Home / Barcelonassa / Barcelonan Goottilaiskortteli
The Gothic Quarter in Ciutat Vella, Barcelona

Barcelonan Goottilaiskortteli

Goottilaiskorttelina tunnettu kaunis kaupunginosa Barcelonan Ciutat Vellan alueella oli aiemmin roomalainen kylä, minkä vuoksi siellä on yhä elävästi nähtävillä jäänteitä näiltä loistokkailta ajoilta. Barcelona on kaupunki, joka luonnollisella tavalla yhdistää keskiajan kaiut ja modernin arkkitehtuurin tällä alueella. Goottilaiskortteli (Barri Gòtic) onkin yksi kaupungin kuuluisimmista alueista, ja se sijaitsee aivan Barcelonan vanhankaupungin sydämessä. Kortteli koostuu useista satunnaisesti sijoitetuista kapeiden katujen sokkeloista, ja se on täynnä menneiden aikojen historiaa ja legendoja. Tämä suhteellisen pieni, mutta runsas alue rakennettiin pääasiassa 1300- ja 1400-luvuilla entisen Rooman valtakunnan alueelle.

Find your accommodation now!

Goottilaiskorttelin Nähtävyydet

Korttelin kapeat ja mutkaiset kadut muodostavat melkoisen labyrintin, joten jos mielii löytää jonkun tietyn määränpään, kannattaa suunnistamiseen varata aikaa. Kierrellessä goottilaiskorttelissa kannattaa pitää silmät koko ajan auki, jotta varmasti näkee jokaisen korttelin tarjoaman upean palan historiaa. Todennäköisesti alueella kiertäessä törmää esimerkiksi kauppiaiden palatsiin (Carrer Montcada), lumoutuu Plaça del Rein vartiotorneista ja ihailee näyttävää goottilaista katedraalia ja sen luostareita ja kuorokojuja. Jos kulkee keskiajalta vaikutteensa saanutta aluetta pidemmälle, löytää todennäköisesti Barcinon, muinaisen Rooman kaupungin, jäänteitä sekä upean Picasso museon, joka on yksi ehdottomasti vierailemisen arvoisista kohteista Barcelonan matkalla. Museon lisäksi kannattaa vierailla Les Quatre Gatsissa, joka on tullut tunnetuksi Picasson ensimmäisen näyttelyn esittelypaikan lisäksi hänen kantapaikkanaan.

Barcelonan goottilaiskortteli sopii myös erinomaisesti shoppailuun, sillä sieltä löytyy niin isompi Calle Portal de L’Angelin kauppa-alue kuin myös pienempiä putiikkeja pitkin Calle Avinyo-katua. Goottilainen kortteli sopii täydellisesti iltapäivän kävelylenkin kohteeksi, sillä kierrettävää ja nähtävää varmasti riittää. Las Ramblasin päädystä löytyy Plaça Catalunya, josta puolestaan pääsee kätevästi jatkamaan Passeig de Gràcialle, jos haluaa käydä mieluummin ostoksilla huippusuunnittelijoiden liikkeissä ja nauttia samalla Antoni Gaudin uskomattomista rakennuksista.

Vierailemisen Arvoiset Kohteet Goottilaiskorttelissa

Kortteli hemmottelee jokaista siellä kulkevaa tarjoamalla mielettömän määrän erilaisia ravintoloita ja baareja. Erityisesti kannattaa suunnata aukiolle nimeltä Plaça Reial, joka on täynnä elämää niin päivä- kuin ilta-aikaan. Goottilaiskorttelin yöelämä on niin ikään hyvin eloisaa, ja jostain löytyy aina paikka, jossa tanssia ja nauttia drinkkejä. Calle Ferran –kadulla voi sen sijaan ihailla näyttäviä rakennuksia, ja se on myös hyvä paikka etsiä kahviloita ja baareja. Tämä katu kulkee vain korttelin päässä Plaça Reialin aukiolta, ja se johtaa lopulta Plaça Sant Jaume aukiolle.

