Home / Kulttuuri / Nähtävyydet Barcelonassa
Attractions

Nähtävyydet Barcelonassa

attractions in barcelona

Sagrada Familia

Barcelona tarjoaa monia nähtävyyksiä erilaisiin tarpeisiin. Kaupungista löytyy täydellinen yhdistelmä taidetta, viihdettä sekä erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja. Monet museot, taidegalleriat, puistot, rannat, vuoristot, akvaariot, festivaalit sekä upea arkkitehtuuri tekevät Barcelonasta suositun lomakohteen.

Sagrada Familia

Suuri kunnia ja kiitos Barcelonan kuuluisuudesta kuuluu Antoni Gaudille. Hänen suunnittelemansa Sagrada Familia -kirkko on kaupungin ykkösnähtävyys, jonka rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 1882 ja jatkuvat vielä tänäkin päivänä. Sagrada Familiasta tekee erityisen sen geometriset yksityiskohdat, kuten hahmot tornien päissä. Gaudin omaperäinen tyyli ja erilaisten muotojen käyttö tekee tästä nähtävyydestä arkkitehtuuri-ihmeen. Muita kuuluisia Gaudin teoksia ovat muunmuassa Güellin puisto, Casa Mila, sekä Casa Batlló.

Löydä majoituksesi nyt!

La Rambla

La Rambla on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Barcelonassa. Se on kilometrin mittainen kävelykatu kaupunkin keskustassa. Katu alkaa Plaza Catalunyalta ja päättyy Kristofer Kolumbuksen monumenttiin lähellä satamaa. Katu on täynnä kahviloita sekä ravintoilta, kukka- sekä matkamuistomyymälöitä sekä erilaisia esityksiä. Katutaiteilijoiden ansiosta La Rambla onkin kuuluisa, He esiintyvät kadun loppupäässä jokaisena vuodenpäivänä. Vilkas katu on loistava paikka ihmisten katseluun, sillä siellä riittää aina vilskettä. La Ramblalta löytyy myös Joan Mirón mosaikkiteos, kuuluisa tuore ruokamarkettipaikka La Boqueria, joka on täynnä tuoreita hedelmiä, lihaa, juustoa, kananmunia, mereneläviä sekä ravintoloita, jotka tarjoilevat valmiita ruoka-annoksia. La Ramblan vieressä sijaitseva Plaza Reial on loistava paikka levähtää ja käydä lasillisella.

Camp Nou

Vaikket olisikaan suuri urheilufani, on FC Barcelonan kotiareenalla, Camp Noulla käynti suositeltavaa. Areenalle mahtuu 100,000 katsojaa ja se on 11. suurin jalkapallostadiumi koko maailmassa. Camp Nou on uskomaton paikka katsoa otteluita, jotka ovat täynnä intoa ja jännitystä. Jo tie metroasemalta areenalle on täynnä Barcan faneja. Mikäli itse otteluun meneminen ei ole mahdollista, areenalle pääsee myös kierrokselle. Lippujen hankkiminen voi olla haastavaa, mutta Barcelona Home auttaa myös tässä.

Montjuïc

Poble Espanyol on mueso, josta on tullut koko Espanjan pienoismalli. Se on kylä, jossa on nähtävillä eri arkkitehtuurityylit sekä kulttuurit Espanjan eri alueilta. Muesoalue on yli 40,000 neliömetrinen kokoinen ja sisältää lukuisia puoteja, ravintoloita, baareja sekä yökerhoja, jotka sijaitsevat alueen aukioilla sekä kaduilla. Poble Espanyolilta alamäkeen kävely avaa upean panoramisen näkymän Barcelonan kaupungista. Plaza Espanyalta löytyy taianomainen suihkulähde, joka esittää näyttävän shown veden, valojen sekä musiikin kanssa,

Retket

Barcelonaa voi tutkia monilla eri tavoilla: bussit, polkupyörät sekä kävelyretket ovat suosittuja vaihtoehtoja eri firmojen tarjoamina. Kaikkilla retkillä saat hyödyllistä tietoa historiasta ja kaupungin parhaista nähtävyyksistä. Bussikiertoajelu on suositeltavaa, koska sen avulla näkee monet tärkeistä nähtävyyksistä päivän sisällä. Yksi jännittävä vaihtoehto on myös Funicular, köysirata, joka vie sinut Barcelonan satamasta Montjuicille. Vaunun kyydistä ilmasta on upeat näkymät kaupunkiin.

Festivaalit ja tapahtumat

Espanjalainen ja katalonialainen kulttuuri ovat tunnettuja fiestoistaan, festivaaleistaan sekä muista juhlallisuuksitaan. Monia yleisiä vapaapäiviä on ympäri vuoden musiikkifestivaalien, ilotulitusten ja tanssin takia. Älä missaa juhlallisuuksia vaan osallistu tapahtumaan kaupungin sisällä! Barcelona on täynnä jännitystä sekä uusia kokemuksia,

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kulttuuri nahtavyydet-kulttuuri

Majoitus Barcelona


Scroll To Top