Home / Fritid / Parken Ciutadella i Barcelona
Park Ciutadella amazing view feature

Parken Ciutadella i Barcelona

Parken Ciutadella i Barcelona (Parc de la Ciutadella)

Parken Ciutadella är belägen i Ciutat Vella, Barcelona,Katalonien,Spanien. Intill de mer folkfyllda områdena i Barcelona finner du denna gröna oas på 17 hektar. Ett par decennier efter att detta område byggdes upp anses det idag vara det enda populära grönområdet i staden. I parken Ciutadella är det ofta fyllt med både turister som lokalbefolkningen som använder detta område för nöje,avslappning  samt kvalitetstid med familj och barn.

Hitta ditt boende nu!

Parkens många olika attraktioner gör det enkelt för alla att hitta något passande för just dem. Allt från Zoo, skulpturer, museum till den gigantiska fontänen designad utav Josep Fontsere. Denna park är även optimal för att helt enkelt slappa på båten eller för de som känner att de vill röra på sig under semestern så är det ett väldigt jogging vänligt område. varför inte ta en cykel tur ? Du bestämmer!
Det finns möjlighet att hyra både cykel och båt på plats.

Historia – The Citadel

Efter en 13 månaders lång belägring 1714 under kriget i spanska tronföljden, föll Barcelona till armén av kung Phillips. För att kunna hålla direkt kontroll över Barcelona byggde kungen den största fästningen, ett stjärnformat fort (Citadel). En del av området revs för att ge plats för denna fästning. Men den stadsdel återuppbyggdes efter 30 år och är numera känd som Barceloneta.

Attraktioner

Djurparken (Zoo)  anses vara den främsta attraktionen i parken Ciutadella. Över 7.500 djur som representerar fyra hundra olika arter finns i detta zoo som upptar ungefär tretton hektar av parken. Några av de mest kända djuren i djurparken inkluderar gorillor, orangutanger, delfiner, geparder, vargar, snöleoparder, krokodil och alligatorer. Detta var också hem till den berömda gorillan Albino Gorilla Snowflake som lockade många turister och lokalbefolkningen. Tyvärr gick han bort 2003.

Förutom de vanliga besöken, olika typer av guidade turer och andra aktiviteter erbjuds även över 20 olika typer av olika workshops, studiebesök för barn, utflykter, personlig träning och utbildningar i ämnen zoologi för vuxna.

Sjön

Många besökare förknippar sjön med romantiska kvällspromenader. Besökare ser detta som en väldigt gemytlig plats, där man kan stöta på en o annan sköldpadda bland klipporna samt de synliga fiskarna som simmar omkring i vatten. Alldeles intill sjön kan de mest täta samt vackra växtliv upptäckas från grönområdena i Barcelona. Det finns också välkända träd som skiljer sig från andra träd på grund av dess unika form och vackra spridning av bananer.

Cascada

Vid norra sidan av parken ligger den berömda monumentala Cascada, designad av Josep Fontseré 1875 och invigdes 1881. Den världsberömda katalanska arkitekten Antoni Gaudí samarbetade i början av sin karriär med utformningen av detta monument. Utformningen av denna Cascada inspirerades och baserades på Fontana di Trevi i Rom. På varje sida finns två trappor som ser ut som jättelika krabbklor som ger tillgång till ett litet podium som ligger i centrum av monumentet. Där finner du en skulptur (designad av Venanci Vallmitjana) som skall representera Venus födelse, stående på en öppen mussla. Detta monument är dekorerad med olika andra skulpturer designade av katalanska konstnärer.

Museum

Barcelonas naturhistoriska museum, vilket är de som hanterar den nya botaniska trädgården och Museu Blau vid Forum byggnaden, visar även samlingar på Ciutadella Park i Martorell museet och i Laboratoriet för naturen. Laboratoriet för naturen ligger i slottet dels Tres Dragons, en sevärd byggnad konstruerad i huvudsak med rött tegel. Martorell museet däremot tar en intressant vinkel på naturhistoria genom att berätta historien om naturhistoria i sig. Det är inrymt i en neoklassisk byggnad, ganska ovanligt för Barcelona.

Statyer -Mammoth Sculpture

Det finns flera olika statyer i parken, den som mest sticker ut är en stor sten Mammoth. Barn brukar uppskatta att fritt få klättra på statyns stam. Det finns också en modern skulptur skapad av Antoni Clavé, med rubriken “Monument till världsutställningen”. En mer konventionell staty till minne General Prim, som gjorde rivningen av citadellet möjligt.

Om du letar efter en lägenhet eller rum i närheten av Ciutadella Park se till att besöka denna park belägen i detta underbara område.

Viktig information!

  • Adress: Passeig de Picasso 21, 080033 Barcelona, Spain
  • Telefonnummer: +34 807 11 77 00
  • Transport: Barcelona Metro and Trambesos station Ciutadella-Vila Olimpica (L4). The entrance to the park, however, is closer to the metro and Rodalies Barcelona (commuter train network) station Arc de Triomf (L1)
  • Pris: Admission entrance FREE
  • Öppettider: Öppet från och med den 1 Januari till den 28 Februari. Mellan klockan: 10:00 – 18:00.
    Mars månad: Den 1 Mars till och med den 31 Mars. Mellan klockan 10:00 – 19:00. April månad: Den 30 Mars, 10:00 – 20:00.
    Från och med  1 Maj  till och med 30 September gäller  10:00 – 21:00 pm. Från och med den 1 Oktober till den 31 December gäller 10:00 – 19:00.

 


Visa större karta

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter med-barn

Boende Barcelona


Scroll To Top