Home / Kulturen / En stad med två språk
One City, Two Languages

En stad med två språk

One City, Two LanguagesPlanerar du att jobba eller studera i Barcelona? Då kan det vara bra att veta vad du ger dig in på – en stad med två språk: Katalanska och Kastiliansk Spanska, båda officiella. Ungefär 7 miljoner människor talar Katalanska och i motsats till den vanliga uppfattningen, är det inte samma sak eller särskilt nära Spanskan.

 

 

 

Hitta ditt boende nu!

Du kommer att uppleva ofta att folk talar till dig på gatan utan att du förstår ett ord, även om du talar spanska. Detta är för att den största delen av befolkningen talar katalanska och de flesta vägskyltar är skrivna på Katalanska. Lokalbefolkningen sägs ogilla Kastiliansk spanska och det sägs att de kan vägra att prata det med dig och hellre pratar Engelska. Men om du vill kommunicera på spanska så är det vanligtvis inget problem, för nästan alla som bor i Barcelona är flerspråkiga och talar både Spanska och Katalanska flytande. Så känn dig välkommen att öva på dina färdigheter i spanska när du One City, Two Languages bor i Barcelona.

Om du vill förbättra dina språkfärdigheter med en lärare så finns det ett brett utbud av valmöjligheter, då det finns många språkskolor i Barcelona. Skolorna har olika typer av kurser för nybörjare, för medelkunniga och på en avancerad nivå. Att gå en spanskakurs i Barcelona är en fantastisk möjlighet att lära sig samtidigt som man möter nya människor som också upptäcker den nya kulturen och livsstilen. Många språkskolor erbjuder kulturkurser också, där Spansk historia, kutym och tradition lärs ut och breddar din kunskap om och förståelse för Spanien.  

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top