Home / Vrije tijd / Stranden / Bogatell
Bogatell

Bogatell

Tussen de stranden Nova Icária en Mar Bella ligt Bogatell Beach, bekend als één van de veiligste en familie-vriendelijke stranden van BarcelonaIn feite is de gemiddelde leeftijd van bezoekers tussen de 37 en 38 jaar oud, de oudste leeftijdsgroep van alles stranden gelegen in de stad. Net als veel omliggende stranden is dit strand ontstaan tijdens de restauratie aan de kust in de vroege 1990’s als gevolg van de Olympische Spelen in 1992. Het strand werd gebouwd op een manier om het toegankelijker te maken voor lokale bewoners van de wijk Poblenou. Tegenwoordig wordt het strand vooral bezocht door buurtbewoners, en slechts 30% van de bezoekers komen van buiten Barcelona.

Met een prachtig uitzicht op Barcelona’s beroemde gebouwen en het W hotel is Bogatell Beach een geschikte plek om te relaxen en te genieten van de Mediterraanse zon onder het genot van een goed boek. Op het strand kunt u ligstoelen en parasols huren om u te verzekeren van een comfortabel verblijf op het strand. Er is ook een speeltuin voor de kinderen zodat ze zich geen minuut hoeven te vervelen. De sanitaire voorzieningen worden schoongehouden en het strand wordt bewaakt door strandwachten evenals gemarkeerde badzones en golfbrekers.

Als u opzoek bent naar accommodatie in de buurt van Bogatell Beach, dan raden wij u onze Appartementen in Poblenou aan.

Vind nu uw accommodatie!

Één van onze favoriete chiringuitos in Barcelona (strandtenten), Xiringuito Vai Moana, is gelegen op Bogatell Beach. Omdat Bogatell zo populair in onder families, heeft Vai Moana als één van de weinige een menu speciaal voor kinderen met een ruime keuze tussen onderare macaroni of mini hamburgers. Het menu bestaat uit lichte en gezonde gerechten, waaronder mosselen, chips, olijven evenals kaasplankjes, garnalencocktail en vlees of vis op de gril of gebakken (in plaats van gefrituurd). Ze hebben een brede keuze aan cocktails, met caipirinha, cosmopolitans, Mai Tais en de beroemde sangria.

Om die heerlijke gerechten eraf te trainen, raden wij u aan om een partijtje volleybal of voetbal te spelen op het strand. Bogatell Beach heeft een gebied met fitnessapparatuur, waaronder volleybal netten, ping-pong tafels en een basketbalveld. En anders kunt u altijd nog een duik naar de boei nemen en terug zwemmen.

Hoe komt u erto:

  • Neem de metro naar Poble Nou of Llacuna (gele lijn – L4), waarvan het ongeveer 10 minuten lopen is naar het strand.
  • Neem bus 26, 41, 92 of H16
  • Tram: T4 – Ciutadella-Vila Olímpica

 

Appartementen in Barcelona

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

stranden-vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven