Home / Kulturen / Sevärdheter i Barcelona
Attractions

Sevärdheter i Barcelona

attractions in barcelona

Sagrada Familia

Staden Barcelona erbjuder många sevärdheter för att möta allas behov. Barcelona innehar den perfekta kombinationen av konst, underhållning och rekreationsaktiviteter. Här finns många gallerier, museum, parker, stränder, berg, akvarium, festivaler och arkitekturmästerverk.

Sagrada Familia

Stor del av Barcelonas berömmelse existerar tack vare de innovativa verken av Antoni Gaudi. Sagrada Familia, den mest kända av alla sevärdheter i Barcelona, började byggas år 1882 och är än idag inte färdigbyggd. Vad som skiljer Sagrada Familia från andra kyrkor är de geometriska detaljerna, så som figurer högst upp på topparna av tornen. Gaudis unika stil och bruk av organiska former gör Sagrada Familia till ett arkitekturunderverk. Bland Gaudis andra verk i staden finner vi bland andra Parc Güell, Casa Mila och Casa Batlló.

Hitta ditt boende nu!

La Rambla

La Rambla är en av de mest populära turistattraktionerna i Barcelona. Det är ett promenadstråk i stadens centrum som börjar vid Plaza Catalunya och slutar vid Christopher Columbus-statyn, nära hamnen. Längs gatan ligger caféer, restauranger, blom- och souvenirbutiker samt olika typer av gatuakter. Gatuartisterna är de som gör La Rambla berömd och du finner dem längs hela gatan året runt. Detta är ett perfekt ställe att iaktta människor på, då det här alltid händer något. På La Rambla finns mosaik av Joan Miró. Du kan även göra ett besök på La Boqueria, en massiv matmarknad fylld med färgglad, färsk frukt, chark, ost, ägg och skaldjur tillsammans med restauranger som serverar nytillagad mat. Precis bredvid la Rambla ligger Plaza Reial, ett utmärkt ställe att ta något att äta och dricka på.

Camp Nou

Även om man inte är en sportentusiast måste man se en FC Barcelona-hemmamatch på Camp Nou. Camp Nou-stadion rymmer nästan 100,000 sittplatser och är den 11:e största fotbollsarenan i världen. Arenan är en perfekt plats att se på fotboll på tack vare spänningen och energin som fyller upp den. När man går från tunnelbanan till arenan är man omgiven av djupt hängivna Barca-fans. Om man inte har möjligheten att se en match på arenan rekommenderas att ta en rundtur på den istället. Eftersom att biljetter kan bara svåra att få tag på, kontakta gärna Barcelona-Home för detaljer om hur du erhåller biljetter.

Montjuïc

Poble Espanyol är ett museum som har blivit en liten version av Spanien. Det är byggt som en by med arkitekturstil och kultur från olika delar av Spanien. Muséet, som är större än 40,000 kvadratmeter, omfattar flera butiker, restauranger, barer och nattklubbar som ligger på torgen och gatorna. När man går ner för backen från Poble Espanyol möts man av en fantastisk panoramautsikt över hela Barcelona. Nära Plaza Espanya Montjuïc finns  Barcelonas Magiska Fontän, en spektakulär show med vatten, ljus och musik.

Rundturer

Barcelona erbjuder många sätt att upptäcka staden på, bland annat genom buss, cykel eller till fots, alla erbjudna av många olika företag. Alla rundturer är måna om att lära besökaren om stadens historia och dess huvudattraktioner. Bussturen rekommenderas då den ger dig chansen att se många viktiga sevärdheter under loppet av en dag. Du kan även ta Funicular, en linbana som tar dig från Barcelonas hamn upp till Montjuïc. Funicular ger dig en fantastisk luftutsikt över staden.

Festivaler och event

Den Spanska och Katalanska kulturens kännetecken är deras fiestas, festivaler och firanden. Året om infaller många allmänna högtider att fira med musikfestivaler, fyrverkerier och dans. Om möjligheten dyker upp, missa inte dessa firanden, utan ta del av eventen som pågår i staden. Barcelona är fyllt av spänning och nya saker att se och göra.

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top