Home / Over Barcelona / 8 stappen om als een local in te zijn in Barcelona

8 stappen om als een local in te zijn in Barcelona

8 stappen om als een local in te zijn in Barcelona

Als je naar Barcelona komt, maar niet echt fan bent van het volgen van de typische toeristische paden, dan ben je op de juiste plaats! Met in het achterhoofd de beroemde quote “When in Rome, do like a Romans do”, hebben we samen met de Catalanen van ons Barcelona-home team een lijst van 8 stappen opgesteld om als een local in Barcelona rond te dwalen. Leer meer over de gebruiken van deze geweldige regio van Spanje om ten volle te genieten van uw verblijf in Barcelona.

#1 Om te beginnen, doe het rustig aan

Ontspan, glimlach en waardeer de momenten met je vrienden en familie. Vergeet de drukte. Hoewel Barcelona een grote stad is vol met mensen van over de hele wereld, heeft de lokale bevolking altijd tijd voor een kopje koffie in de ochtend en een praatje met een buurman of een kassière in de supermarkt. Als je naar Barcelona komt, moet u het zeker rustiger aan doen en overal tijd voor nemen!

be like a local in Barcelona - Barcelona-home

 

#2 Ontsnap de drukte in toeristische hotspots

Er bestaat geen twijfel over het feit dat de Catalanen trots zijn op elk monument en ieder mooi gebouw in Barcelona. Maar wat zij nog meer waarderen zijn rustige plekjes. Gebieden waar ze zich vrij kunnen voelen om met vrienden te praten en tijd door te brengen zonder enige druk. Daarom vermijden ze bijvoorbeeld het toeristische LA RAMBLA (en kopen ze in geen geval souvenirs en eten ze niet in de restaurants die daar gevestigd zijn). In plaats daarvan raden de plaatselijke bewoners aan om naar het charmante EL BORN te gaan voor romantische wandelingen, naar EL RAVAL voor wat multiculturele vibes en om een biertje te drinken in het bohemienachtige GRÀCIA.

Hetzelfde geldt voor het strand van Barceloneta. Tijd doorbrengen op een extreem druk strand, is zeker niet hoe een echte Catalaan zou doen. Om naar het strand te gaan, kiezen ze eerder die aan de oostkant van Barcelona: Platja del Bogatell, Nova Icaria of Mar Bella. U kunt ook de trein nemen en naar brede en rustige stranden buiten Barcelona gaan, bijvoorbeeld Badalona, Ocata, Castelldefels of Sitges.

be like a local in Barcelona - Barcelona-home

 

#3 Eat als een bewoner

Ontbijt

Typisch Catalaans begint zijn/haar weekdagen met een licht ontbijt (desayuno). Meestal is dat een kop koffie met melk (cafe con leche) en een croissant of een ander zoet broodje. Een zoute optie is een geroosterd brood met geplette tomaten en Serrano ham. In het weekend eet een typisch Spaans gezin echter een soort BRUNCH (almuerzo) met worst met bonen (Botifarra amb mongetes), eieren of tortilla de patatas. Een ander gerecht dat u moet proberen als u meer op een inwoner wilt lijken, is CHURROS CON CHOCOLATE – gefrituurde deegstengels geserveerd met een kop warme chocolademelk.

be like a local in Barcelona - Barcelona-home

Lunch

Neem vervolgens voor de lunch de bekende paella. Deze beroemde Valenciaanse mix van ronde rijst gekookt met groenten, zeevruchten en/of vlees heeft zijn eigen Catalaanse variant met dunne noedels in plaats van rijst. Waarom voor de lunch? Nou, u zult veel toeristen zien genieten van paella’s als laat avondmaal, maar elke inwoner zal u vertellen dat dit gerecht te zwaar is om het ’s avonds te eten!

Last but not least, ga voor tapas. Niets is zo typisch als een groep Spanjaarden die rond de tafel zitten met kleine bordjes vol heerlijke gerechten en kleine glaasjes bier (cañas). Kies dus uw FAVORIETE TAPAS BAR, neem patatas bravas – gefrituurde aardappelblokjes met pikante saus, gambas al ajillo – knoflookgarnalen of calamares a la romana – gefrituurde inktvissen en andere. Bestel veel kleine gerechtjes met verschillende specialiteiten, probeer alles en deel het met vrienden en familie!

Los Toreros

Los Toreros is een perfect restaurant om te genieten van paella’s en tapas in een typische plek die is ingericht met een stierengevecht interieur. Als u zich wilt mengen onder de lokale bevolking, is dit de ideale plek, met betaalbare prijzen en een zeer vriendelijke sfeer.

