Home / Barcelonassa / Opas Barcelonan Metroon
Barcelona Metro Map

Opas Barcelonan Metroon

Barcelonan metro on selvästi yksi turistien huonointen hyödyntämä liikkumisvaihtoehto, vaikka se on helposti kaikkien saatavilla. Barcelonan metroa on turvallista käyttää mihin vuorokaudenaikaan tahansa, ja metroverkosto kattaa hyvin suurimman osan kaupunkia. Lisäksi metron käyttäminen on suhteellisen halpaa. Tämä opas Barcelonan metroon auttaa sinua liikkumaan kaupungissa helposti ja turvallisesti vierailusi aikana.

Find your accommodation now!

Säännölliset metrojunat ja selvästi ilmaistut saapumisajat tekevät maanalaisesta matkustamisesta todella nopean ja helpon vaihtoehdon. Metroasemat on hyvin nähtävillä suurimmassa osassa Barcelonan kartoista ja turistioppaista, joissa on usein myös ilmaistu selvästi kunkin nähtävyyden lähin metroasema, jolloin on erityisen helppo tietää, minne mennä ja missä kulloinkin on (metroasemaa symboloi kirjain M timantin muotoisella alustalla).

Missä tahansa majoitutkaan Barcelonassa, lähin metropysäkki ei varmasti ole kovin kaukana! Asemilla on lisäksi tavallisesti liukuportaat niitä tarvitseville. Hissejä sen sijaan löytyy harvemmin, lähinnä suurimmilta jatkoyhteyksiä tarjoavilta asemilta. Hissin tunnistaa merkistä, jossa on ihmisiä laatikon sisällä.

 

 Metron Liikennöimisajat

Viikonpäivä

Linjat 1, 2, 3, 4, 5 ja 11

Maanantai-Torstai 05:00 – 00:00 keskiyö
Sunnuntai & Pyhäpäivä 05:00 – 00:00 keskiyö
Perjantai 05:00 – 02:00
Lauantai ja päivä ennen 1. tammikuuta, 24. kesäkuuta, 15. elokuuta ja 24. syyskuuta Jatkuva liikennöinti
24. joulukuuta (jouluaatto) 05:00 – 23:00

Tärkeää tietää: Yllä olevat aukioloajat voivat vaihdella, mikäli on pyhäpäivä (julkinen vapaapäivä) tai ”fiestan” aika. Normaalisti metro liikennöi koko yön pyhäpäivän aattona, mutta kannattaa silti aina tarkistaa metron aukioloajat esimerkiksi lippupisteen hoitajalta.

 

Liput

Barcelonan metro operoi integroidun kuljetusmaksukäytännön alaisuudessa, mikä sallii matkustajan vaihtaa yhdestä julkisen liikenteen kulkuvälineestä toiseen ilmaiseksi 1 tunnin ja 15 minuutin kuluessa. On olemassa paljon eri tarpeisiin sopivia matkustuskortteja ja liikennepasseja, jotka ovat voimassa kaikissa tähän integroituun maksukäytäntöön kuuluvissa julkisissa liikennevälineissä (metrot TMB ja FGC, TMB bussit, Renfen lähijunat ja Tram raitiovaunut). Turisteille riittää yleensä Zone 1 alueella voimassa oleva lippu, sillä lähes kaikki tärkeimmät nähtävyydet ja lentokenttä ovat tällä alueella.

Tässä ovat lippuvaihtoehdot (hinnat voimassa 31.joulukuuta 2014 asti ja alueena Zone 1):

 

Kertalippu (Single ticket) – Tämä lipputyyppi on kaikkein kallein ja hitain vaihtoehto, ja se kannattaa ostaa, jos todella suunnittelee tekevänsä vain yhden tai korkeintaan kolme matkaa. Huom! Kertalipulla ei pääse lentokentälle, eikä se oikeuta vaihtamaan metroa, sillä se on näistä ainoa, joka ei ole osa integroitua maksujärjestelmää. Hinta: 2,15 €.

T10 Lippu (T10 ticket) – Tunnetaan myös kymmenen matkan lippuna, sillä lipulla voi matkustaa julkisella liikenteellä 10 kertaa. T10 on voimassa seuraavan vuoden tammikuun loppuun asti, ja se voidaan jakaa ryhmän muiden jäsenten kanssa. Hinta: 10,30 €.

Barcelonan kaupunkikortti (Barclona City Card/Barcelona Card) – Tarjoaa rajattoman oikeuden käyttää julkista liikennettä niin monena päivänä kuin ostettu kortti oikeuttaa. Korttiin sisältyy myös paljon alennuksia esimerkiksi eri nähtävyyksiin, turistipaikkoihin, ravintoloihin ja kauppoihin sekä ilmaisia sisäänpääsyjä tiettyihin kohteisiin, kuten museoihin. Kortti on henkilökohtainen. Kortin voi ostaa joko 2, 3, 4 tai 5 päiväksi. Hinta: vaihtelee.

Barcelonan liikennepassi (Barcelona Transport Pass) – Kortti oikeuttaa käyttämään rajattomasti julkista liikennettä kaupunkikortin tapaan, mutta siihen ei sisälly muita etuja, kuten alennuksia. Kortin voi ostaa joko 2, 3, 4 tai 5 päivän ajaksi. Hinta: vaihtelee.

