Home / Om Barcelona / Barcelona Tunnelbana (Metro) Guide
Barcelona Metro Map

Barcelona Tunnelbana (Metro) Guide

Barcelona Tunnelbana (Metro) Guide. Tunnelbanan i Barcelona är på egen hand en av de mest använda resurser som är tillgängliga för turister. Det är säkert att använda när som helst på dygnet, linjerna täcker det mesta av staden dessutom är det billigt! Barcelona Metro Guide finns för att hjälpa dig för transport under din vistelse i Barcelona.

Hitta ditt boende nu!

Täta tåg och tydligt angivna ankomsttider gör att resa med tunnelbana snabb och enklare alternativ. Du kan visa Metro planer på de flesta kartor Barcelona och guideböcker, vilket brukar säga som stannar är det närmaste till en viss syn (skylten visar vanligtvis upp som ett “M” i en diamant form i de flesta guide böcker) så att du alltid vet vart du ska. Varhelst din vistelse är, är en tunnelbanestation inte långt efter!

Rulltrappor är oftast tillgängliga men för de med barnvagnar, hissar (hissar) är få och långt mellan. Huvudförmedlingsstationer har vanligtvis hissar även om du kanske måste gå ett sätt att hitta dem. Leta efter skylten som har en låda med människor i det när du stiger av tåget.

Öppettider

Veckodagar

Linje 1, 2, 3, 4, 5 och 11

Måndag-Torsdag 05:00 – 00:00 midnatt
Söndag & helgdagar 05:00 – 00:00 midnatt
Friday 05:00 – 02:00
Lördagar och Nyårsafton, 01 Januari, 24 Juni, 15 Augusti and 24 September Service 24/7
24 December 05:00 – 23:00


Viktig information:

De tider som visas i tabellen ovan kommer att förändras om det är en helgdag eller “fiesta”, normalt fungerar tunnelbanan under hela natten dagen innan en helgdag. Men det rekommenderas att kontrollera de tider under er visit, alternativt med en av de många spärrvakter som sitter vid vissa stationer.

Biljetter

Tunnelbanan driver ett integrerat biljettpris som möjliggör för passagerare att med en biljett byta från ett medel för kollektivtrafik till en annan inom en tid av 1 timme och 15 minuter. Det finns olika typer av resekort och transportpass i Barcelona som är giltiga i hela kollektivtrafiken, som du kan köpa beroende på dina behov. Dessa inkluderar:

Enkel biljett – Detta skulle vara den dyraste biljetten och endast värt att köpa om du verkligen bara tänker göra en resa. Det är inte giltigt till flygplatsen. Pris: 2,15 €.

T-10 biljett –Även känd som tio-resan med 10 resor. Detta gäller fram till slutet av januari följande år. Den kan även användas på TMB bussar och delas med andra medlemmar i din grupp. Pris: 10,30 €.

Barcelona Stads Kort – Fri transport, inga begränsningar på mängden av resor, för det antal dagar du köper kortet för, innehåller rabatter till sevärdheter och många arenor. Den kan inte delas med andra medlemmar i din grupp. Pris: Olika.

Barcelona Transport Kort -Transportera endast kort, inga begränsningar på antalet resor och gäller för 2 till 5 dagar. Den kan inte delas med andra medlemmar. Pris: Olika.

Others include:

T-Familj eller T-70/30 – Ger 70 resor i varje 30-dagars period; kan delas. 59,50 €.

T-50/30 – Ger 50 resor i varje 30-dagars period; kan användas av endast en person. 42,50 €.

T-Dagskort – Endagskort. 7,60 €.

T-Månadskort – Gäller alla 30-dagarsperiod, kan användas av endast en person. € 52,75.

T-Kvartal – Gäller i tre månader; kan användas av endast en person. 142 €.

T- Ungdom – Gäller i tre månader obegränsat antal resor; för ungdomar under 25 år bara; kan användas av endast en person. 105 €.

Rese kort kan köpas på Metro biljettkontor , biljettautomater, tobaks (tabacs) och på vissa tidningskiosker runtom i staden. Men för att boka dina biljetter i förväg, klicka här.

Tips! det är en bra idé att ha växel i mindre valörer eftersom vissa entréer är obemannade och har automatiserat biljettautomater. Några av dessa automatiserade  biljettautomater kommer bara acceptera lösa pengar och inga kort.  

 

Ta dig omkring med Barcelona Tunnelbana (Metro)

Alla huvudentréer har en väggkarta som hjälper dig att planera din resa. Men du kan också be spärrvakten om en  gratis (metro) karta eller “karta” för att ta med dig.

Barcelona Tunnelbane Karta

Barcelona metro karta hjälper dig att planera din rutt med TMB och FGC tunnelbana transportsystem. Kartan visar både TMB, FGC och spårvagnslinjer i zon 1 som täcker stadens centrum.

Barcelona har för närvarande åtta tunnelbanelinjer som kan identifieras med antalet och färgen på linjen: L1 (röd), L2 (lila), L3 (grön), L4 (gul), L5 (blå), L9 (orange), L10 (ljusblå), L11 (ljusgrön) och tjänar de flesta av staden. Dessa är TMB linjer.

Den har också en lokal och storstads järnvägsnätet för Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), som drivs av den katalanska regeringen, som kompletterar Barcelonas stadsnät. Det finns tre tätortslinjer (L6, L7 och L8). Och kort finns det spårvagnslinjer (T1 till T4).

TMB (står för Transports Metropolitans de Barcelona) FGC (Ferrocarrils de la Generalitat) är olika rörelsedrivande bolag men kombinerade bildar Barcelona tunnelbana. Dessa tunnelbanelinjer kompletteras av ett nät av förortsbanor som drivs av RENFE (spansk Banverket) på 4 kors stad. Nedan hittar du bilder på Metro kartor och de olika vägar du kan ta för att du för att planera din resa.

 

Bra att veta

  • Tar du tåget från flygplatsen till City? : T-10 biljetten kan användas från flygplatsen. En tio-resan kort är billigare än två enkelbiljetter från flygplatsen. Och du har fortfarande åtta resor kvar att utforska Barcelona.
  • Kom ihåg! Please note that the T10 (Zone 1) is valid for journeys in Barcelona City Centre Zone 1 on the metro, FGC and TMB buses, Tram and RENFE. Also a ‘journey’ on the T10 lasts 1h15m, so you can change metros as many times as you want in that time and can even go onto a bus. Remember to validate your ticket each time in the machine provided.Observera att T-10 (zon 1) gäller för resor i Barcelona City Centre zon 1 på tunnelbanan, FGC och TMB bussar, spårvagn och RENFE. Även en “resa” på T-10 varar 1h 15m, så du kan ändra tunnelbanor så många gånger du vill under den tiden och kan även gå på en buss. Kom ihåg att validera din biljett varje gång i maskinen tillhandahålls.
  • Varning:  Var försiktig med ficktjuvar på tunnelbanan och håll alltid ett öga på dina tillhörigheter.

För ytterligare information om Barcelonas tunnelbana och järnväg:

TMB | Tel. 933 187 074 | www.tmb.cat
FGC | Tel. 932 051 515 | www.fgc.cat

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona transport-i-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top