris 10,30€

Barcelona City Card – Gratis transport, ingen begrænsning for antal af rejser. Man bestemmer selv hvor mange dage kortet skal være gældende. Dette kort giver også rabatter på man attraktioner og pladser. Dette kort kan ikke deles med andre.

Pris: forskellig

Barcelona Transport Card – Dette transportkort giver adgang til ubegrænset rejser, og er tilgængeligt i 2-5 dage. Det kan ikke deles med nogle.

Pris: forskellig.

Andre inkluderer:

T-Familiar or T-70/30 – Giver 70 ture over 30 dage, og kan deles. 59,50€

T-50/30 – Giver 60 ture over 30 dage, og kan ikke deles. 42,50€

T-Día – A one-day travel card. €7.60.

T-Mes – Gældende i 30 dage og kan ikke deles. 52,75€

T-Trimestre – Gældende i 3 måneder, og kan ikke deles. 142€

T-Jove – Gældende for 3 måneder, hvis man er under 25 år. Dette kan ikke deles. 105€

Rejsekortene kan købes i billetkontorene, billetautomaterne, tabacs og i nogle aviskiosker rundt om i byen. Hvis du ønsker at købe billetterne forud, så se her.

Tip!

Mange af automaterne er ubemandet, så det er en god idé kan have vekslepenge.

 

 

Navigation ved metro stationerne

Alle stationener har et kort, så du kan planlægge din rejse. Man kan også bede medarbejderen i billetautomaten om et gratis metrokort, eller “mapa” som du kan tage med dig.

Barcelona metrokort

Barcelona’s metrokort hjælper dig med at planlægge din rute med TMB og FGC metrosystemet. Kortet viser både TMB, FGC og tog linjerne i zone 1, som dækker byens centrum.

Barcelona har på nuværende tidspunkt  8 metrolinjer, som identificeres med numre og farver. L1(rød), L2(lilla), L3 (grøn) L4 (gul), L5 (blå), L9 (orange), L10 (lyseblå) L11 (lysegrøn). Dette er TMB linjerne som dækker hele byen.

Der er også en jernbane, som dækker storbyområderne. The Ferrocarrils de la Generalitat (FGC.) Dette er ejet af den catalanske stat, som supplerer Barcelona’s metronetværk. Der er tre linker (L6, L7 og L8) Og toglinjerne (T1 – T4) 

TMB står for (Transports Metropolitans de Barcelona) FGC (Ferrorcarrils de la Generalitat) er forskellige virksomheder, som kombinerer metrosystemet. Disse metrolinjer supplerer forstads togene RENFE (Spanish national rail) på fire by ruter.

Nedenstående kan man se billeder af metrokort og over forskellige ruter.

 

Godt at vide

  • Toget fra lufthavnen til byen. T10 kan tages fra lufthavnen. Et 10 turs kort er billigere end to enkelt billetter fra lufthaven, og så har man stadig 8 ture tilbage.
  • HUSK! Se venligst at T10 (zone 1) er gældende fra byens centrum, med metro, FGC og TMB busser, toge og RENFE. En tur med T10 er gældende i en time og 15 min. Så man kan skifte metro så meget man vil, indenfor dette tidsrum.
  • Advarende rådgivning:  Pas på lommetyve ved metrostationerne.

For mere information, se venligst hjemmesiderne:

TMB | Tel. 933 187 074 |

FGC | Tel. 932 051 515 |

 

 

 

 

Overnatning i Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

about-barcelona-da transport-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top