Home / Fritid / Stränder / Bogatell
Bogatell

Bogatell

Mellan Nova Icária och Mar Bella stränderna hittar man stranden Bogatell, känd för att vara en av de säkraste och mest familjevänliga stränderna i Barcelona. Faktum är att medelåldern på besökarna är mellan 37 och 38 år, bland det äldsta medelsnittet av alla stränder i Barcelona. Liksom många av stränderna runt omkring byggdes denna strand under tidigt 90-tal som ett resultat av att Barcelona skulle hålla i sommar OS 1992. Stranden byggdes så att den kunde vara nära till hands för lokalborna i området Poble Nou. För tillfället så används mest stranden av lokala besökare och enbart 30% tros vara från utanför Barcelona.

Men en fantastisk utsikt av Barcelonas kända torn samt W hotell är Bogatell stranden en perfekt plats att slappna av och njuta av närheten till medelhavet. Det finns tillgång till att hyra solstol och parasoll för att garantera lite mer bekvämlighet. Det finns även ett lekområde för barn samt att stranden har tillgång till rena toaletter och duschar vid behov. Det finns även livvakter och utmärkta områden där det är säkert att bara.

Om du letar efter boende nära Bogatell stranden rekommenderar vi våra lägenheter i Poble Nou.

Hitta ditt boende nu!

En av favorit strandbarerna Xiringuito Vai Moana finner man vid Bogatell stranden. På grund av att Bogatell är så pass populärt bland barnfamiljer är Vai Moana ett av de få ställerna som erbjuder en barnmeny med ett stort urval, detta vilket inkluderar bland annat makaroner eller mini hamburgare. Menyn har lätta och hälsosamma rätter vilket innebär olika skaldjursrätter men även olika ostbrickor eller kött och fisk från grillen. Deras drink meny är även den mångsidig, här finns allt från caipirinhas, cosmopolitans, eller Mai Tais berömda sangria.

För att förbränna all denna underbara mat rekommenderar vi att testa på volleyboll eller strandfotboll längst med stranden. Stranden har ett område med utomhus gym, vilket inkluderar volleybollplaner, pingisbord och basketring eller varför inte ta en liten simtur.

Hur man tar sig dit:

  • Ta tunnelbanan till Poble Nou eller Llacuna (Gula linjen-L4). Därifrån tar det cirka 10 minuter till stranden.
  • Ta buss 26, 41,92 eller buss H16.
  • Spårvagn T4- Ciutadella-Vila Olímpica

 

Boende i Barcelona

view more apartments swedish

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

strander

Boende Barcelona


Scroll To Top