Home / Fritid / Stränder i Barcelona
View of Barcelona Beach beautiful sunset

Stränder i Barcelona

Stränder i Barcelona? Barcelonas läge är avundsvärt. Majoriteten av kustlinjen består av stadens stränder och tack vare Medelhavsklimat kan man bada i vattnen året om. Barcelonas stränder täcker över 4,5 kilometer och tillhör distrikten Ciutat Vella och Sant Marti. Med kombination av bra väder, är stränderna något av en hot spot att hänga vid för såväl lokalbefolkningen som turister, här nedan kommer en lista över alla Barcelonas stränder.

Hitta ditt boende nu!

 

Barceloneta

Barcelona Beach är en av de mest populära och äldsta stränderna i staden. Den är mer än 1 km lång och är en av de största stränderna i Barcelona. Stranden ligger nära hamnen och inte långt från stadens centrum, så det kan lätt nås med kollektivtrafik. På grund av detta så är stranden mycket populär bland turister och under sommaren kan det verkligen bli trångt. Oavsett om det är dag eller natt så är Barceloneta ett surrande hett ställe att befinna sig på,vilken tid på dygnet som helst. Stranden är rustad med olika typer av sportutrustning, såsom volleyboll, fotboll bord områden på den östra sidan av stranden, ett pingisbord, ett gym område och lekplats område på den västra sidan.
Här ligger även Beach Center. Centret tillhandahåller all nödvändig information om stränderna i Barcelona. Dessutom anordnas olika aktiviteter året runt. Dessutom kan du hitta strandens bibliotekstjänst.

Buss:14, 16, 17, 36, 39, 40, 45, 51, 57, 59, 64
Tunnelbanan (Metro): Linje 4 – Station: Barceloneta, Ciutadella

San Sebastia

Stranden finner du i Ciutat Vella distrikten. Tillsammans med Barceloneta är det en av de mest traditionella stränderna i Barcelona. Stranden anses vara en favorit bland lokalbefolkningen, cirka 70% av alla besökare är närboende. Placeringen av stranden är perfekt om du använder dig av kollektivtrafiken eller kommer till fots. Tunnelbane (Metro) station: – Barceloneta, Linje 4.
En av de viktigaste funktionerna för San Sebastian är att stranden har ett område för funktionshindrade med bad nummerupplysningstjänsten. Amfibie bad stolar finns också. Hela detta område är mycket anpassade för funktionshindrade besökare med sina trä gångbanor, särskilda omklädningsrum och duschar.

Tunnelbana (Metro): Linje 4 – Station: Barceloneta

Nova Icaria

Denna strand ligger i Sant Marti distriktet och är 400 meter lång; det är ganska nära den olympiska Marina och är full med fantastiska strandbarer och restauranger. Stranden besöks ofta av  människor som bor utanför Barcelona. Det är populärt bland barnfamiljer och anses som en av de tystaste stränderna i Barcelona. Stranden har olika sporter och fritidsutrustning inklusive två volleyboll, ett spelområde och bordtennisbord. Förutom Sant Sebastia stranden, har Nova Icaria ett område för funktionshindrade. Tjänsten och utrustning är exakt samma som i San Sebastian, så här kan du hitta många alternativ.
Buss: 6, 36, 41, 92, 141
Tunnelbana (Metro): Linje 4 – Station: Ciutadella och Bogatell

Bogatell

Bogatell stranden är mycket nära den olympiska hamnen, beläget i Sant Marti distriktet som är cirka 600 meter lång. Denna strand anses vara en av de säkraste stränderna i staden. Genomsnittsåldern för Bogatell besökare är till skillnad från andra stränder lite högre, den ligger på cirka 38 år. Stranden har några sportutrustningar inklusive två volleybollplan och bordtennis. Det finns även livräddare till tjänst, duschar och ramper för att ta dig till stranden, barer, restauranger, parkering, etc. Strandpromenaden löper till Sant Sebastia stranden i Barceloneta distriktet.

Buss: 6, 36, 41, 92, 141
Tunnelbana (Metro): Linje 4 – Poblenou, Llacuna

Mar Bella

Mar Bella stranden som även ligger i Sant Marti distriktet. Mar Bella ligger på den östra sidan av Barcelona kust och utvecklades som en del av förberedelserna för 1992 års olympiska spel. Så det är en av de nyare stränderna i staden. De flesta regelbundna besökare är unga människor som i de flesta fall bor i Sant Marti distriktet. Stranden har ett nudist område. När det gäller fritidsanläggningar, finns det volleyboll, områden för inlines åkning, lekplatser, bordtennis och basket nät. Dessutom finns det ett strand bibliotek som är öppet i juli och augusti.

Buss: 36, 71, 141
Tunnelbana (Metro): Linje 4 – Selva de Mar


Nova Mar Bella

Ett intressant inslag i denna strand är att det är mycket populär bland kvinnor och ungdomar, vilket omfattar mer än 60% av den totala befolkningen på stranden. Människor som bor utanför Barcelona drar sig ofta till denna strand. Stranden ligger i Sant Marti distriktet och anses som en av de tystaste och lugnaste stränder, vilket är en av anledningarna till att strandens besökare ofta är lokalbefolkningen. Något som även är viktigt att veta är att även denna strand har ett område för funktionshindrade.

Buss: 36, 43, 141
Tunnelbana (Metro): Linje 4 – Selva de Mar, El Maresme

Llevant

Detta är den nyaste av stränderna i Barcelona och den sista av stränderna som skapats på Barcelonas kusten. Det skapades i 2006, med sin 380 meter långa strand ligger Llevant i Sant Marti vid sidan av Mar Bella Beach. Llevant har all den utrustning samt de tjänster som är nödvändiga för att koppla av och få en bra dag på stranden. Dessa tjänster omfattar: Röda Korset, närpolisen, strand informationscenter, anpassade duschar, anpassade offentliga toaletter, solstolar, parasoller, dryck,glasskiosker, cykelparkeringar och Wi-Fi.

Buss: 7, 36, 41, 141
Tunnelbana (Metro): Linje 4 – Selva de Mar

Igenom alla Barcelonas stränder, kan du dra nytta av gratis Wi Fi. Här hittar du mer information om Internetkopplingspunkter i hela staden. Team Barcelona-home hjälper dig att väljer det bästa boendet under din vistelse i Barcelona. I synnerhet om du vill bo nära stranden, vi har ett fantastiskt urval av lägenheter och rum i Barcelona nära till sol, hav och sand.

 

 

 

Detta är den sista av stränderna som skapats på Barcelona kusten.

 

 

Boende i Barcelona

Se Fler

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter strander

Boende Barcelona


Scroll To Top