Home / Over Barcelona / Beste Paella in Barcelona
beste paella in barcelona barcelona-home

Beste Paella in Barcelona

Bij een bezoek aan Spanje willen de meeste mensen graag paella proberen, omdat het vaak wordt gezien als het Spaanse nationale gerecht. In feite is het gerecht ontstaan in Valencia met konijn en kip als hoofdingrediënten. Paella met zeevruchten kwam pas veel later op de proppen en heeft zich een weg gebaand door het grootste deel van Spanje en wordt nu beschouwd als een “typische paella”. De Catalanen hebben veel heerlijke versies van het gerecht ontwikkeld, maar serveren het ook graag in zijn traditionele vorm, dus maak je geen zorgen, je hoeft niet naar Valencia te gaan om dit traditionele gerecht te proeven. Barcelona doet paella goed!

 

# La Mar Salada

La Mar Salada is een visrestaurant dat zijn klanten verzekert van de zeevruchten die ze ’s morgens vroeg op de vismarkten kopen. Hun authenticiteit heeft de Time Out magazine award gewonnen voor het beste dagmenu in Barcelona door de gastronomische critici. U kunt kiezen of u op het terras of binnen in het lichte en luchtige restaurant wilt zitten terwijl u van uw heerlijke eten geniet. Hoewel er veel verleidelijke opties op het menu staan, staat La Mar Salada bekend om zijn paella, dus dit is zeker de beste keuze.

la mar salada Paella

Adres: Passeig de Joan de Borbó, 58-59, 08003 Barcelona
Openingstijden: Maandag tot zondag 13:00 tot 16:30

# Can Solé

Can Solé, dat bekend staat als het meest emblematische restaurant van de stad, opende zijn deuren in 1903 en serveert sindsdien een aantal van de beste zeevruchten aan de haven van Barcelona. Ze staan ook bekend om hun paella-gerechten op basis van recepten die al generaties lang worden doorgegeven. U kunt genieten van uw zeevruchten gerecht in een nautisch-thema interieur om u de volledige zee-ervaring op de beroemde haven van Barcelona te geven. Waarom gaat u na uw maaltijd niet naar het strand voor een ontspannende wandeling in de zon!

can sol paella

Adres: Carrer de Sant Carles, 4, 08003 Barcelona
Openingstijden: Dinsdag tot donderdag 13:00 tot 16:00, 20:00 tot 23:00. Vrijdag en zaterdag 13:00 tot 16:00, 20:30 tot 23:00, Zondag 13:00 tot 16:00.

# Elche

Dit restaurant heeft meer dan 60 jaar ervaring als familiebedrijf en deelt de culinaire cultuur van het huis van de familie in Elche. Het restaurant heeft beroemdheden, artiesten en patroons aangetrokken sinds het zijn deuren opende in 1959. Deze plek is een tempel geworden voor paellaliefhebbers die een iets lager budget hebben voor hun reis naar Barcelona. Als u besluit het te bezoeken, moet u zeker hun sappige kreeft paella proberen!

Elche paella

Adres: Carrer de Vila I Vilà, 71, 08004 Barcelona
Openingstijden: Maandag tot zondag 13:00 tot 17:00, 19:30 tot 23:00

# MariscCo Paella Restaurant

Met twee locaties in het hart van Barcelona is MariscCo een paella-restaurant met een uniek interieur met hoge plafonds en een nogal kosmopolitische eetervaring. Behalve heerlijke paella’s hebben ze ook specialiteiten zoals hun rivierkreeft- en kreeftrisotto. Samen met uw maaltijd, is er een wijnkast die klanten in staat stelt om te kiezen uit een brede selectie van wijn om te gaan met hun maaltijd. Probeer zeker hun paella met zeevruchten van zwarte rijst, een bijzondere favoriet van ons!

MariscCo Paella

Adres: Carrer de Còrsega, 272, 08008 Barcelona // Carrer de Plaza Reial, 8 08002 Barcelona
Openingstijden: Maandag tot zondag 13:00 tot 17:00 en 19:30 tot 00:00

# 7 Portes

Dit iconische restaurant bestaat al 185 jaar en is uitgegroeid tot een populaire bestemming voor zowel Spanjaarden als toeristen. 7 Portes biedt niet alleen een heerlijke selectie rijst- en paellagerechten, maar ook een uitgebreid menu met vlees, tapas, vis en salades, dus er is voor elk wat wils. Het restaurant ligt vlak bij metrostation Barceloneta en is dus gemakkelijk bereikbaar vanuit de hele stad. Zorg ervoor dat je met een grote eetlust komt, klaar om veel paella’s te eten!

7 portes Paella

Adres: Passeig d’Isabel II, 14, 08003 Barcelona
Openingstijden: Zondag tot woensdag 13:00 tot 18:00, donderdag tot zaterdag 13:00 tot 23:00

Ooit zin gehad om thuis uw eigen paella te maken? Waarom probeer je het niet eens en kijk hoe jouw creatie zich verhoudt tot de gerechten die je in Barcelona hebt geprobeerd. Deze video geeft je stap-voor-stap uitleg over hoe je de perfecte traditionele Valenciaanse Paella maakt.

Als u op zoek bent naar accommodatie in Barcelona, bekijk dan deze geweldige APPARTEMENTEN in de hele stad!

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven