Home / Fritid / Stränder / Mar Bella
Mar Bella

Mar Bella

Den 500 meter långa Mar Bella stranden är en av Barcelonas mest populära stränder. Stranden är lokaliserad på östra sidan av stadens pittoreska kustlänga. Stranden tillhör området Sant Martí och byggdes under förberedelsen av de olympiska spelen 1992 för att man skulle kunna utöva olika vattensporter. För att hålla kvar vid andan av varför stranden byggdes från början är stranden fortfarande ett bra ställe för att motionera. I själva verket är den känd som att vara en av de mest sportigare stränderna i Barcelona. Längst med stranden finns en basketbollringar, nät för beach volleyball, pingisbord och en ramp för att åka skateboard. Dessa saker gör det möjligt att träna medan man njuter av solskenet vid medelhavet.

Vid den sydvästra punkten av stranden hittar man Base Náutica Municipal de la Mar Bella, vilket är platsen där man stiger ombord på diverse olika båtturer eller kajakpaddlingar längst med stadens kustlänga. Dessa olika båtturer måste man ha reserverat i förtur, man gör det genom att man antingen ringer dit eller så kan man boka online. På samma plats kan man även reservera volleyboll nät för att använda under dagen.

På andra sidan av finner man Complex Esportiu Municipal Mar Bella, ett träningsområde men en tävlingscertifierad löpbana, en gräsplan, badmintonbana, basketplan samt en klätterställning. Hyr ett badminton nät med några vänner i ett par timmar för att sedan ta ett svalkande dopp på Mar Bella strand. För den som älskar att röra på sig och vara aktiv är detta helt klart bästa stället i Barcelona att gör det på.

Om du letat efter boende nära Mar Bella stranden rekommenderar vi dig att kolla in våra lägenheter i Poble Nou.

Hitta ditt boende nu!

Mar Bella stranden är också känd för att vara den inofficiella nudiststranden i Barcelona då stranden på sin södra sida har en stor sanddyna som är perfekt för de som föredrar att bada nakna i enskildhet. Stranden lockar självklart till sig även folk som föredrar att ha badkläderna på, då stranden är väldigt populär bland både turister och lokalbefolkningen mellan maj och september månaderna årligen.

På grund av strandens lugna inställning till nudism och dess stora fokus på fitness är denna strand väldigt populär bland homosexuella i Barcelona. Tillsammans med de olika homosexuella stränderna i Sitges, en vacker kuststad bara 30 km söder om Barcelona, är Mar Bella en av de mest ”gay-täta” platser i Katalonien. För personer inom HBTQ community rekommenderar vi att spana in vår lista med homosexuella boenden i Barcelona. Även intresserad av att besöka Sitges? Boka i så fall genom oss!

De olika bekvämligheter som Mar Bella erbjuder är duschar, toaletter, dricksfontäner, ett lekområde för barn, livvakter, en restaurang och tre olika strandbarer. Det finns även goda möjligheter att komma hit om man är rörelseförhindrad. Detta inkluderar handikapparkering, visuell och taktil skyltning och information, handikappanpassade toaletter, trä däck som gör det enkelt att ta sig ner till vattnet och handikappanpassade duschar med stolar. För personer med funktionsnedsättning som söker boende i Barcelona kan vi rekommendera vårt utbud av handikappanpassade lägenheter i Barcelona.

 

Hur du tar dig dit:

  • Ta metron till Poble Nou eller Selva de Mar (Gula linjen- L4), därifrån är det en 10 minuters promenad.
  • Ta V27 eller buss H16
  • Spårvagn T4 Selva de Mar
  • Cykling: Passeig de Gracia Fária 21/ Espronceda, Passeig Marítim de la Mar Bella.

Boende i Barcelona

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

strander

Boende Barcelona


Scroll To Top