Miksi Asua Goottilaiskorttelissa

Sijaintinsa puolesta goottilaiskortteli on ihanteellinen, sillä sieltä pääsee helposti moniin Barcelonan kaupungin päänähtävyyksiin. Kortteli on lähellä Las Ramblasia, mikä tarkoittaa sitä, että kaikkialle pääsee helposti kävellen. Majoitusta etsivälle goottilaiskortteli tarjoaa paljon erilaisia vaihtoehtoja, olitpa matkalla perheen, ystävien tai kumppanin kanssa. Goottilaiskorttelissa majoittumisessa on paljon etuja alkaen kaikista lähellä olevista näkemisen arvoisista historiallisista alueista ja vilkkaasta yöelämästä. Kaiken kaikkiaan goottilaiskortteli on täydellinen lomakohde Barcelonaan matkustavalle.

Historiaa

Goottilaiskorttelin rakennuksista on olemassa lukuisia kansantaruja ja mystisiä perinteitä, jotka katalonialainen merkittävä folkloristi Joan Amades keräsi yhteen 1920–1950 lukujen välillä. Yksi kuuluisimmista tarinoista kertoo juutalaisesta alkemistista ja hänen tyttärestään. Alkemisti omisti viimeisen talon Arc de Sant Ramon del Call –kadulla. Hänellä oli kaunis tytär, jota alkemisti suorastaan palvoi. Tyttären kauneudesta kertovat huhut saavuttivat aikanaan myös nuoren kristityn ritarin, joka kaikin keinoin onnistui lopulta valloittamaan halutun nuoren neidon sydämen. Mutta ritarin pettymykseksi neito kieltäytyi menemästä naimisiin hänen kanssaan. Nuori mies raivostui, ja hän meni vihan vallassa tapaamaan kuuluisaa juutalaista alkemistia. Ritari kertoi alkemistille haluavansa kostaa uskottomalle rakastajalleen.

Alkemisti otti vastaan rikkaan miehen tarjoamat seitsemän kultahippua tietämättä niiden sisältämästä aineesta ja loi ainutlaatuisen kaavan. Kaavaan sisältyi muutama tippa tappavaa nestettä, ja hän laittoi sitä nuoren aatelismiehen ruusuun, joka itse asiassa oli tarkoitettu alkemistin tyttärelle. Saadessaan kimpun ritarilta, tytär nuuhkaisi kimpun viettelevää tuoksua, menetti tajuntansa ja kuoli kamalan tuskan vallassa isänsä käsivarsille. Alkemisti oli tappanut oman tyttärensä ja oli tästä johtuen äärettömän lohduton. Katumuksen osoitukseksi hän sitoutui vaeltamaan erämaassa loppuelämänsä, mutta viimeisenä tekonaan ennen sitä, väkijoukon katsoessa, alkemisti lukitsi talonsa ovet viimeistä kertaa ja lausui kirouksen. Sen mukaan jokainen taloon asumaan tuleva tulee kohtaamaan saman kohtalon kuin hänen tyttärensä. Siitä lähtien talo on pysynyt tyhjillään.

Käytännöllistä Tietoa

Osoite: El Barri Gòtic Barcelona, Espanja.

Julkiset liikenneyhteydet: Goottilaiskortteliin on hyvät julkiset liikenneyhteydet, sillä sen molemmilta puolilta löytyy metroasemia. Las Ramblasilla on yhteensä 3 metropysäkkiä, ja toiselta puolelta korttelia voi metroon hypätä pysäkiltä Jaume I. Kannattaa myös muistaa, että kortteli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, jolloin on kävelymatkan päässä lähes kaikista kaupungin nähtävyyksistä.

HUOM ylittäessä Via Laetanan poistuu samalla goottilaiskorttelista, sillä tästä kadusta alkaa alue nimeltä La Ribera.


Näytä suurempi kartta

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta kaupunginosat

Majoitus Barcelona


Scroll To Top