Home / Kultur / Torre Agbar
Barcelona

Torre Agbar

XXI

Torre Agbar er det 21’ende århundredes skyskraber placeret i Barcelona’s Placa de la Glóries. Bygningen er designet af den franske arkitekt Jean Nouvel, og åbnede i juni 2005. Kongen indviede officielt bygningen d. 16 september i 2005. Tårnet er navngivet efter ejerene; The Agbar Group, en investerings virksomhed, vis interesser inkludere Barcelona’s vand virksomhed.

 

 

 

 

Find overnatning nu!

Beskrivelse

Torre Agbar måler 144,4 meter i højden og består af 38 etager inklusiv fire kældre. Designet kombinere mange forskellige arkitektoniske koncepter som har resulteret i slående struktur som er bygget i beton med en glas overflade. Der er mere end 4500 vinduer i bygningen, som giver et godt overblik over hele Barcelona.

Bygningen er den 3 højeste i Barcelona, kun efter Arts Hotel og Mapfe Tower, som både er mere end 154 meter. En unik funktion ved denne bygning, er belysningen den har i mørket. Der er 4500 LED lysende enheder, som tillader en generering af lysende billeder på facaden. Ydermere er der temperatur censorer på bygningen, som regulere åbningen og lukningen af de elektroniske gardiner, så air conditioning forbruget bliver reduceret.

Torre Agbar er fantastisk at se om aftenen i Barcelona, uanset om du kører forbi eller er i nærheden. Det anbefales dog at bygningen ses om natten, hvor der er lys til.

 

Overnatning i Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da sightseeing-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top