Nuttige tips voor nieuwe studenten in Barcelona

Handige tips voor nieuwe studenten in Barcelona

Hola studenten, welkom in Barcelona! Barcelona is een prachtige stad waar mensen van over de hele wereld studeren, werken en wonen. Dit zal je helpen wanneer je aankomt en tijdens je verblijf in de stad, van een basis overlevingsgids, om je op weg te helpen, wegwijs te maken, veiligheidstips, en het beste gedeelte – Barcelona ontdekken en er ten volle van genieten terwijl je hier bent. Hopelijk heb je wat aan onze handige tips voor studenten in Barcelona.

#1 Wanneer je aankomt

Krijg alle hulp die je nodig hebt wanneer je aankomt. CITY LIFE Barcelona is een bedrijf gemaakt door internationale mensen met het idee om de vele culturen in de stad samen te brengen om zo één verenigde gemeenschap te vormen voor jonge mensen van alle verschillende achtergronden. Het grootste belang van City Life Barcelona is om je te helpen de overgang van de ene cultuur naar de andere te vergemakkelijken. Ze bieden je een tas vol met alles wat je nodig hebt voor een perfect begin in Barcelona.

Voordat je naar Barcelona vertrekt, kun je de GRATIS BARCELONA STARTER BAG bestellen, die je krijgt zodra je in Barcelona aankomt.

De tas bevat:

  • Interactief Notitieboek Agenda
  • Officiële Barcelona Studentengids
  • Barcelona Info Materiaal & Stadsplattegrond
  • Transport Kaart Ondersteuning
  • Gratis SIM kaart + USB Flash Drive (8GB) of draagbare mobiele telefoon oplader + Reis/Sport rugzak
  • Gratis Spaanse Bankrekening (optioneel)
  • Kortingsboekje
  • NIE/TIE/Empadronamiento (Gratis Ondersteuning)
  • en meer verrassingen

#2 Openingstijden

Winkels en bedrijven in Barcelona gaan meestal later open dan je gewend bent, en sluiten natuurlijk ook later. Een typische werkdag voor een werknemer is van 10 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds.

Verwacht niet dat je tussen 13.00 en 15.00 uur nog snel even een winkel kunt bezoeken. Veel winkels zijn rond deze tijd gesloten voor siësta, hoewel sommige van de meer bevolkte gebieden open zullen blijven. Dit geldt ook voor zondag, verwacht niet dat u boodschappen kunt doen! De meeste lokale bewoners brengen hun zondagen door op het strand.

Vanwege de late werktijden zult u in de meeste restaurants niet voor 20.00 uur kunnen eten. De restaurants sluiten daarom ook laat, en het is normaal om rond 21-22 uur te eten.

In Barcelona, en in Spanje in het algemeen, gaat alles heel langzaam. Niemand is gestresseerd in deze stad, de lokale bevolking geeft er niet om op tijd te zijn voor een afspraak. De meeste Spanjaarden spreken zelfs niet af wanneer ze elkaar ontmoeten.

#3 Waar te verblijven

De stad Barcelona is verdeeld in een aantal DISTRICTS, elk met zijn eigen raad en Catalaanse naam.  Laten we beginnen met Ciutat Vella, die is onderverdeeld in vier verschillende wijken (BARRI GOTIC, EL RAVAL, BARCELONETA, EL BORN). Het is een van de mooiste en charmantste wijken van de stad.

EIXAMPLE en de wijk Le Corts vormen de universiteitswijk, waar de meeste studenten wonen aangezien veel universiteiten zoals Universidad de Barcelona, Universidad Politécnica de Cataluña of ESADE er gevestigd zijn. Eixample is een van de meest exclusieve buurten van Barcelona. Het heeft een geweldige locatie omdat u dicht bij PASSEIG DE GRACIA bent, wat een exclusief winkelgebied is, en bij de Berri Gothic waar u van het nachtleven van Barcelona kunt genieten.

