Home / Om Barcelona / Kvarter / Diagonal Mar i Barcelona
Diagonal Mar in Sant Martín, Barcelona

Diagonal Mar i Barcelona

Diagonal Mar i Barcelona är det område som bäst representerar den nutida moderniteten och är beläget i distriktet Sant Martin. Det är byggt längs den sista sträckan av Avendia Diagonal och smälter samman med Poblenou med forum på slutet.

Hitta ditt boende nu!

Sightseeing i Diagonal Mar Barcelona

År 2011, flyttade det naturhistoriska museéet in i forumbyggnaden; där det är enkelt att spendera några timmar.  Parc Diagonal Mar är den huvudsakliga attraktionen och den som folk tenderar att besöka mest.

Parken designades av samma katalanska arkitekt som byggde det Skottländska parlamentet; parken är 15 hektar stor och baseras på Barcelonas tradition av att sammanbinda natur och arkitektur. Den består av sju olika områden och är en perfekt plats för barn att leka på.

Hotspots i Diagonal Mar Barcelona

Diagonal Mar är känt för att ha sitt eget enorma köpcenter med samma namn som området, Diagonal Mar Shopping Center, det är det största köpcentret i Spanien och är fördelat på tre våningar. Det består av affärer såsom, Zara, H&M, Miss Sixty och Desigual och har en biograf på övervången. Det finns även en stor mataffär, Alcampo, och flera snabbmatskedjor samt restauranger. Även om köpcentret är stängt på söndagar, är restaurangerna och nöjesfaciliteterna fortfarande öppna. Detta köpcentret tar därmed det amerikanska försäljningskonceptet till staden.

Däremot när det kommer till mat, dryck och nattliv, är inte Diagonal Mar precis det ideala stället av Barcelonas utbud, eftersom det är känt för att vara ett granska tyst bostadsområde. För en utekväll kan du alltid åka till stadens centrum med tåg eller tunnelbana till de välkända klubbarna vid stranden i Vila Olimpica. För en romantisk kväll kan du prova L’Escola där professionella kockar visar sina matlagningstalanger. Diagonal Mar är stället att välja för en fridfull vistelse.

Hitta boende i Diagonal Mar Barcelona

Då detta är ett känt och uppskattat område, är majoriteten av invånarna i deta område medel- och höginkomsttagare. Många katalanska familjer väljer att bosätta sig här eftersom det är ett säkert område med breda gator men även eftersom det ligger nära stranden.

Om du är ute efter en tyst och fridfull semester, så bör du hyra boende i Diagonal Mar nu. Detta område har även ett flertal moderna, lyxiga och rymliga lägenheter med spektakulära utsikter över stranden och parken.

Historia om Diagonal Mar Barcelona

Under den senare delen av 1900-talet genomgick Poblenou-området ett flertal förändringar, och har idag ett nytt industriområde som har getts namnet 22@, som öppnades 1999. Det har här byggts nya moderna byggnader, urbana områden och hotell.

Diagonal Mar tillhör den längsta avenyn i Medelhavsområdet och är känt för att vara ett välansett område i Barcelona. Det tidigare urbana området har utbytts mot exklusiva lägenheter, högklassiga hotell, konferenslokaler, kontorsplatser, ett enormt köpcenter, en vacker strand och mycket mer.


Se större karta

Boende Barcelona

Visa allt

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kvarter om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top