Home / Barcelonassa / Ciutadella Puisto
Park Ciutadella amazing view feature

Ciutadella Puisto

Ciutadella puisto (Parc de la Ciutadella) sijaitsee Ciutat Vellan alueella Barcelonassa. Tämä 30 hehtaarin kokoinen puisto on todellinen vehreä keidas lähellä suosittua Barcelonan historiallista aluetta. Vuosikymmeniä sen jälkeen, kun puisto perustettiin 1800-luvulla, tätä kyseistä puistoa pidettiin kaupungissa aikakautensa ainoana suosittuna viheralueena. Puisto kuhisi niin turisteja kuin paikallisia, jotka pitivät hauskaa ja nauttivat puistossa ajasta perheen ja ystävien kanssa.

Znajdź swój nocleg już teraz!

Puistosta löytyy suuri määrä erilaisia nähtävyyksiä ja ajanvietettä jokaisen makuun ja tarpeisiin. Esimerkiksi eläintarha, museo ja Josep Fontseren suunnittelema valtavan kokoinen suihkulähde ovat merkittävä osa puiston viehätysvoimaa. Puisto sopii myös hyvin terveellisen elämäntavan ystäville, sillä se tarjoaa hyvät puitteet erilaisiin urheilullisiin aktiviteetteihin, kuten veneilyyn järvessä, pyöräilyyn ja hölkkäämiseen. Pyöriä ja veneitä on lisäksi mahdollista vuokrata puistosta.

Puiston Historiaa: Citadel -linnoitus

Puuduttavan pitkän, 13 kuukauden piirityksen jälkeen vuonna 1714 Espanjan perimyssodan aikana Barcelonan armeijassa vaikuttanut Kuningas Phillips rakensi kaupungin suojaksi Euroopan suurimman linnakkeen eli “Citadelin” tai “Ciutadellan”. Linnake oli tähden muotoinen ja sen oli tarkoitus säilyttää kuninkaan kontrolli kaupungista sodan aikana. Osa kaupungin alueesta (La Ribera) tuhottiin tuolloin, jotta linnoitus pystyttiin rakentamaan. Tämä kaupunginosa kuitenkin korjattiin ja rakennettiin uudelleen 30 vuoden jälkeen linnoituksen ympäriltä, ja tänä päivänä alue tunnetaan nimellä Barceloneta.

Eläintarha

Puistossa olevaa eläintarhaa pidetään paikan tärkeimpänä nähtävyytenä. Noin 13 hehtaarin eläintarhasta voi löytää yli 7500 eläintä, jotka edustavat noin neljää sataa eri lajia. Eläinpuiston suosituimpia eläimiä ovat muun muassa gorillat, orangit, delfiinit, gepardit, sudet, lumileopardit, krokotiilit ja alligaattorit. Eläinpuisto oli aikanaan erityisen tunnettu maailman ainoasta tunnetusta albiino gorillasta nimeltä Snowflake (pieni lumihiutale tai espanjaksi Copito de Nieve). Gorilla houkutteli tällöin eläinpuistoon lukuisia turisteja ja paikallisia. Gorilla kuitenkin kuoli vuonna 2003 sen ollessa melkein 40-vuotias.

Perinteisen eläinpuistoon tutustumisen lisäksi tarjolla on erilaisia opastettuja kierroksia eläinpuistossa ja muita aktiviteetteja, kuten yli 20 erilaista työpajaa, lapsille suunnattuja retkiä, excursioita, henkilökohtaista opastusta sekä aikuisille opettavaisia kursseja ja luentoja eläintieteestä.

Puiston järvi

Monet pitävät puistoa sopivan romanttisena mukaville iltakävelyille erityisesti puistossa olevan järven vuoksi. Järveä ympäröivä alue onkin upea, sillä järven laidalta on mahdollista ihailla kilpikonnia paistattelemassa päivää kivien päällä tai nähdä kalojen uivan ympäriinsä kirkkaassa vedessä. Aivan järven tuntumassa sijaitsee myös puiston runsain ja kaunein kasvillisuus, josta voi nauttia puiston muilta viheralueilta tai nurmikolta käsin. Järveltä löytyy myös puiston kenties tunnetuin puu, joka kasvaa vedessä ja erottuu muista puista sen ainutlaatuisen muodon ja runsaan banaanisadon vuoksi.