Als je op zoek bent naar een studenten appartement, dan biedt BARCELONA-HOME.COM student-vriendelijke appartementen om te delen met je vrienden. Je kunt ook dit nuttige artikel lezen over ERASMUS STUDENTENFLATS! Als je geen kamergenoten hebt gepland, bieden wij ook eenpersoonskamers in gedeelde appartementen!

#4 Wat en wanneer te eten

Barcelona is een van de beste plaatsen om lekker te eten. En nog beter? Het kost je niet veel. Het staat ook bekend om zijn heerlijke eten en snacks. Zoals eerder vermeld, zijn de restaurants in Barcelona later open dan normaal omdat de mensen langer werken.

Barcelona heeft veel goede goedkope restaurants, waar je zelfs met een studentenbudget uit eten kunt. Wij hebben een lijst voor je gemaakt met GOEDKOOPSTE PLAATSEN OM TE ETEN IN BARCELONA VOOR MINDER DAN 10 €!

PINCHOS zijn kleine stukjes brood met een soort beleg, mooi gerangschikt op de bar, die eindigt als het palet van een kunstenaar met een prachtige mix van kleuren. Naast hun schoonheid, zijn pinchos ook gewoon lekker! Op sommige plaatsen kosten ze maar 1€ per stuk!

Spaanse restaurants en de Spaanse keuken in het algemeen zijn niets zonder tapas. Het is zelfs bekend bij de mensen die niet eens in Spanje zijn geweest. Het is vergelijkbaar met een snack of een voorgerecht. Je kunt het koud eten – bijvoorbeeld kaas en olijven, of warm – zoals gefrituurde baby inktvis. Neem een kijkje in BARCELONA’S TOP TAPAS RESTAURANTS!

Warm, gekarameliseerd, deegachtig en zoet. Wie houdt er niet van churros? Of het nu als ontbijt, lunch, tussendoortje of avondeten is, deze suikerhoudende lekkernijen zijn een genot. Om je zin in suiker te stillen met iets unieks Spaans, mag je de TOP 5 CHURRERÍAS IN BARCELONA zeker niet missen.

Als het mooi weer is, waarom dan niet VERFRISSEN BIJ DE BESTE IJSSALONS IN BARCELONA? Barcelona heeft heerlijk ijs!

#5 Hoe kunt u zich verplaatsen?

Barcelona heeft een geïntegreerd en zeer functioneel openbaar vervoersysteem. Bespaar jezelf geld en leer het metrosysteem meteen! Het kan intimiderend en verwarrend zijn in het begin, maar als je het eenmaal onder de knie hebt zul je blij zijn dat je het gedaan hebt. Je zult overal en nergens in de stad kunnen komen. Je kunt investeren in een maandelijkse metrokaart of 10 rittenkaarten om geld te besparen.

Als je niet van het openbaar vervoer houdt, heeft Barcelona een geweldig fietssysteem, met fietsen door de hele stad. Je moet een abonneekaart kopen om het te gebruiken en het is erg goedkoop.

#6 De Taal

Hoewel Spaans en Catalaans uit dezelfde taalfamilie komen, zul je merken dat er een significant verschil is met het Catalaans. In feite is Catalaans veel gecompliceerder om te leren – maar dat betekent niet dat je niet op zijn minst moet proberen de taal te leren tijdens je studententijd.

Barcelona heeft een heleboel geweldige talenscholen op elk moment van de dag. Dus waarom zou je geen Spaans leren op een van de BESTE TAAL SCHOLEN IN BARCELONA?

#7 Activiteiten en must-sees 

Barcelona is een grote stad, maar het is de perfecte grootte om te voet of met de fiets te ontdekken. Het is de perfecte stad om te fietsen omdat het warm, meestal droog, vlak en met veel fietspaden is. De stad zit vol activiteiten en bezienswaardigheden.

