Home / Over Barcelona / Buurten / Gothico: De Gotische Wijk
The Gothic Quarter in Ciutat Vella, Barcelona

Gothico: De Gotische Wijk

De prachtige buurt die bekend staat als Gothico was vroeger een Romeinse dorp, en hierdoor kan er nu nog genoten worden van enkele restanten van het glorieuze verleden van de wijk. Barcelona is een stad die echo’s van de middeleeuwen en de moderne architectuur van deze tijd organisch combineert. De Gotische Wijk bevindt zich in het hartje van oud-Barcelona, en is een van de beroemdste gebieden in de stad. De wijk bestaat uit willekeurig gelegen doolhoven van smalle straatjes, Gothico is doordrenkt met geschiedenis en legendes uit een vervlogen tijdperk. Dit kleine maar ruime gedeelte van de stad werd hoofdzakelijk in de 14e en 15e eeuw gebouwd op het terrein van de voormalige nederzettingen van het Romeinse Rijk.

Vind nu uw accommodatie!

Bezienswaardigheden in Gothico

De smalle, kronkelige straatjes zorgen voor een aardig doolhof, dus geef jezelf wat tijd als je ergens zijn moet! Wees er zeker van altijd omhoog en om je heen te kijken, anders kun je zomaar een aantal van de mooiste stukjes van Gothico missen. Wanneer je door Gothico loopt, kom je zeker weten langs de handelaars paleizen van Carrer Montcada, de verbazingwekkende wachttoren van Plaça del Rei, en de Gothico kathedraal waar u de kloosters en het koorgestoelte van de grimmige, maar imposante kathedraal kunt bewonderen. Als je verder loopt na de middeleeuwse attributen, vind je overblijfselen van de oude Romeinse stad Barcino. Wanneer je hier bent, moet je ook zeker het Picasso Museum gaan bezoeken! Je kunt zelfs Les Quatre Gats bezoeken, waar Picasso’s eerste tentoonstelling plaatsvond. Ook was hij hier vaak te vinden onder het genot van een drankje.

Het is ook geweldig om te winkelen in de Gotische Wijk, van het meer commerciële deel bij Calle Portal de L’Angel tot aan de kleine boetiekjes op Calle Avinyo. Gothico is perfect voor gezellige wandelingetjes, zorg ervoor dat je alle dingen die er te zien vallen ontdekt! Aan het einde van Las Ramblas kom je uit op Plaça Catalunya, en vanaf daar kun je doorlopen naar Passeig de Gràcia, waar je designerwinkels en Antoni Gaudí’s gebouwen kunt vinden.

Hotspots: de Gotische Wijk

Je wordt verwend me de brede keuze aan restaurantjes en barretjes in Gothico, in het bijzonder rond Plaça Reial, waar het dag en nacht druk is. Het nachtleven is op zijn zachtst gezegd levendig, je kunt er altijd een leuke plek vinden om een drankje te drinken of te dansen. Calle Ferran, tussen Plaça Reial en Plaça Sant Jaume, is ook een goed gebied om uit te gaan.

Waar te wonen in Gothico?

Locatiewijs verleent de Gotische Wijk perfecte toegang tot veel van de belangrijke bezienswaardigheden in de stad. Omdat het zo dicht bij Las Ramblas is, kun je bijna overal lopend naartoe gaan. Qua accommodatie in Barcelona, er zijn vele opmerkelijke appartementen te huur voor familievakanties, groepen, en kamers voor stelletjes. Er zijn vele voordelen verbonden aan wonen in Gothico, van de prachtige historische gebouwen tot aan het bruisende nachtleven; het is de perfecte vakantiebestemming. Je kunt hier klikken om appartementen of kamers voor goede prijzen in de Gotische Wijk te bekijken of te huren.

Geschiedenis van Gothico

Achter de geschiedenis van de Gotische gebouwen, is er een andere geheime stad van volksverhalen en geheimzinnige tradities. Veel van dezen zijn verzameld tussen 1920 en 1950 door de opmerkelijke Catalaanse folklorist Joan Amades. Een van de beroemdste is het verhaal van de Joodse alchemist en zijn dochter. Het laatste gebouw op Arc de Sant Ramon del Call was eigendom van de alchemist. Hij had een prachtige dochter, die hij adoreerde. Gerichten over de schoonheid van het meisje bereikten een jonge, Christelijke ridder die daarna haar hart veroverde. Echter, helaas voor hem wou ze niet met hem trouwen. De jonge ridder werd woedend, waarna hij de beroemde Joodse alchemist bezocht en hem vertelde dat hij wraak wou nemen op zijn ontrouwe minnares.

De alchemist, die niet goed wist wat het doel van de vloeistof was, accepteerde de 7 stukken goud van de rijke man en creëerde een unieke formule. Hierop plantte hij een paar druppels van de dodelijke vloeistof op de roos van de jonge edelman, die bedoeld was voor de dochter van de alchemist. Nadat ze het boeket rozen van de ridder had ontvangen, inhaleerde ze de dodelijke vloeistof, viel bewusteloos, en stierf met vreselijke pijn in de handen van haar vader. Hij had zijn eigen dochter vermoord en was ontroostbaar. Als boetedoening, beleed hij door de wildernis te dwalen voor de rest van zijn leven. Maar voordat hij voor altijd de deuren van zijn huis dicht zou doen, riep hij een vloek uit die iedereen aanwezig kon horen. De vloek was als volgt: iedereen die in dit huis zou gaan leven, zou hetzelfde lot als zijn dochter ontmoeten. En zo bleef het huis leeg.

Praktische Informatie

Adres: El Barri Gòtic Barcelona, Spanje.

Openbaar vervoer: Er zijn metro stations aan beide kanten van de Gotische Wijk, er zijn 3 op Las Ramblas aan de ene kant van Gotico, en de andere is Jaume I. Echter, je bent midden in het centrum en veel bezienswaardigheden zijn op loopafstand.

LET OP dat wanneer je Via Laetana kruist, je niet langer in de Gotische Wijk bent. Dit is nu La Ribera.


Grotere kaart weergeven

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

 

 

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven