Home / Costa Brava / Dagstripp till Costa Brava
Coast of Costa Brava Spain with Blue Waters

Dagstripp till Costa Brava

Costa Brava ligger i provinsen Girona och är en 206 km lång varierad kustlinje som sträcker sig hela vägen från Blanes upp till den franska gränsen. En del förknippar Costa Brava med horder av brittiska turister och restauranger som inte serverar annat än brittisk mat. Du kan bli förvånad över hur långt denna bild faktiskt är ifrån det det riktiga Costa Brava. I verkligheten erbjuder denna kust många vackra och lugna stränder med pittoreska byar, fyllda med lokala restauranger som erbjuder mat från det katalanska köket. Det borde nu inte komma som en överraskning att Costa Brava är en av Spaniens mest populära destinationer.

Kustlinjen är extremt varierad och passar därför alla typer av semestrar. Det kan vara allt i från vattensporter, golf, en resa med vännerna eller bara att njuta på en lugn strand med en bok i handen.  Du kommer att upptäcka att här finns så mycket att göra att du omöjligt hinner med allt på en semester, så var beredd på att du en dag kommer tillbaks för mer efter din dagstripp till Costa Brava!

Hitta ditt boende nu!

Saker att se och göra:

Det är omöjligt att göra en lista på alla hundratals sevärdheter och aktiviteter som finns längst denna kuststräcka, så det bästa förslaget är att göra en dagstur till Costa Brava. Här kommer några höjdpunkter som du inte får missa;

Empúries

Empúries är en arkeologisk plats nära staden L’Escala där du finner resterna av antika grekiska och romerska bosättningar. Det är den enda arkeologiska platsen på den Iberiska halvön där det finns rester från en grekisk koloni (Emporion). Du kan ta dig hit från staden L’Escala, dit bussar och tåg kontinuerligt går från Barcelona. Empúries är öppet från 10.00- 18.00, men under sommarmånaderna är öppettiderna längre. Gå in på deras  officiella hemsida för exakta öppettider och priser.

Cap de Creus national park

Denna nationalpark är den östligaste punkten av den Iberska halvön och var den första markbundna och marina nationalpark i Katalonien. Dess fantastiska geologiska formationer med branta klippor i kontrast med det fantastiskt klara vattnet är en vy utöver det vanliga. Här kan du vandra längst kusten, cykla mountain bike eller ta del av olika vattenaktiviteter så som dykning, kajakturer och båtturer. Läget är mycket bra och du kan ta dig hit från de charmiga byarna Cadaqués eller Roses. Det går bussar från Barcelona och Girona till dessa byar och därifrån kan du utforska parken till fots.

Cadaqués

Det här är en före detta fiskeby och anses vara Costa Bravas guldkorn. Många konstnärer och författare brukade besöka denna pittoreska plats, bland annat Dali, Picasso och Federico Garcia Lorca. Dalís hem kan du besöka runt hörnet på Port Lligat, där ett museum har tillägnats konstnären. Huset ger en fascinerande inblick i Dalí och hans fru Galas liv och du får inte missa “det viskande rummet”, där du kan sitta tvärsöver rummet från en partner och höra vad personen säger precis som om denne satt bredvid dig och viskade i ditt öra! Biljetter för att besöka huset måste bokas i förväg och priserna är 11€ för vuxna, 8€ för sänkta taxor (studenter, pensionärer över 65 år och arbetslösa) och barn under 8 år har fritt inträde.

Roses

Roses är en före detta grekisk koloni som sedan kom att bli en romersk koloni. Här finns många arkeologiska ruiner att utforska och det är ännu en vacker och pittoresk plats att besöka längst Costa Brava. Det finns även ett brett utbud av vattensporter för den som är intresserad.

Lloret de Mar

Lloret de Mar är känt för sitt livliga nattliv men kan även erbjuda en mängd aktiviteter under dagtid.  Du kan bland annat ta del av olika vattensporter, ta det lugnt på stranden, eller besöka kulturella sevärdheter så som Sant Romà kyrkan, Santa Clotilde Gardens och Maritime Museum.

Inland

Om du vill ha ett miljöombyte så kan du ta dig inåt i landet och besöka de charmiga städerna Girona och Figueres.

Hur du tar dig dit från Barcelona:

Buss: Du kan med buss  ta dig till olika destinationer längst Costa Brava via busstationen Estacio Nord, med bussbolaget Sarfa Bus Company.

Tåg: Du kan ta dig till Blanes via linjen R1 (blå linjen). Från Blanes kan du sedan ta en buss till din slutdestination i Costa Brava.


Visa större karta

Många reser till Costa Brava från Barcelona för en dagstripp eller längre. Önskar du ett boende i Barcelona så kan du besöka  www.barcelona-home.com

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Boende Costa Brava


Scroll To Top