Home / Kulttuuri / Palau de la Musica Catalana: Katalonialaismusiikin Palatsi
Palau de la Musica Catalana

Palau de la Musica Catalana: Katalonialaismusiikin Palatsi

Barcelonan Palau de la Musica Catalana on konserttisali, jonka on suunnitellut katalonialainen modernistiarkkitehti Lluís Domènech i Montaner. Konserttisali on rakennettu vuosien 1905 ja 1908 välisenä aikana kuoroyhteisö Orfeó Catalània varten. Vuonna 1891 perustettu kuoroyhteisö oli johtava voima katalonialaisen kulttuurin ja politiikan liikkeessä, joka tuli myöhemmin tunnetuksi nimellä Renaixença tai Katalonian uudelleensyntyminen.

Löydä majoituspaikkasi nyt!

Katalonialaisen musiikin palatsi voitti vuonna 1909 Barcelonan kaupunginvaltuuston arkkitehtipalkinnon, joka jaetaan viimeisen vuoden aikana rakennetulle parhaimmalle rakennukselle. Vuosien 1982 ja 1989 välillä palatsi koki massiiviset restaurointityöt, remontit ja laajennukset arkkitehtien Oscar Tusquetsin ja Carles Díazin valvonnan alaisina. Vuonna 1997 Barcelonan katalonialaisen musiikin palatsi julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi. Nykyään yli puoli miljoonaa ihmistä nauttii vuosittain monista palatsissa järjestettävistä esityksistä, jotka vaihtelevat sinfonisesta ja kamarimusiikista aina katalonialaiseen laulutyyliin nimeltä Cançó.

Noin 2200 ihmistä vetävä konserttisali on Euroopan ainoa auditorio, joka on päivänvalon aikaan valaistu täysin luonnonvalolla. Rakennuksen kaksi seinää koostuvat pääasiassa pelkästään upeiden kaarien väliin asetetuista lasimaalauksista, ja palatsin yläpuolella on valtava lasimaalauksella toteutettu kattoikkuna. Kattoikkunan lasimaalauksen kullan sävyissä hohtavaa ylösalaisin olevaa kupolia ympäröi sinisen eri sävyt symboloiden aurinkoa ja taivasta. Nämä rakennuksen upeat lasimaalaukset on suunnitellut Antoni Rigalt.

Palatsin runsaan veistoksellisen sisustuksen hallitseva teema on kuoromusiikki, mikä on odotettavasti peräisin palatsin tilanneelta kuoroyhteiskunnalta. Nuorten naisten kuoro ympäröi lasikaton “aurinkoa” ja kuuluisan kuorojohtaja, joka oli avainasemassa elvyttämässä katalonialaisia kansanlauluja, Anselm Clavén rintakuvapatsas on sijoitettu lavan vasemmalle puolelle, kivipuun alle.

Konserttisali on yksi poikkeuksellisimmista koko maailmassa – yli sadan vuoden ajan se on ollut etuoikeutetulla paikalla Barcelonan musiikkielämässä niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Palatsi isännöi monia maailman musiikkiensi-iltoja, ja se on kaupungin musiikillinen ja arkkitehtuurillinen maamerkki. Lisäksi konserttisali on kaupungin kulttuurieliitin kohtaamispaikka. Katalonialaisen musiikin palatsi on yksi Barcelonan kuuluisimmista nähtävyyksistä, jossa voi nähdä niin Sarah McLachlan kuin Pietarin filharmonikkojen konsertit.

Barcelonassa on myös monia muita paikkoja klassisen ja nykytaiteen esityksille, kuten myös erilaisille tanssiesityksille.

Sen lisäksi, että konserttisalissa on mahdollisuus osallistua konsertteihin, tarjoaa palatsi esittelykierroksia kokeneen oppaan johdolla. Kierroksen aikana tutustutaan kaikkiin tiloihin, nähdä kuuluisat urut ja kuulla mielenkiintoisia faktoja palatsista maamerkkinä ja sen kulttuurisesta ohjelmasta. Voi myös osallistua ohita-jonot-kierrokselle (skip-the-line walking tours), johon kuuluu vierailu muiden kohteiden ohella myös tässä upeassa katalonialaisen musiikin palatsissa. Esitysten lippujen hinnat vaihtelevat konsertista riippuen, täältä voi katsoa konserttiohjelmiston ja ostaa liput haluamiisi esityksiin.

 

 

Lähellä on paljon erinomaisia gastronomisia paikkoja, kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia kupin kahvia tai maittavan illallisen konsertin jälkeen.

Kausilippujen tilauspalvelu

Maanantaista perjantaihin 10:00 – 14:00
Puhelin: 93 295 72 42 / Fax: 93 295 72 10
Sähköposti: [email protected]

Iltaisin ja pyhäpäivisin puhelin: 902 442 882
sähköposti: [email protected]

Muuta Tietoa

  • Osoite: C/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona, Espanja.
  • Julkinen liikenne: Metrolla – L1 Urquinaona, L4 Jaume I. Bussilla – 17, 19, 40 ja 45.
  • Hinnasto: Vaihtelee.

Palatsi sijaitsee kahden kaupunginosan rajalla – goottilaiskorttelin ja El Bornin alueen.


Näytä suurempi kartta

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kulttuuri musiikki-ja-tapahtumat

Majoitus Barcelona


Scroll To Top