Home / Fritid / Stränder / Nova Icària
Nova Icària

Nova Icària

Nova Icária beach är känd för att vara en av de mest fridfulla och avslappnande stränder som Barcelona har.  Stranden är lokaliserad i centrum av stadens kustlinje med Port Olímpic till söder och Espigó del Bogatell piren till norr. Den 400 meter långa sandstranden är frekvent besökt av familjer med barn och grupper av vänner under vår och sommar månaderna, och i vissa fall enda in i september. Det är en av de stränderna i Barcelona där besökarna stannar längst.  Detta är antagligen på grund av strandens lugna omgivning och det stora utbudet av aktiviteter, service och andra bekvämligheter för strandälskare.

Hitta ditt boende nu!

För familjer som reser till Barcelona under en kort period och vill spendera en eftermiddagskväll vid medelhavet så erbjuder Nova Icária Beach många olika tjänster för att garantera din fulla avslappning. Det finns möjlighet att hyra solstolar och parasoll men även för barnen att utnyttja ett speciellt lekområde. På stranden finns det tillgång till fräscha toaletter och omklädningsrum och det finns även livvakter.

För den sportigare besökaren finns det flera olika typer av sportutrustning tillgänglig, vilket inkluderar ett spelområde, ett pingisbord i närheten av Bogatell och två volleyboll planer på den södra sidan av stranden. Du har även möjligheten att testa på en seglingskurs eller spendera eftermiddagen genom att hyra kajak eller vindsurfa.

Nova Icária är även populärt bland rörelseförhindrade personer då det finns många olika tjänster som förenklar ett strandbesök om man är rörelseförhindrad. Det finns både handikapparkering, ett område som är specifikt för personer med någon typ av funktionsnedsättning men även en gångbana i trä som sträcker sig över hela sanden ner till vattnet. Det finns även handikappanpassat omklädningsrum med sittdusch och en lift. Nova Icária erbjuder även tjänsten att assistera rörelseförhindrade personer in och ut ur vattnet för att bada och det även finns möjlighet att använda en badstol om det är nödvändigt. Dessa tjänster är tillgängliga i juli, augusti och de två första veckorna in i september mellan 11:00-14:00 och 16:00-19:00. Under de två senaste veckorna i september är det tillgängligt på helger eller röda dagar mellan 11:00-12:00 och 16:00-19:00. Hitta handikappanpassade lägenheter i Barcelona i närheten!

För att avnjuta en fantastisk lunch eller kanske ett glas sangria på eftermiddagen finns Kalinda, en strandbar lokaliserad på norra änden av stranden. Deras meny erbjuder ett stort utbud av olika internationella favoriter som till exempel fräscha sallader, smörgåsar, hamburgare och burritos, allt som behövs för att återhämta dig efter en heldag på stranden.

För att hitta boende nära Nova Icária beach kolla in våra lägenheter i Vila Olímpica.

Boende Barcelona

view more apartments swedish

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

strander

Boende Barcelona


Scroll To Top