Een attractie die u niet mag missen is de MAGISCHE FOUNTAIN VAN MONTJUIC. Het is de moeite waard om er even met de metro heen te gaan en het kan de perfecte plek zijn om vrienden mee te nemen, en het beste is dat het gratis is. Het zou een schande zijn om Barcelona te bezoeken zonder een bezoek aan PARK GUELL, met architectuur van de beroemdste architect van de stad, Antoni Gaudi. Wat je ook zeker moet doen als je in Barcelona bent, is een ander beroemd werk van Gaudi bekijken, de SAGRADA FAMILIA.

De favoriet van de plaatselijke bevolking en een prachtig panoramisch uitzichtpunt zijn de Bunkers. “De bunkers” is een oude militaire bunker die hoog boven op een heuvel staat. Vandaag de dag klimt de lokale bevolking naar de top van de bunkers om te ontspannen met vrienden, om te picknicken, of om gitaar te spelen en te zingen.

In de zomer wordt in elk van de wijken van Barcelona een feest georganiseerd. Overdag zijn er verschillende activiteiten en ’s avonds meestal liveconcerten. FESTA MAJOR DE GRÀCIA, in de wijk Gràcia, is een goed voorbeeld van zo’n feest. Alle wijkfeesten leiden in september naar LA MERCÉ, het belangrijkste jaarlijkse feest van de stad.

Barcelona is een van de meest gefotografeerde steden ter wereld en een van de meest bezochte in Europa. Daarom hebben we bij BARCELONA-HOME een lijst samengesteld van INSTAGRAM SPOTS IN BARCELONA die je niet mag missen!

#8 Uitgaan in Barcelona

Barcelona is zeer bekend als een stad om te feesten! Grote clubs zoals PACHA, SHÔKO, OPIUM, zijn elk weekend wild. Het nachtleven is echt zo wild als je waarschijnlijk hebt gehoord. En met wild bedoel ik dat het ongebruikelijk is om voor middernacht in een club te zijn aangezien ze tot 6 uur ’s ochtends open zijn.

Als je uit bent voor een speciale nacht, waarom dan niet feesten als een VIP in Barcelona door het huren van een limousine voor een nacht, het hebben van een boot party op een catamaran of het lopen in verschillende clubs langs de lange rij van mensen te wachten bij de ingang.

In plaats van naar de grote dansclubs te gaan die bekend staan om het ontvangen van studenten in het buitenland, moet je ook wat lokale bars en clubs proberen. Die locals weten echt hoe ze moeten dansen!

#9 Hoe ontmoet je andere studenten

Als je net naar Barcelona bent verhuisd en nog niemand kent, dan ben je niet alleen. Veel nieuwkomers in Barcelona zijn op zoek naar nieuwe vrienden en er zijn veel manieren om met elkaar in contact te komen.

Op verschillende plaatsen in Barcelona vind je evenementen genaamd “Taaluitwisseling” waar mensen uit alle landen elkaar ontmoeten en praten om nieuwe mensen te leren kennen. Dit is een geweldige kans om vrienden van verschillende nationaliteiten te krijgen!

Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en deel te nemen aan sociale evenementen? Dan brengt de Meetup App mensen samen. Je kunt verschillende groepen toewijzen, zodat je altijd te weten komt wanneer de mensen uit jouw groep evenementen organiseren. Ze hebben evenementen en meetups in 24 categorieën, en er is voor elk wat wils. De categorieën zijn Sport & Fitness, Eten & Drinken of Taal & Cultuur, om er maar een paar te noemen!

Als u andere nuttige apps in Barcelona, deze gids over HOE JE LEVEN GEMAKKELIJKER MAKEN MET DEZE NUTTIGE MOBIELE APP IN BARCELONA zal u helpen!

#10 Een laatste opmerking: Kijk uit voor zakkenrollers!

Let goed op uw omgeving. Vooral tijdens een avondje uit – Barcelona staat bekend om zakkenrollers en veel Erasmus studenten zullen je vertellen dat ze minstens één keer hun telefoon, portemonnee of paspoort zijn kwijtgeraakt tijdens een avondje uit of op het strand. Houd je bezittingen dus altijd in de gaten!

Barcelona-Home: Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!