Home / Kulttuuri / Boqueria Kauppatori Barcelonassa
Boqueria Market

Boqueria Kauppatori Barcelonassa

Barcelonan matka ei ole täydellinen ilman vierailua Las Ramblasilla sijaitsevalla upealla Boquerian kauppatorilla (La Boqueria), jonka kojuissa myydään mitä erilaisimpia, ympäri maailmaa vaikutteita saaneita elintarvikkeita.

Löydä majoituksesi nyt!

Boquerian markkinapaikan historia sai alkunsa vuonna 1200, kun sikojen myyjät alkoivat kerääntyä samaan paikkaan. Siihen aikaan markkinat sijaitsivat kaupungin muurien ulkopuolella, koska siellä ei ollut tilaa tämän kokoisille sikamarkkinoille. Vuonna 1840 pysyvä markkinapaikka pystytettiin alueelle, jossa sijaitsi aiemmin St. Josephin konventti. Aina siitä lähtien Boqueria kauppatori on kasvanut kasvamistaan ja säilyttänyt asemansa vuosisatojen ajan, mistä johtuen siitä tuli Euroopan suurin ja erittäin laajan tuotevalikoiman sisältämä kauppatori.

Paras ajankohta kauppatorilla vierailulle on aamuisin, jolloin on mahdollisuus valita kojujen parhaimmat ja tuoreimmat tuotteet sekä välttää pahimmat turistimassat. Boquerian kauppatorilla voi olla todella kiireistä ja ruuhkaista varsinkin lauantaisin, mutta tämä ihmisjoukkojen tungeksiminen parhaiden herkkujen ja tuoreiden elintarvikkeiden saamiseksi luo eläväisen tunnelman, joka on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Taito onkin välttää paikallisiin tai turisteihin törmääminen samalla, kun ihailee kauppatorin laajaa tarjontaa.

Vuonna 2003 perustettiin Boquerian ruokakoulu, jossa voi osallistua ruoan valmistamista, tuottamista ja ruoanlaittotekniikoita käsitteleville tunneille tai työpajoihin. Ruokakoulu sopii parhaiten amatöörikokeille tai niille, jotka haluavat saada uusia ideoita omaan ruoanlaittoon. Lisää informaatiota tunneista ja työpajoista löytyy kauppatorin virallisilta nettisivuilta.

La Boqueriassa sijaitsee myös useita tapasbaareja ja kalatiskien takana on puulämmitteinen uuni, jossa paistetaan herkullisia pizzapaloja myytäväksi. Kauppatorilla myydään ympäri maailmaa kotoisin olevaa ruokaa, joiden maut ja aromit kiihottavat varmasti jokaisen ruokahalua, esimerkiksi Latinalaisen Amerikan leivonnaisia, italialaisia herkkuja, kreikkalaisia oliiveja, hedelmäpirtelöitä, vasta leivottuja leipiä ja paljon muuta.

Aukioloajat

Maanantaista lauantaihin 8:00-20:30

Kuinka Löytää Boqueria Kauppatori

Osoite: La Rambla, 100- 1º 08002 Barcelona, Espanja

Metro: L3 (Liceu), L1 (Catalunya)Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kulttuuri markkinoita ostospaikat vapaa-aika-barcelonassa

Majoitus Barcelona


Scroll To Top