8 steps to be like a local in Barcelona- Barcelona Home

Openingsuren : Van maandag tot zondag van 12:00u tot 00:00u.
Adres : Carrer d’en Xuclà, 3, 08001 Barcelona

#4 …Bestel een koffietje na je maaltijd

Verbaasd dat de ober je om 10 uur ’s avonds vroeg of je koffie wilde na het diner? Om niet als een guiri* te handelen kunt u het beter bestellen! In de mediterrane cultuur is het normaal om een espresso of cortado (koffie met een beetje melk) te drinken na de lunch of het diner. Het is goed voor de spijsvertering, helpt de bloedsuikerspiegel te moduleren en zorgt ervoor dat je je wakkerder voelt na een Spaanse vreetpartij!

be like a local in Barcelona - Barcelona-home

#5 Wordt het spaanse ritme gewoon en doe een siesta

Tijdens uw verblijf in Barcelona moet u wennen aan de specifieke werktijden, maaltijden en openingstijden. Het houden van een siësta is een van de belangrijkste stappen om als een local te zijn. Vergeet in het begin om in een restaurant te eten van ongeveer 16.00 tot 20.00 uur. Tussen deze uren zijn ze bijna allemaal gesloten! Bovendien betekent dit niet dat de Catalanen er om 20.00 uur zijn. Ze gaan meestal pas om 21.00 uur of later eten, zelfs met hun kinderen! Ook begint het werk bij Spaanse bedrijven iets later, rond 10 uur en eindigt het om 19 uur met een uur pauze voor de werknemers. Klinkt dat vreemd? Nou, als je eenmaal de siësta hebt geprobeerd, wil je niet meer terug naar het “normale” schema.

#6 Ga niet naar buiten op het warmste moment van de dag

In augustus ’s middags over de Rambla lopen of ’s middags op het strand zonnebaden als de thermometer 30 graden aangeeft, is beslist niet wat de plaatselijke bevolking zou doen. Natuurlijk houden Spanjaarden van de zon en hoge temperaturen, maar ze weten hoe ze er verstandig van moeten genieten. Als het niet nodig is, breng dan niet te veel tijd buiten door tussen 12.00 en 14.00 uur, wanneer de brandende stralen van de zon het sterkst zijn. Gevolgen van het niet opvolgen van deze regel? Kijk maar eens…

be like a local in Barcelona - Barcelona-home

#7 Drink een Vermut

De Britten hebben hun “five o’clock tea”, de Fransen hun “vine time” en de Spanjaarden hun “vermut”. Het is een aperitief in de namiddag waarbij mensen elkaar ontmoeten en zoete, gearomatiseerde wijnvermout drinken, vergezeld van wat olijven, amandelen, ansjovis of kleine sandwiches, montaditos genaamd. Sinds het tweede deel van de XVIIIe en XIXe eeuw was vermout even populair als de siësta en nu, na jaren, is de gewoonte van vermutear (het nuttigen van vermout) teruggekeerd naar Barcelona. Je kunt het drinken in een aantal moderne vermout bars of traditionele bodega’s waar je de vaten ruikt. Waar proef je de beste vermut in Barcelona? Voor wat oude stijl vibes, raden locals Quimet y Quimet, Casa Del Molinero en Morro Fi aan. Om vermout te drinken op een plek met een modern tintje, ga je naar Bormuth, Lo Pinyol of 33/45.

be like a local in Barcelona - Barcelona-home

Quimet & Quimet

Dit is een gespecialiseerde Vermouth Bar in Barcelona, een die je zeker moet bezoeken als je een Vermouth liefhebber bent! Of u nu uw eerste Vermouth wilt proberen of het al 30 jaar drinkt, Quimet & Quimet is de plek om naartoe te gaan. Deze traditionele tapasbar is favoriet bij zowel de lokale bevolking als de toeristen. Het wordt sterk aanbevolen door iedereen die er al is geweest. De tapas in deze bar behoren tot de beste van de stad en passen perfect bij uw vermout.

Openingsuren : Van maandag tot zaterdag van 12:00u. tot 16:00u. en van 18:00u. tot 10:30u.

Adres : Carrer del Poeta Cabanyes, 25, 08004 Barcelona

#8 Leer Spaans en Catalaans

Tot slot, als je echt de Spaanse cultuur wilt leren kennen, moet je zeker de taal leren. Dit is een van de belangrijkste stappen van de 8 stappen om als een local in Barcelona te zijn. In Spanje zijn er 4 regionale mede-officiële talen en Catalaans is een van hen. Samen met Castellano (ook wel Spaans genoemd) zijn het officiële talen in Barcelona. Aangezien het veel gemakkelijker is om andere culturen te ontdekken als je de taal kent, moet je die leren! Bijna overal in Barcelona is het mogelijk om Engels te spreken. Maar als je Spaans en een beetje Catalaans kent, kun je je beter inleven in de lokale gewoonten en tradities.

be like a local in Barcelona - Barcelona-home

Bent u van plan een reis naar Barcelona te maken en bent u op zoek naar een verblijfplaats? Kijk dan eens naar de beschikbare appartementen op onze website! Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.

 

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven