Home / Hakemistosta / Barcelonan Eläintarha
zoo barcaa

Barcelonan Eläintarha

Barcelonan eläintarha sijaitsee Parc de la Ciutadella –puiston viheralueella Barcelonan historiallisessa keskustassa. Sijainti valittiin, koska puistossa oli tyhjillään muutama rakennus vuonna 1888 pidetyn maailmannäyttelyn jäljiltä. Eläintarha vihittiin käyttöön vuonna 1892, kaupungin suojelupyhimys Mercen päivänä.

Yhteensä siellä elää yli 4000 eläintä, ja yli 400 eri lajia on edustettuna, kuten esimerkiksi trooppisten lintujen, matelijoiden, delfiinien ja kissojen jälkeläiset. Eläintarhassa jäljitellään eläinlajien luonnollisia elinympäristöjä, joten puistossa voi helposti huomata, kuinka jokaista eläintä varten on rakennettu juuri sille sopiva puitteet.

Eläinpuistossa on myös paljon aktiviteetteja eläinten parissa viettäville perheille. Ravintolat, piknikalueet, kahvilat, ponit, juna-ajelut ja sähköautot on tarkoitettu tekemään päivästä eläintarhassa entistä unohtumattomampi.

Eläinpuiston yksi kohokohta ovat delfiinit, joten ei kannata jättää välistä upeaa delfiini esitystä, joka kuuluu puiston ohjelmistoon jokaisena päivänä klo 11:30, 13:30 ja 16:30.

Barcelonan eläintarhassa on yksi Euroopan suurimmista eläinkokoelmista. Vuodesta 1966 vuoteen 2003 Barcelonan eläintarha oli erityisen kuuluisa ainoasta tunnetusta albiino gorillasta nimeltä Lumihiutale (Snowflake). Eläintarhassa vieraillessa on mahdollisuus tutustua tarkemmin Lumihiutaleen tarinaan ja oppia uusia mielenkiintoisia asioita tästä kuuluisasta gorillasta.

Barcelonan eläintarhan maatila, joka on tunnettu myös lasten eläintarhana, on lapsille suunnattu ainutlaatuinen tilaisuus nähdä muun muassa vuohia, sikoja, lampaita, hevosia, aaseja ja poneja. Maatilalla vietetty hetki mahdollistaa lasten tutustumisen maatilan eläimiin ja kotieläimiin turvallisessa ympäristössä esimerkiksi ratsastamalla ponilla tai käymällä lampaiden aitauksessa. Eläintarhan työntekijät valvovat lapsia maatilalla. Eläintarha on lisäksi räätälöinyt erityisesti lapsille sopivia retkiä tutustua eläintarhan eläimiin.

Enemmän aikuiseen makuun eläintarha tarjoaa erilaisia opettavaisia kursseja ja luentoja eläintieteestä. Koko perheelle sopivat sen sijaan eläintarhan tarjonnasta opastetut kierrokset, työpajat ja excursiot.

Erityisesti majoittuessa lähellä Ciutadella puistoa, kannattaa ehdottomasti tehdä päiväretki joko perheen tai ystävien kanssa eläintarhaan tutustuen mielenkiintoisiin eläinlajeihin. Liput voi ostaa helposti myös Internetistä.

Hyvä Tietää

  • Osoite: Barcelona Zoo Parc de la Ciutadella s/n 08003 Barcelona  Puhelin:  902 45 75 45
  • Julkiset liikenneyhteydet: Eläintarha sijatisee Barcelonan keskustassa Ciutadella puistossa. Tarhaan on kaksi sisäänpääsyä: yksi Ciutadella puiston kautta ja toinen Carrer Wellington -kadulla, Passeig de Circumval·lación vieressä (liikenneympyrä).
  • Eläintarhan englanninkieliset Internetsivut
  • Hinnasto: Aikuiset: 3 €, lapset: 2,5 €, Zoo Clubin jäsenet ja eläkeläiset: 2,5€, koululaiset: 2 €
  • Aukioloajat: Eläintarha on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Tarkemmat tiedot englanniksi aukioloajoista löytyy täältä.

Löydä majoituksesi nyt!


Näytä suurempi kartta

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

hakemisto kulttuuri lapsesi nahtavyydet-kulttuuri paeaenaehtaevyydet aktiviteetit vapaa-aika-barcelonassa

Majoitus Barcelona


Scroll To Top