Home / Over Barcelona / Musea in Barcelona

Musea in Barcelona

Beste museums om te bezoeken in Barcelona

Art inspireert, motiveert, and herlaadt

Afgezien van de prachtige stranden, prachtige architectuur en heerlijk eten, heeft Barcelona een enorm potentieel op het gebied van kunst met zijn verbazingwekkende galeries en musea voor alle soorten kunstliefhebbers. De musea in Barcelona zijn echt beroemd in heel Spanje en Europa. Daarom zijn we hier om u de beste musea in Barcelona aan te bevelen die u moet bezoeken. Met gedetailleerde informatie en aanbevelingen, zullen we u ook informatie geven over gratis tickets.

Museums in Barcelona - Barcelona Home

Picasso, Dalí, en Gaudí. Klinkt bekend toch? Hier gaan we met de beste 5 musea van Barcelona die je moet bezoeken:

# 1 MNAC: Nationaal museum van kunsten in Catalonië

Museums in Barcelona - Barcelona Home

Dit museum is perfect voor een overzicht van de Catalaanse kunst en cultuur (12e-20e eeuw). Hier vindt u vier afdelingen: Middeleeuws Gotisch, Middeleeuws Romaans, Renaissance, en twee Moderne Kunst zalen. U kunt er zeker van zijn dat elke sectie op haar eigen manier bijzonder is en u naar een nieuwe plaats “meeneemt”. U vindt hier kunst van Gaudí tot Picasso, maar ook affiches uit de Spaanse Burgeroorlog.

HET MUSEUM bevindt zich op de Montjüic heuvel, omgeven door vele fonteinen (ook wel MAGISCHE FOUNTAIN genoemd). U kunt naar boven klimmen via de grote trap of door gebruik te maken van de roltrappen buiten.

Toegankelijkheid:
Openbaar vervoer/ metro: L1 and l3 / Pl. Espanya. Buses: 55,150,13,37.

Gratis inkom:
Op zaterdagen vanaf 15:00, iedere eerste zondag van de maand én 18 mei (Inernationale dag van musea) De gewone inkomprijs bedraagt €12.

# 2 CCCB. Centre de Cultura Contemporánia de Barcelona

Museums in Barcelona - Barcelona Home

Dit hedendaagse museum heeft een overvolle agenda met presentaties, tentoonstellingen, films en comedy-avonden. Het museum bevindt zich in het hart van de RAVAL wijk en komt uit op een plein dat veel bezocht wordt door skateboarders. Dit wordt beschouwd als het belangrijkste culturele centrum van Barcelona vanwege de spraakmakende, multimediale tentoonstellingen. Sommige van de kunstenaars maken gebruik van 3D-beelden en virtual reality om je verder onder te dompelen in het creatieve proces.

Toegankelijkheid:
(Universitat o Placa Catalunya)Underground L1,2,3,6,7 en bussen: 7,24,41,50.

Gratis inkom:
Iedere zondag van 15:00u. tot 20:00u. ( met een op voorhand aangekocht online ticket )

# 3 Picasso Museum

Museums in Barcelona - Barcelona Home

“Elk kind is een kunstenaar. Het probleem is hoe je een kunstenaar blijft als je eenmaal volwassen bent”. Een van de meest populaire musea in Barcelona is het Pablo Picasso Museum. Hoewel Picasso in Málaga werd geboren, verhuisde hij met zijn familie naar Barcelona toen hij slechts 13 jaar oud was, wat van invloed was op zijn artistieke ontwikkeling. Picasso heeft verschillende musea in Europa en de grote namen bevinden zich in Madrid en Londen. BARCELONA’S MUSEUM laat chronologisch zijn reis zien, beginnend als klassiek geschoold schilder om vervolgens een kubistische pionier te worden. Daarnaast zijn er enkele dingen waarvan veel mensen niet wisten dat hij ze deed, zoals keramiek.


Bereikbaarheid:
Openbaar vervoer, metro: L1 (Arc de Triomf), L4 ( Jaume I)

Gratis inkom:
Iedere eerste zondag van de maand en iedere donderdag vanaf 15:00u.

# 4 FC Barcelona Museum

Museums in Barcelona - Barcelona Home

Ja, voetballiefhebber, uw droom ligt eindelijk voor u!!!

CAMP NOU STADIUM is het grootste stadion van Europa, wordt beschouwd als het op drie na grootste ter wereld en trekt elk jaar meer dan 1,5 miljoen bezoekers.

In het museum kunt u de trofeeënverzameling van het team zien en een tijdlijn van de geschiedenis van de club. Voor een grondiger kennis van de rondleiding zijn er audiogidsen beschikbaar (aanbevolen). U kunt ook een rondleiding krijgen door de faciliteiten, waar u de kans krijgt om op de bank van de spelers te zitten en op het grasveld van het stadion te stappen.

Op hun officiële website kunt u kiezen wat voor soort ervaring u wilt, evenals de mogelijkheid om een gratis t-shirt te personaliseren.


Bereikbaarheid:
Openbaar vervoer, metro: L3(Palau Real or Les Corts), L5(Collblnc or Badal)

Gratis inkom:
Helaas, de inkom voor het stadium-museum is altijd betalend. Je kan de verschillende prijzen ontdekken op hun officiële website. ( online tour: €5 )

# 5 Blau Museum

Museums in Barcelona - Barcelona Home

Het Natuurwetenschappelijk Museum bevindt zich in het Forum, bijna aan zee. Dit museum is ideaal voor gezinnen omdat het u dichter bij de oorsprong van de aarde brengt en tegelijk de band tussen de natuur en de mens ontdekt. De architectuur van het museum zelf trekt elk jaar veel toeristen. Bovendien beschikt het over een verbazingwekkende botanische tuin en een permanente tentoonstelling.

Bereikbaarheid:
Openbaar vervoer, metro: L4. Maresme-Forum station en bus: H16,7 Diagonal Mar stop.

Gratis inkom:
Iedere eerste zondag van de maand. Per toevoeging, hebben ze ook een kalender met gratis inkom data op hun officiële website.

Extra informatie:

Hopelijk neem je een kijke in deze geweldige musea. Vergeet niet ons je favoriet te vertellen en volg ons op instagram: @barcelona_home. Je kan op onze website ook meer informatie vinden over tijdelijke tentoonstellingen en over het erotisch museum.

Bent u van plan een reis naar Barcelona te maken en bent u op zoek naar een verblijfplaats? Kijk dan eens naar de beschikbare appartementen op onze website! Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven