Home / Kulttuuri / MNAC: Katalonian Kansallistaidemuseo
Museu Nacional d'art de Catalunya in Barcelona

MNAC: Katalonian Kansallistaidemuseo

MNAC: Historia

Katalonian kansallistaidemuseo MNAC (Museum National d’Art de Catalunya) esittelee uskomattomia katalonialaisen taiteen kokoelmia, jotka ulottuvat 1000 vuoden takaisista romaanisista ajoista aina 1900-luvun puoliväliin asti. Kansallismuseo on ehdoton nähtävyys kaikille taiteenystäville ja niille, jotka haluavat oppia lisää Katalonian historiasta.

Museo perustettiin vuonna 1880 ja kokoelma on kasvanut nyt yli 250 000 kappaleeseen. Vuonna 1990 kahden eri museon kokoelmien yhdistämisen jälkeen se nimettiin kansallismuseoksi. Toinen näistä yhdistetyistä kokoelmista koostui romaanisen ja goottilaisen ajan taiteesta ja toinen 1800- ja 1900-lukujen töistä. Kansallistaidemuseossa on esillä monen kuuluisan katalonialaisen taiteilijan, kuten Picasson, Gaudín ja Dalin, töitä. Katalonialaisen taiteen lisäksi museossa on ollut esillä myös espanjalaisen ja eurooppalaisen taiteen kokoelmia vuodesta 2004 lähtien.

Löydä majoituksesi nyt!

MNAC sijaitsee näyttävässä rakennuksessa Montjuïc kukkulalla, joka on tunnettu myös parhaana paikkana ihailla viikonloppuisin taikasuihkulähteen esitystä (Magic Fountain of Montjuïc). Rakennus on kansallinen palatsi (Palau Nacional), joka valmistui vuonna 1929. Palatsin sisällä taideteokset esittelevät Katalonian taiteen historiaa läpi koko itsehallintoalueen. Museon kohokohtia ovat muun muassa romaanikokoelmiin kuuluvat freskot esitettyinä siten, kuten ne alkuperäisesti olivat esillä kirkoissa. Nykytaiteen kokoelmat puolestaan esittelevät veistoksia ja valokuvia taiteilijoilta, kuten Gaudílta, joka tunnetaan Barcelonassa hänen ikonisesta modernistisesta arkkitehtuurista.

Kansallistaidemuseossa on paljon nähtävää, joten siellä vierailuun kannattaa varata tarpeeksi aikaa voidakseen kunnolla nauttia katalonialaisen taiteen parhaista paloista.

Löydä majoituspaikkasi nyt!

Aukioloajat:

Maanantaisin suljettu

Tiistaista lauantaihin: 10:00 – 18:00 ( kesäkuukausina auki 20:00 asti)

Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä: 10:00 – 15:00

Hinnasto:

Aikuiset 12€ (voimassa 2 päivää)

Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi

Sisäänpääsy on lisäksi ilmainen joka lauantai klo 15:00 jälkeen sekä joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Kuinka Sinne Pääsee:

Osoite: Palau Nacional Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona, Espanja. Plaça Espanyalta suuntaa alas Avinguida Maria Cristina katua pitkin, jolloin näkee heti museon. Jatka ylös liukuportaita tai portaita pitkin.

Metro: L1 ja L3 (Plaça Espanya)

Bussi: 150, 13 ja 55

FGC metro: L8, S33, S4, S8, R5, R50, R6, R60

Lisätietoja täältä.


Näytä suurempi kartta

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kulttuuri museot

Majoitus Barcelona


Scroll To Top