T-Familiar tai T-70/30 – Tämä lippu oikeuttaa matkustamaa julkisella liikenteellä 70 matkaa 30 päivän sisällä. Kortin voi jakaa useamman ihmisen kesken. Hinta: 59,50 €.

T-50/30 – Lipulla voi matkustaa 50 matkaa 30 päivän aikana. Lippu on henkilökohtainen. Hinta: 42,50 €.

Päivälippu (T-Día) – Päivälippu on voimassa yhden päivän ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. Lippu on henkilökohtainen. Hinta: 7,60 €.

Kuukausilippu (T-Mes) – Kuukausilippu on voimassa 30 päivää ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen, ja sitä voidaan käyttää tänä aikana rajattomasti julkisen liikenteen verkostossa. Kuukausikorttia tulee käyttää yhdessä voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen kanssa, sillä sen numero on ilmoitettava kuukausilippuun. Lippu on henkilökohtainen. Hinta: 52,75 €.

T-Trimestre – Lipulla voi matkustaa rajattomasti julkisen liikenteen kulkuvälineissä 90 päivän ajan lipun ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. Myös kolmen kuukauden korttia tulee käyttää henkilöllisyystodistuksen kanssa, ja ilmoittaa sen numero lippuun. Henkilökohtainen. Hinta: 142 €.

T-Jove – Nuorille suunnatta kolmen kuukauden lippu oikeuttaa rajattomaan julkisen liikenteen käyttöön kolmen kuukauden ajan. Tämä ajanjakso alkaa lipun ensimmäisestä käyttökerrasta. Lippu on tarkoitettu alle 25-vuotiaille, ja sen kanssa tulee käyttää voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta. Henkilökohtainen. Hinta: 105 €.

Lippuja voi ostaa metroasemien automaateilta, lippupisteiltä, tupakkakaupoista (tabacs) ja joistain lehtikioskeilta ympäri kaupunkia. Jos sen sijaan haluat ostaa lipun etukäteen, klikkaa tästä.

 

Vinkki!

On hyvä pitää mukanaan niin kolikoita kuin seteleitä, sillä joillain metroasemilla ei ole lainkaan henkilökuntaa, jolloin lippu täytyy ostaa automaatista. Lisäksi jotkut näistä automaateista hyväksyvät vain käteisen käytön.

 

 

Suunnistaminen Barcelonan Metroverkostossa

Jokaisella päämetroasemalla on seinäkartta, jonka avulla on helppo suunnitella tuleva matka. Lipunmyyntipisteillä työskentelevältä henkilökunnalta voi lisäksi pyytää ilmaisen metrokartan tai ”mapan”, jonka voi ottaa mukaan.

 

Barcelonan Metrokartta

Barcelonan metrokartta on tärkeä apuväline matkareitin suunnittelussa. Karttaan sisältyy TMB ja FGC metrojen sekä raitiovaunujen (TRAM) kulkureitit Zone 1 alueella. Barcelonassa on tällä hetkellä 8 metrolinjaa, jotka voi tunnistaa värin ja numeron avulla: L1 (punainen), L2 (violetti), L3 (vihreä), L4 (keltainen), L5 (sininen), L9 (oranssi), L10 (vaaleansininen) ja L11 (vaaleanvihreä). Nämä linjat kuuluvat TMB metrolinjoihin ja ne kattavat suurimman osan kaupungista.

Kaupunkialueella maanalaisesti metron tapaan kulkee myös Katalonian hallituksen johtama lähijunaverkosto nimeltä Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). FGC tukee Barcelonan metroverkostoa, ja sitä on yhtä helppo käyttää kuin metroa. Siihen kuuluvat kolme kaupungissa operoivaa linjaa: L6, L7 ja L8. Metrokartassa on myös raitiovaunulinjat (tram) T1 – T4.

TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) ja FGC toimivat siis eri yrityksiä, mutta yhdessä niiden katsotaan muodostavan Barcelonan metroverkosto. Näitä metrolinjoja täydentää lisäksi RENFEn (Espanjan kansallinen rautatieliikenne) lähijunaverkosto neljän kaupunkialueella kulkevan reitin verran.

Alla kuva Barcelonan metrokartasta.

 

Hyvä Tietää

  • Junalla lentokentältä kaupunkiin: T10 korttia voi käyttää matkaan lentokentältä Barcelonan keskustaan. Se tulee myös halvemmaksi kuin kahden kertalipun ostaminen, minkä lisäksi Barcelonassa kierrellessä käytettävänä on vielä 8 matkaa.
  • Muista! Kannattaa huomata, että T10 lippu (Zone 1 alueella) on voimassa vain matkoilla Barcelonan kaupungin keskustassa metrolla, TMB bussilla, raitiovaunulla tai RENFE junilla. Yksi matka T10 kortilla on voimassa 1tunnin ja 15minuuttia, jolloin voit vaihtaa ilmaiseksi metroa niin kuinka monta kertaa tahansa, tai hypätä bussiin. Muista kuitenkin aina käyttää lippua aseman lipunlukijassa.
  • Varoitus: Muista olla valppaana metrossa taskuvarkaiden varalta ja pidä aina silmällä tavaroitasi ja laukkujasi.

Lisää informaatiota Barcelonan metrosta ja sen palveluista:

TMB | Puh. 933 187 074 | www.tmb.cat

FGC | Puh. 932 051 515 | www.fgc.cat

 

 

 

 

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta kuljetus

Majoitus Barcelona


Scroll To Top