Suihkulähde – Cascada

Puiston pohjoisessa kulmassa, vastapäätä järveä, sijaitsee suihkulähteellä ja vesiputouksella varusteltu riemukaari, joka on tunnettu nimellä Cascada. Cascada vihittiin ensimmäisen kerran käyttöön vuonna 1881 riemukaarena ilman, että siitä löytyi veistoksia tai muita mielenkiintoisia yksityiskohtia. Suihkulähde sai sen vuoksi paljon kritiikkiä lehdistöltä, minkä jälkeen suihkulähdettä paranneltiin perusteellisesti lisäämällä siihen muun muassa vesiputous ja muita hienoja ominaisuuksia.

Suihkulähteen muotoilu on saanut inspiraationsa Roomassa sijaitsevalta suihkulähteeltä nimeltä Trevi. Kahden jättimäisen ravun suuret sakset muodostavat suihkulähteen portaikon, joka johtaa suihkulähteen keskellä sijaitsevalle pienelle korokkeelle. Sen edessä on Venusta esittävä veistos avoimen simpukan päällä. Cascada on kokonaisuudessaan jaettu kahdelle tasolle. Korokkeelta kulkeva polku johtaa Feminine-veistokselle, joka on suunnattu puiston koilliskulmaan. Polku johtaa lopulta portaiden alapäähän ympäröiden suihkulähteen lammen ja saavuttaen veistoksen eteläkärjen.

Museot

Barcelonan historiallisella luonnon museolla (Natural History Museum of Barcelona) on näytteillä kokoelmia myös Ciutadella puistossa, tarkemmin sanottuna Martorell museossa ja Luonnon Laboratoriossa (Laboratory of Nature). Luonnon laboratoriossa on näytteillä eläintieteeseen ja geologiaan liittyviä näyttelyitä. Tämä museo sijaitsee yhdessä puiston näyttävimmästä rakennuksesta nimeltä Castel dels Tres Dragons, jonka suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi katalonialainen arkkitehti Lluís Domènech i Montaner. Hänen tässä rakennuksessa käyttämästään arkkitehtonisesta tyylistä nimeltä Modernistá tuli myöhemmin todella tunnettu Antoni Gaudin myötä.

Martorell museo sen sijaan ottaa mielenkiintoisen näkökulman luonnon historiaan esittelemällä kirjaimellisesti luonnon historiaa. Martorell on sijoitettu uusklassiseen rakennukseen, joka on varsin epätavallinen tyyli Barcelonassa. Rakennuksen suunnitteli Antoni Rovira i Trias kaupungin ensimmäiseksi julkiseksi museoksi.

Statues-Mammoth ja muut patsaat

Puistossa sijaitsee useita hienoja veistoksia, mutta yksi suurimmista on ehdottomasti kivinen mammutti, joka sijaitsee lähellä eläinpuiston sisäänkäyntiä. Patsas on tunnettu siitä, että lapset tykkäävät kiivetä sen päälle. Puistosta löytyy myös moderni, maailman oikeudenmukaisuuden muistomerkiksi pystytty veistos. Sen suunnittelija on Antoni Clavé. Perinteistä tyyliä edustaa sen sijaan General Primin patsas, joka teki Citadelin hajottamisen mahdolliseksi.

Hyvä Tietää

  • Osoite: Pg Picasso, 21, 08018 Barcelona, Spain +34 807 11 77 00
  • Julkiset liikenneyhteydet: Metropysäkki Ciutadella-Vila Olimpica (L4). Puiston sisäänkäynti on kuitenkin lähempänä metropysäkkiä Arc de Triomf (L1).
  • Sisäänpääsymaksu: Puisto on ILMAINEN
  • Aikataulut: Puisto on auki ympäri vuoden


Näytä suurempi kartta

Majoitus Barcelona

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta kulttuuri lapsesi nahtavyydet-kulttuuri paeaenaehtaevyydet vapaa-aika-barcelonassa

Majoitus Barcelona


Scroll To Top