Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / MACBA mia! Dit is het beste Museum van Hedendaagse Kunst in Barcelona

MACBA mia! Dit is het beste Museum van Hedendaagse Kunst in Barcelona

MACBA mia! De stad Barcelona wordt beschouwd als één van de beste Europese hoofdsteden voor hedendaagse kunst. Ook als je niet op zoek bent naar iets specifieks kan je nog steeds de kunstwerken van bekende straatartiesten vinden. Er is ook een plek dat je onmogelijk kan vermijden als je op zoek bent naar het hart van de hedendaagse cultuur in Barcelona. Deze plek is de Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Geschiedenis

MACBA is in 1995 opgericht. Het opende zijn deuren voor de bezoekers in het hart van Barcelona’s oude centrum. Het gebouw is helemaal nieuw, ontworpen door de Noord-Amerikaanse architect Richard Meier. Macba wordt nu terecht beschouwd als het hart van kunstwerken en tentoonstellingen van wereld bekende artiesten. Dit museum richt zich tot het verbinden van kunstinnovaties en het betrekken van de samenleving in het opwindende proces van het creëren van hedendaagse cultuur.

Museum

MACBA (1)

Tentoonstellingen en evenementen

MACBA’s collectie bestaat uit avant-garde artistieke meesterwerken uit het begin van de 20ste eeuw. In deze collectie zitten bij benadering vijfduizend kunstwerken van Spaanse en internationale artiesten. Door het grote aantal kunstwerken heeft MACBA geen permanente tentoonstelling. Doordat zij de hele tijd hun tentoonstellingen veranderen, kan je als bezoeker de evolutie van de moderne kunst volgen en zijn nieuwste discussies. In Collection Holdings op de website van MACBA kan je uitzoeken wat er momenteel te zien is

Collecties

Verder bieden zij verschillende activiteiten aan zoals gegidste excursies, open seminaries, conferenties en workshops, zowel voor kinderen als volwassenen. Dankzij het MACBA Study Centre kan je ook van een gratis toegang profiteren tot de boeken, publicaties en archieven van het museum.

Skaten na de kunst

Plaça dels Àngels, een plein waar de MACBA is, is ook een bekende plek voor skaters. Een wijde ruimte van de plaza en een glad oppervlak trekt skateboardfans van over de hele wereld aan. Naast de skaters kan je er ook vele jongeren zien rondhangen.

Plaça dels Àngels

MACBA skater

Informatie

Openingstijden

Werkdagen: 11u tot 20u
Vanaf 25 september: 11u tot 19u30
Dinsdag: Gesloten
Zaterdag: 10u tot 20u
Zondag en feestdag: 10u tot 15u
Donderdag vanaf juli: 10u tot 20u
15 augustus, 11 en 25 september: 10u – 15u
Opendeurdag 24 september: 10u tot 20u

Tickets

TOEGANGSTICKET: €10 

Dit ticket is geldig voor 1 maand. Je kan er ongelimiteerd verschillende tentoonstellingen mee gaan bezoeken in het MACBA voor 1 maand vanaf de dag dat je het ticket gekocht hebt.

KORTING*: €8 Studenten, journalisten, leerkrachten.

GRATIS*: Friends of MACBA, kinderen jonger dan 14, tarjeta rosa.

CARNET AMIC PASSI: €15 Ongelimiteerde toegang tot MACBA voor een heel jaar.

ARTICKET: €30 €. 1 ticket / 6 museums : De beste kunst in één ticket.

Verspil je tijd niet in wachtrijen! Boek HIER je ticket op voorhand.

*een bewijs is vereist.


Bekijk deze map groter

Ben je op zoek naar een verblijf in Barcelona? Check dan ACCOMMODATIES IN BARCELONA met BARCELONA HOME!

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven