Home / Costa Brava / Costa Brava: Päiväretki Barcelonasta
Coast of Costa Brava Spain with Blue Waters

Costa Brava: Päiväretki Barcelonasta

Costa Brava sijaitsee Gironan maakunnassa, ja sillä on 206 kilometrin matkalta rantaviivaa alkaen Blanesin kaupungista ja jatkuen aina Ranskan rajalle saakka. Costa Brava saattaa herättää mielikuvia isoista joukoista brittiläisiä turisteja ja joka puolella rannikkoa olevista ravintoloista, joissa tarjoillaan ainoastaan brittiläistä purtavaa. Tämä on kuitenkin kaukana siitä, mitä Costa Brava on. Todellisuudessa se tarjoaa lukemattomia kauniita ja rauhallisia rantoja, joiden yhteydessä on viehättäviä kyliä ja makuhermoja kutkuttavia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä katalonialaista ruokaa. Juuri tämä tekee Costa Bravasta yhden Espanjan suosituimmista lomakohteista.

Rannikkoalue on hyvin vaihtelevaista ja sopii täten lähes minkä tyyppiseen lomailuun tahansa, olipa se sitten aktiiviloma vesiurheilun tai golfin parissa, loma kavereiden kanssa tai rentoutumisloma kirjan parissa hiljaisella rannalla. Costa Bravalta löytyy yllättävän paljon tekemistä, joita on mahdoton saada mahtumaan yhteen lomaan, minkä vuoksi saattaa pian huomata varaavansa uutta matkaa tälle aktiviteettien täyteiselle rannikolle.

Löydä majoituspaikkasi nyt!

Löydä majoituksesi nyt!

Mitä Tehdä ja Nähdä:

On mahdotonta listata kaikkia niitä nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, joita tämä rannikko mahdollistaa. Paras idea on tehdä päiväretki Costa Bravaan, ja huomioida ainakin nämä rannikon tarjoamat kohokohdat:

Empúries

Empúries on arkeologinen paikka lähellä L’Escalan kaupunkia, ja siellä sijaitsevat antiikin Kreikan ja Rooman siirtokuntien jäännökset. Se on Iberian niemimaan ainoa arkeologinen paikka, jossa on nähtävissä Kreikan siirtomaan jäänteitä. Paikalle on mahdollista päästä L’Escalan kaupungin kautta, jonne on bussi- ja junayhteydet Barcelonasta. Paikka on yleensä auki 10:00 – 18:00, mutta kesäkuukausien aikaan siellä on pidennetyt aukioloajat. Internet-sivuilta kannattaa tarkistaa museon päivitetyt aukioloajat ja hinnasto.

Cap de Creus kansallispuisto

Tämä kansallispuisto on Iberian niemimaan itäisin kohta, ja se oli ensimmäinen maan ja meren yhdistävä kansallispuisto Kataloniassa. Siellä on upeita geologisia muodostumia, joissa rosoiset kivet erottuvat hämmästyttävästi kirkkaissa akvamariinivesissä. Kansallispuistossa on mahdollista kävellä pitkin rannikkoa, osallistua vesiurheilulajeihin, kuten melontaan tai sukeltamiseen, tehdä veneretki tai pyöräillä vuoristossa. Tämä kansallispuisto on upea paikka, ja siellä voi vierailla Cadaquésin ja Rosesin kaupungeista. Sekä Barcelonan että Gironan kaupungeista on bussiyhteys näihin kaupunkeihin, ja niistä käsin puistoa voi tutkia helposti kävellen.

Cadaqués

Tämä on entinen kalastajakylä, ja sitä pidetään Costa Bravan helmenä. Monet taiteilijat ja kirjailijat, kuten Dalí, Picasso ja  Federico Garcia Lorca, nauttivat vierailuista tähän paikkaan. Dalín koti on aivan Port Lligatin kulmilla, jossa on taiteilijalle omistettu museo. Talo tarjoaa kiehtovan katsauksen Dalín ja hänen vaimonsa Galan elämään, ja siellä on jopa kuiskaileva huone, jossa voi istua huoneen toisella puolella kumppanistasi kuullen kaiken hänen sanomansa kuin se kuiskattaisiin korvaasi. Liput museoon on varattava etukäteen ja ne maksavat 11 €/aikuinen, 8 €/alennukseen oikeutetuilta henkilöiltä (opiskelija, eläkeläinen, työtön) ja alle 8-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Roses

Roses on entinen Kreikan siirtokunta, josta myöhemmin tuli Rooman siirtokunta. Siellä on paljon arkeologisia raunioita, joita tutkia, ja se on jälleen yksi kuvankaunis ja upea paikka vierailla Costa Bravassa. Siellä on myös tarjolla paljon erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia.

Lloret de Mar

Lloret de Mar on hyvin tunnettu sen eläväisestä yöelämästä, mutta siellä on myös paljon aktiviteetteja, joista nauttia päivisin, kuten vesiurheilulajit, rannalla rentoutuminen tai kulttuurillisissa nähtävyyksissä vierailu. Näitä vierailemisen arvoisia kohteita ovat muun muassa Sant Román kirkko, Santa Clotilden puutarhat ja merimuseo.

Sisämaa

Jos mielii vaihtaa ympäristöä, rannikolta sisämaahan mentäessä sijaitsevat Gironan ja Figueresin kaupungit.

Kuinka Sinne Pääsee Barcelonasta:

Bussi: Jos matkustaa bussilla, pääsee useimpiin Costa Bravan kohteisiin matkustamalla Estacio Nord asemalta Sarfa bussiyhtiöllä.

Juna: Blanesin kaupunkiin pääsee R1 (sininen) linjalla. Blanesista pääsee helposti bussilla haluamaasi Costa Bravan kohteeseen.


Näytä suurempi kartta

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Majoitus Costa Brava


Scroll To Top