Home / Om Barcelona / Kvarter / Gotiska kvarteren i Barcelona
The Gothic Quarter in Ciutat Vella, Barcelona

Gotiska kvarteren i Barcelona

Denna vackra stadsdel, känd som de Gotiska kvarteren, var från början en Romersk by och har än idag levande rester från dess ärorika förflutna. Barcelona är en stad som kombinerar  ekon från medeltiden med modern arkitektur. De Gotiska kvarteren är bland de mest kända områdena i staden, belägna i hjärtat av det gamla Barcelona. De består av en labyrint av smala gator och gränder; kvarter som är influerade med historia och legender från en svunnen tid. Denna ganska lilla, men storslagna del av staden byggdes huvudsakligen under 14- och 1500 talet för forna bosättningar av det Romerska riket.

Hitta ditt boende!

 

Sightseeing i de Gotiska kvarteren

De smala och slingrande gatorna i denna stadsdel utgör en labyrint, så om du är på väg någonstans; ge dig själv lite tid för att orientera dig! Glöm inte att titta upp och se dig omkring vart du än går, annars kan du missa de bästa pärlorna. Medan du strosar runt i kvarteren kommer du att passera köpmännens palats på Carrer Montcada, låta dig hänföras av vakttornet vid Plaça del Rei, eller så kan du beundra  den ståtliga Gotiska katedralen. Om du går utanför de medeltida tillhörigheterna så finner du kvarlevorna av den anrika romerska staden Barcino där du kan besöka det otroliga Picasso Museum, ett måste på din lista över saker att göra här i Barcelona!  Du kan även besöka Les Quatre Gats, vilket är känt för att vara den plats där Picasso höll sin första utställning.  Han var även känd för att dricka där regelnundet.

Shoppingen är också otrolig i de Gotiska kvarteren, från den mer kommersiella delen på Calle Portal de L’Angel till alla små butiker på Calle Avinyo. Se till att uppleva  så mycket du kan; de Gotiska kvarteren är perfekt för en eftermiddagspromenad. Högst upp på Las Ramblas finner du Plaça Catalunya varifrån du kan ta dig till Passeig de Gràcia, detta om du föredrar en mer designorienterad shopping , eller om du viss se Antoni Gaudís storslagna byggnader. 

 

 

Hotspots i de Gotiska kvarteren

Du kommer att bli bortskämd över alla restauranger och barer som finns i området, speciellt kring Plaça Reial där det alltid är fullpackat, dag som natt. Nattlivet i de Gotiska kvarteren är livligt nog att du alltid kommer att hitta något ställe att ta något att dricka eller dansa på. Calle Ferran, som går precis vid en sida av Plaça Reial och sedan upp till Plaça Sant Jaume med sina imponerande regeringsbyggnader, är också en perfekt gata för barer och caféer.

Boende i de Gotiska kvarteren

De Gotiska kvarteren ger dig närhet till många av stadens största attraktioner, beläget så pass nära La Rambla betyder att allt finns inom gångavstånd. Vad gäller boende i Barcelona så finns det många olika lägenheter lediga för familjesemestrar, en grupp vänner eller även för par. Det finns många fördelar med att bo i de Gotiska kvarteren, från de vackra historiska omgivningarna till det pulserande utelivet; det är den perfekta destinationen för en semester.  Du kan kika och boka lägenheter i de Gotiska kvarteren eller om du vill ha något mindre, även boka rum i de Gotiska kvarteren till riktigt bra priser.

Historia

Bakom historien av de Gotiska byggnaderna finns det en hemlig stad  av folksägner och mystiska traditioner, många av dem samlade mellan 1920-1950- talet av den anmärkningsvärda, katalanske folkloristen Joan Amades.  En av de mest kända folksagorna är om den judiska alkemisten och hans dotter. Den sista byggnaden på Arc de Sant Ramon del Call ägdes av alkemisten. Han hade en vacker dotter som den gamle mannen dyrkade. Ryktena om den vackra flickan nådde en ung kristen riddare som fångade hjärtat av den unga jungfrun. Men, till hans ånger vägrade hon att gifta sig med riddaren. Den unga mannen blev rasande och gick till den kände judiska alkemisten och berättade att han ville hämnas sin illojala älskare.

I mörkret accepterade alkemisten  syftet och tog emot den rike mannens sju guldmynt och gjorde sedan en unik formula. Han hällde några droppar dödligt gift på den unge ädlingens ros, utformad för alkemistens dotter. När buketten nådde alkemistens dotter andades hon in doften av blommorna och föll sedan i hop död i armarna på sin far. Alkemisten hade dödat sin egen dotter och var förtvivlad.  För att straffa sig själv valde han att leva i vildmarken för resten av sitt liv, men innan han gjorde det så uttalade han en förbannelse inför folksamlingen som hade samlats utanför hans hus, att den som någonsin skulle komma att flytta in i hans hem skulle gå samma väg till mötes som hans dotter.  Och huset förblev tomt.

Praktisk information

Adress: El Barri Gòtic Barcelona, Spanien.

Kollektivtrafik: Det finns tunnelbanestationer längst båda sidorna av Gotiska kvarteren, tre på Las Ramblas som går längst ena sidan av stadsdelen  och på andra sidan finns tunnelbanestationen Jaume I. Du är i citykärnan och de flesta huvudattraktioner finns inom gångavstånd.

Notera att när du korsat Via Laetana så är du inte längre i de Gotiska kvarteren. Du har då kommit in i stadsdelen La Ribera.

 


Visa större karta

 

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kvarter om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top